preskoči na sadržaj
vijesti

IV. Mala Olimpijada

Povodom proslave Hrvatskog olimpijskog dana u OŠ Ivanke Trohar Fužine održana je IV. Mala Olimpijada sa svim elementima koje imaju i prave Olimpijske igre. Naše sportsko natjecanje uveličale su i dvije goranske olimpijke –  alpska skijašica iz Mrkoplja Leona Popović i nordijska skijašica iz Ravne Gore Gabrijela Skender. Dan je započeo izlaganjem knjižničara Davora Kauzlarića o povijesti Zimskih olimpijskih igara nakon čega su dvije vrhunske sportašice odgovarale na pitanja znatiželjnih osnovaca. Istaknule su kako su se morale odreći dosta toga kako bi bile vrhunske u sportu te kako su zavoljele skijanje još od malih nogu. Prisjetile su se i nastupa na posljednjim Olimpijskim igrama u Pyeongchangu. Nakon što su naše olimpijke potpisale autograme za zainteresirane učenike i učitelje, počeli smo sa sportskim natjecanjima. Na otvaranju Male Olimpijade na školskom igralištu izvjesili smo olimpijsku zastavu, zapalili olimpijski plamen i položili olimpijsku prisegu. Nakon toga učenici mlađih razreda ostali su na školskom igralištu gdje su se  natjecali u skoku u dalj, trčanju na 30 metara i bacanju vortexa. Stariji učenici u isto vrijeme su se u školskoj dvorani natjecali u malom nogometu i odbojci. Kasnije smo se svi okupili na igralištu za natjecanje u trčanju štafete. Nakon završetka natjecanja, organizatorice,  učiteljice Marijana Rački i Irena Vlahinić vodile su ceremoniju dodjele medalja svim najboljim učenicima. U tome su im pomogli ravnateljica Jasna Štimac, naše gošće Leona i Gabrijela kao i Leonin trener Goran Rački i načelnik općine Fužine David Bregovac. Učenici su bili ponosni na svoja ostvarenja, pogotovo oni koji su se okitili i s više medalja. Nadamo se da će im ovo naše malo natjecanje biti poticaj da se u budućnosti  nastave baviti sportom.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 21. 9. 2018. 08:05

Početak nove nastavne godine

Dragi učenici i roditelji,

u ponedjeljak 3. rujna 2018. započinje nova nastavna godina.

Prvi dan škole započet ćemo zajedničkim okupljanjem u školskoj sportskoj dvorani u 8.00 sati uz prigodni program dobrodošlice za naše prvašiće i nove vrtićance.

Nakon programa održat će se nastava s razrednicima.

U 10.30 sati u župnoj crkvi bit će se molitva i blagoslov uz početak nove školske godine nakon kojih je organiziran prijevoz za učenike putnike.

Veselimo se ponovnom susretu, zajedničkom stjecanju novih znanja i veselom druženju!

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Pleše  datum: 29. 8. 2018. 11:14

Časopis ekološke skupine "Vrelo" Vijest ima dokument u privitku

Klikom na poveznicu pod opširnije možete preuzeti i pročitati novi broj časopisa naše ekološke skupine "Vrelo" u kojem su objedinili brojne aktivnosti kojima su se bavili ove školske godine!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 3. 7. 2018. 09:27

Podjela svjedodžbi

U petak, 29. lipnja u 8.30 za učenike 8. razreda,

a u 9.30 za ostale učenike.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Pleše  datum: 26. 6. 2018. 10:57

Obavijest - udžbenici

Udžbenike naručujte po popisu u kartici Nastava (Udžbenici) iz školske godine 2015./16., uz nekoliko izmjena. 

Učenici 5. i 6. razreda ne naručuju Informatiku.

Svi učenici od 5. do 8. razreda ne naručuju radnu bilježnicu iz Povijesti i kutiju za Tehničku kulturu.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Pleše  datum: 26. 6. 2018. 10:51

Književni susret sa Zlatom Bujan - Kovačević

U petak 8. lipnja našu školu posjetila je naša poznata zavičajna književnica Zlata Bujan - Kovačević, promovirajući svoju novu knjigu naziva "Blaščad - pripovijetke iz dvorišta". Nova knjiga autorice koja je često u svojim djelima predstavljala svoj goranski zavičaj i domaći govor sadrži priče o domaćim životinjama i namijenjena je djeci. Susret s književnicom organiziran je uz pomoć udruge "Dr. Franjo Rački", a autorica je obradovala naše učenike poklonivši dva primjerka svoje nove knjige školi. Ne sumnjamo da će Zlatine priče o životinjama biti rado posuđivane i čitane!    

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 18. 6. 2018. 08:48

Izlet u NP Brijuni

Dana 8. lipnja 2018. godine naši petaši i šestaši s učiteljicama Tamarom i Vedranom te učiteljem Markom posjetili su Pulu, Fažanu i Nacionalni park Brijune.

U 8 sati ukrcali smo se u autobus i krenuli putem Pule. Cijelim putem slušali smo glazbu koju smo vrijedno pripremili dan ranije.

U Puli smo pojeli sendviče, slikali se u velikom okviru te se uputili u razgledavanje pulske Arene koja je bila u pozadini okvira, nakon čega je slijedila kupnja suvenira. Učenici su poludjeli za dresovima, skejtovima i squishijima. Kada je otkucalo 12:00 sati uputili smo se u restoran Pompei gdje smo ručali i kratko predahnuli od šopingiranja. U isto vrijeme u Puli se održavala manifestacija 100% ZAGORSKO pa smo pri odlasku na autobus za Fažanu vidjeli i krapinske pračovjeke.

U Fažani se još malo nastavlia kupnja suvenira. Dok su učiteljice bile u turističkom uredu, učenici su bili na štandovima... Šoping je uspješno obavljen pa smo bez brige krenuli na brod za Brijune. Plovili smo otprilike 15 minuta, a u tih 15 minuta užitka stvarno smo osjetili što znači 'vjetar u kosi'. Brod je pristao te smo požurili u turistički vlakić kojim smo se vozili oko sat vremena i slušali vodičkinju koja je istaknula da je prije na Brijunima nekoliko vila imao Josip Broz Tito, koji je također od mnogih predsjednika i premijera država dobivao životinje na poklon. Vidjeli smo muzej prepariranih životinja, botanički vrt i razne životinje (paunove, zebre, ljamu, kornjače, papige,…), od kojih nam se najviše svidjela slonica Lanka. Izrazito su nas se dojmile  Titove vile i automobil. 

Nakon kupovine suvenira otplovili smo za Fažanu kako bi se ukrcali na autobus za Fužine. A kad tamo... pljusak!!! Svi su pokisnuli kao miševi, ali u svakom slučaju je ovo bilo iskustvo koje će nam svima ostati dugo ostati u sjećanju!

 

Gabrijela Kozelički i Lea Miloš, 5. razred

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Pleše  datum: 16. 6. 2018. 11:26

Završna priredba uz Dan škole

U srijedu 6. lipnja održana je svečana završna priredba Osnovne škole Ivanke Trohar u sklopu obilježavanja Dana škole, Općine i Župe Fužine. Zanimljivim i zabavnim programom oprostili smo se od još jedne školske godine i generacije osmaša i zaželjeli uspjeh budućim prvašićima. Program je počeo upravo s vrtićancima koji su nam izveli igrokaz „Najljepši cvijet“ i otpjevali par pjesmica. Pjesmom nas je počastio i školski zbor po vodstvom učiteljice Sare Ružić,  a plesali su učenici uključeni u skupinu Porto Ri. Igrokaz o zaljubljenoj djevojčici prikazali su nam učenici 4., 5. i 6. razreda uključeni u dramsku skupinu s mentoricom Irenom Vlahinić. Jedan od najsimpatičnijih izvođača na priredbi bio je i učenik Područne škole Lič Karlo Miloš koji je predstavio slikovnicu „Karlo Veliki“ koju je, uz pomoć učiteljice Sandre Mrkalj, sam osmislio i oslikao. U prostorima  Općine  Fužine bila je postavljena izložba učenika 4. razreda koji su prezentirali svoj projekt " Popijmo šalicu čaja" .  To je  E-twinning projekt kojeg su učenici provodili tijekom cijelog  drugog polugodišta. Učenici su pokazali svoje  likovne radove,  šalice za čaj od glinamola, podatke o čaju pronađene na interaktivnoj karti, a istakli su da su u radu koristili web alat WordCloud -WordArt. Izložba je izazvala veliki interes svih posjetitelja niza manifestacija koje su se održale u Domu kulture uz Dan Općine, Župe i Škole.

Najemotivniji trenutak priredbe došao je na kraju kad su na pozornicu stupili naši osmaši koji se s krajem ove školske godine opraštaju od osnovnoškolskog obrazovanja. Njih su pozdravili razrednica Antonija Baričević, ravnateljica Jasna Štimac i načelnik općine Fužine David Bregovac zaželjevši im mnogo uspjeha u daljnjem školovanju i životu. Suze koje mnogi od osmaša nisu mogli suspregnuti na ovom oproštaju najbolji su znak da je OŠ Ivanke Trohar mjesto koje su smatrali drugim domom i koje im je osim obrazovanja i odgoja pružilo i  trenutke prijateljstva i ljubavi kojih će se sjećati cijeli život.

Pozdravili smo ovom prilikom i novu generaciju 1. razreda koji od rujna počinju svoj školski put. Želimo njima i svim drugim učenicima sretne praznike i puno uspjeha u daljnjem školovanju!     

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 12. 6. 2018. 11:11

Pozivnica - završna priredba Vijest ima dokument u privitku

U linku pod "opširnije" nalazi se pozivnica na završnu školsku priredbu koja će se održati u srijedu 6.6. u 17.00h u Domu kulture u Fužinama.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 4. 6. 2018. 12:28

XVII. Smotra učeničkih zadruga PGŽ-a

U petak 25. svibnja naša škola i naša učenička zadruga Ivančice s voditeljima, učiteljima Ivicom Brajenićem i Mirjanom Pribanić - Klanac bila je domaćin 17. smotre učeničkih zadruga Primorsko – goranske županije. Na smotri je sudjelovalo 30 zadruga iz osnovnih i srednjih škola Primorsko – goranske županije te gosti iz Pule te LAG-a s otoka Krka i Cresa čije su zadruge tek u osnivanju. Smotra zadruga održana je na igralištu ispod brane u centru Fužina s početkom u 10.00 sati. Na otvaranju pozdravili su nas ravnateljica OŠ Ivanke Trohar Jasna Štimac, načelnik općine Fužine David Bregovac i  voditeljica podružnice Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva za PGŽ Silvana Šebalj – Mačkić. Uslijedio je kratak program učenika naše škole uz školski zbor i predstavu. Zadrugari iz naše županije za to vrijeme su pripremili svoje štandove na kojima su prezentirali i ponudili svoje originalne proizvode koje je ocjenjivala posebna komisija. Nakon završetka izložbe naši gosti, učenici i voditelji zadruga otišli su u školu na ručak i u razgledavanje špilje Vrelo poznatim fužinskim vlakićem. Na kraju smotre odlučeno je da se za 30. državnu smotru učeničkog zadrugarstva predloži šest zadruga  - UZ Mići Trsaćani (OŠ Trsat), UZ Škurinjko (OŠ Škurinje), UZ Zvončica (OŠ Zvonka Cara Crikvenica), UZ Teslići (OŠ Nikola Tesla), UZ Malin (OŠ Čavle) i UZ Potok (Trgovačka i tekstilna škola Rijeka). Čestitamo svim zadrugarima i zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji XVII. Smotre učeničkih zadruga!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 29. 5. 2018. 13:33

Smotra Univerzalne sportske škole

U utorak 22.5.2018. u sportskoj dvorani u Kastvu održana je smotra Univerzalne sportske škole Primorsko - goranske županije. Našu školu predstavili su učenici drugog razreda Mihael  Frbežar, Ian Sarvaš, Teo Kajgan, Petar Budiselić, Nina Čebuhar i Mia Miloš u pratnji učiteljice  Marijane Rački. Svi sudionici Smotre polaznici su Univerzalne sportske škole  te su taj dan pokazali što su sve naučili tijekom školske godine.Tako su vježbali gimnastiku, atletiku, rukomet, košarku i nogomet. Okušali su se i u preskakanju vijače, potezanju konopa i graničaru. Svi su se vratili puni dojmova  te su svoje iskustvo podijelili s ostalim učenicima. Ovom smotrom završio je i program Univerzalne sportske škole za ovu školsku godinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 4. 6. 2018. 12:24

Prehrana nekonvencionalnim izvorima

U petak 25.5. naši učenici iz 4. razreda s učiteljicom prirode i biologije  Hankijom Salihović - Musić sudjelovali su na smotri i natjecanju „Prehrana nekonvencionalnim izvorima iz prirode“ na riječkom Korzu. Za ovu smotru pripremili smo ukusnu hranu od biljaka iz prirode (štrudla od borovnice, pohana bazga, varivo i juha od koprive, kruh od brezine kore, salata od maslačka) i predstavili se Riječanima zajedno s riječkim školama. Štandovi sa zdravom hranom i ekološkim porukama plijenili su pažnju prolaznika koji su kušali izložene proizvode.  Izložba je imala i edukativni karakter jer su učenici prepoznavali samonikle i jestive biljke, locirali zaštićene dijelove Republike Hrvatske na karti i prepoznavali vrste plovila. Naša ekipa osvojila je odlično četvrto mjesto za estetsko uređenje štanda te 5. mjesto u ukupnom poretku tako da smo iznimno zadovoljni sudjelovanjem na ovoj zanimljivoj eko – smotri.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 29. 5. 2018. 13:26

Dan obitelji u 4. razredu

Četvrti razred je sa svojom učiteljicom i ove školske godine  provodio projekt Dan obitelji. Projekt  je započeo 7.5.2018. Obilježili su ga različitim aktivnostima: opisivali su mamu i tatu, intervjuirali članove obitelji, izrađivali strip u alatu Make Beliefs Comix, izradili srca za Majčin dan, pisali o obitelji i izradili Obiteljske mape. Završna svečanost održala se 15.5. kada je i Svjetski dan obitelji. Na proslavu su došli roditelji, bake, braća i sestre, tete… Svirali smo, glumili, pričali viceve. Zabavili smo se rješavajući Kahoot kviz o obitelji, pronalazili izreke o obitelji napisane u QR kodovima. Za kraj svi su posjetitelji ostavili otisak dlana pomoću kojeg smo napravili jedno veliko obiteljsko stablo.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 21. 5. 2018. 20:41

ŠRD Viševica na državnom prvenstvu u plivanju perajama

12. i 13. svibnja ronilački klub Nevera iz Rijeke bila je domaćin Državnog prvenstva u plivanju perajama i brzinskom ronjenju za juniore i seniore. Nastupilo je 12 klubova iz Hrvatske, 1 iz Austrije i 2 iz Srbije s ukupno 155 natjecatelja. Od ukupno 314 medalja koje su se podijelile na natjecanju ŠRD Viševica je osvojila (po poretku medalja) 45.  mjesto sa 31 medalju - 10 zlatnih, 8 srebrnih i 13 brončanih.  Sedam plivača iz ŠRD Viševice je osvojilo barem jednu medalju. Na prvenstvu je postavljeno 18 novih hrvatskih rekorda među kojima je i Anika Kauzlarić na 1500m.Uspješan je bio i naš učenik  Borna Majnarić koji je osvojio treće mjesto u kategoriji  juniora na 200 metara plivanje perajama, drugo mjesto na istu udaljenost u kategoriji mlađih juniora, te treće mjesto u kategoriji juniora na 1500 metara i 2. mjesto u kategoriji mlađih juniora na 1500 metara plivanje perajama. 

Čestitamo Borni i svim plivačima ŠRD Viševica!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 23. 5. 2018. 09:30

XIV. Dani Kreše Golika

U srijedu 16.5. u OŠ Ivanke Trohar Fužine održani su 14. Dani Kreše Golika, manifestacija kojom se naša škola prisjeća slavnog Fužinarca, jednog od najvećih hrvatskih redatelja svih vremena. Ove godine naši gosti su bili mladići i djevojke iz teatra Try iz Rijeke, a pridružila nam se i Golikova obitelj – sestra Vilma Šnajdar  i supruga Leandra Golik kao i bivša ravnateljica škole Stanka Lončarić i redatelj Rasim Karalić.

Program projektnog dana počeo je u školskoj dvorani pozdravnim riječima ravnateljice Jasne Štimac i literarnim uvodom nakon čega smo pogledali najnoviji film filmske skupine Kreše Golika nazvan „Južina“, prvi vestern naših filmaša. Nastavili smo s prezentacijom učenika 8. razreda Borne Majnarića i Nike Kauzlarić o životu i djelu Kreše Golika koju su pripremili uz pomoć učiteljice Antonije Baričević. Prezentacija nas je isječcima iz filmova i serija podsjetila na glavna Golikova djela – Imam dvije mame i dva tate, Tko pjeva, zlo ne misli, Gruntovčane, Dirigente i mužikaše…

Na kraju prvog dijela projektnog dana predstavili su nam se mladi glumci iz teatra Try s voditeljem Ivanom Verunicom prikazavši nam dio iz jedne svoje predstave. Ova skupina mladih i kreativnih ljudi je specifična po tome što većinu svojih predstava izvodi na engleskom jeziku. Za naše učenike pripremili su zanimljive radionice u kojima su učenici improvizacijom na zadanu temu stvorili vlastite kratke predstave. Cijeli proces izrade predstava kojeg su vodili mladi glumci – volonteri uključivao je puno zabave, igre, veselja i smijeha. Svaki učenik imao je priliku izraziti svoje emocije i kreativnost bez pritiska natjecanja i ocjenjivanja. Teme predstava uključivale su situacije poput javljanja loših ocjena roditeljima, rođendanske proslave, problema sa susjedima, posjeta baki i djedu i sličnih životnih situacija. Na kraju projektnog dana učenici su predstavili svoje male kazališne predstave i pokupili zasluženi pljesak. Završili smo Dan Kreše Golika zajedničkim fotografiranjem i zaključili kako je najbolji način odavanja počasti našem Kreši Goliku prenošenje ljubavi prema filmu, kazalištu i glumi mladim generacijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 18. 5. 2018. 08:31

Brošura za roditelje Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je brošura "Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati" Ureda za suzbijanje zlouporabe droga sa sljedećom porukom Ureda:

"Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom kcnzumacijom, svrha prodmetne brošure je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije."

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Pleše  datum: 9. 4. 2018. 10:04

Katalog knjižnice

Na linku os.fuzine.zaki.com.hr pogledajte novi format kataloga knjižnice naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Tomas Čargonja  datum: 23. 1. 2014. 12:05
» Arhiva naših vijesti    
 


eTwinning

                                                                                                                             

PROJEKTI


Ekološka grupa


Filmska družina

Radio emisija
Priloženi dokumenti:
Male tajne knjiznice.mp3


Natjecanje Dabar


Tražilica

Upisi u srednje škole

Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Vremenska prognoza

               FUŽINE


Školska knjiga


Profil

preskoči na navigaciju