preskoči na sadržaj
vijesti

1. dan škole

S prvim rujanskim ponedjeljkom ponovno su oživjeli hodnici i učionice naše škole. Školsko zvono dozvalo je stare i nove učenike. Iako je prvi dan škole svima uvijek radostan i zanimljiv, najuzbuđeniji su ipak prvašići. Kako bi im taj dan ostao u lijepom sjećanju pripremili smo im veseo program dobrodošlice s pjesmom, igrokazom i pozdravnim riječima ravnateljice Jasne Štimac.

Njima, ali i svim učenicima želimo da im škola uvijek bude radost i mjesto novih znanja i prijateljstava. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 7. 9. 2017. 21:14

Obavijest o početku školske/pedagoške godine

Dječji vrtić počinje s radom u petak 1. rujna

a škola u ponedjeljak, 4. rujna s početkom u 8 sati

u matičnoj školi za sve učenike.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 29. 8. 2017. 10:56

Natječaj za tajnika/cu škole

REPUBLIKA HRVATSKA

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

OSNOVNA ŠKOLA   IVANKE  TROHAR

FUŽINE, Breg 124 A

 

KLASA: 112-01/17-01/02

URBROJ: 2112-39-2-17-01

Fužine, 21. kolovoza 2017.

 

Temeljem članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08., 86/09., 92/10., 105/10.-ispr., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13. i 152/14., 7/17.), Osnovna škola Ivanke Trohar Fužine, raspisuje

N A T J E Č A J

za popunu radnog mjesta

-  TAJNIK/ICA   ŠKOLE- na  neodređeno  puno  radno  vrijeme-  40  sati    tjedno  - upražnjeni   poslovi

 

UVJETI:

  1. sveučilišni diplomski studij  pravne struke ili specijalistički diplomski stručni studij javne uprave
  2. preddiplomski stručni studij upravne struke , ako se na natječaj ne javi  osoba iz navedene točke   a. .

 

Uz prijavu na natječaj kandidati su dužni priložiti: životopis, dokaz o ispunjavanju uvjeta, dokaz o hrvatskom državljanstvu, elektronički zapis  ili potvrdu o  podacima  evidentiranim u bazi podataka  HZMO ( ne stariji od  30 dana), uvjerenje o nekažnjavanju ( ne starije od 30 dana).

 

Dokazi  koji se prilažu uz prijavu, prilažu se u neovjerenoj preslici . Prije sklapanja Ugovora o radu izabrani kandidat dužan je dostaviti ovjerene preslike traženih dokumenata.

Kandidati koji ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima, dužni su u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i dostaviti potvrdu o priznatom statusu iz kojeg je vidljivo spomenuto pravo.

 

Na natječaj  se mogu ravnopravno javiti osobe oba spola.

Nepotpune i nepravovremeno dostavljene prijave neće se razmatrati.

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostaviti na adresu: Osnovna škola Ivanke Trohar, Breg 124 A,51 322  Fužine, s naznakom «za natječaj» u roku od 8  ( osam) dana od dana objave natječaja.

O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

Natječaj je objavljen 21. kolovoza 2017. godine na mrežnim stranicama  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te mrežnim stranicama Škole.

 

                                                                                              Ravnateljica Škole:

                                                                                               Jasna  Štimac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 21. 8. 2017. 08:49

Intervju s Nikom Maras, prvom na županijskom natjecanju iz biologije

Učenici OŠ Ivanke Trohar bili su i ove godine iznimno uspješni na školskim i županijskim natjecanjima u znanju. Najuspješnijom se na kraju pokazala učenica 7.  razreda Nika Maras koja je pod vodstvom mentorice, učiteljice biologije Hankije Musić - Salihović osvojila prvo mjesto na županijskom natjecanju iz biologije 13.ožujka ove godine!

Pod opširnije pogledajte mali intervju s našom Nikom kojeg je proveo učenik 8. razreda Borna Majnarić. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 27. 6. 2017. 11:20

Nagrađeni učitelji i učenici na svečanoj sjednici Općine Fužine

Svečana sjednica općine Fužine pružila je puno zadovoljstva učenicima, učiteljima i ravnateljici Osnovne škole Ivanke Trohar Fužine. Naime, na sjednici je nagrade primilo čak tri zaposlenika škole i cijeli jedan razred! Dosadašnji načelnik Marinko Kauzlarić podijelio je godišnju nagradu našem četvrtom razredu i učiteljici Elviri Burić za iznimne rezultate u više školskih projekata pod europskom platformom E twinning. Nagrađena je i učiteljica Područne škole Lič Sandra Mrkalj za dugogodišnji uspješni odgojno – obrazovni rad na području općine Fužine,  a nagradu za djelovanje u Puhačkom orkestru Fužine dobio je i knjižničar Davor Kauzlarić.

Ravnateljica Jasna Štimac je predstavnicima općine Fužine, bivšem i novoizabranom načelniku Marinku Kauzlariću i Davidu Bregovcu podijelila prigodne darove i zahvalila što su prepoznali i nagradili predani rad naših učitelja i učenika koji donosi vrijedne rezultate. Ove nagrade svakako će biti motivacija za daljnji uspješni rad.      

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 21. 6. 2017. 09:41

Završna priredba

U ponedjeljak 12. 6. učenici i učitelji OŠ Ivanke Trohar pokazali su što su uvježbali za završnu priredbu kojom smo obilježili kraj još jedne školske godine, ali i Dan škole, općine i župe Fužine. Imali smo prilike vidjeti zbilja raznolik i zabavan program. Pjesmom nas je stalno pratila glazbena radionica i zbor pod vodstvom učitelja Borisa Denisyuka, a plesom su nas razveselili učenici uključeni u plesnu skupinu Porto Ri i Područna škola Lič. Malim programom oraspoložili su nas mali vrtićanci sa svojim tetama Nadom i Marinom, a igrokaz o školskom životu prikazali su nam učenici prvog razreda s učiteljicom Irenom Vlahinić. Igrokaz su uz pomoć učiteljice Sandre Mrkalj pripremili i učenici Područne škole Lič i to o – Vuku koji je tražio ljubav, a lutkarsku predstavu o umišljenom cvijetu izveli su nam učenici 4. razreda pod vodstvom učteljice Irene Vlahinić.

U programu je bilo mjesta i za nagrade najboljim učenicima. Učenice generacije Barbara Radoš i Ema Vlahović primile su iz ruku bivšeg načelnika općine Marinka Kauzlarića nagradu Zlatno pero za izniman uspjeh tijekom osnovnoškolskog obrazovanja. Na kraju priredbe pogledali smo i prezentaciju učenika osmog razreda u kojoj su se prisjetili najljepših i  najzanimljivijih trenutaka svog školovanja u fužinskoj školi. To je bio dobar uvod u najemocionalniji trenutak svake završne priredbe – oproštaj osmaša i doček novih prvašića. Uz pjesmu su se naši osmaši oprostili od svoje škole i razrednice Tamare Vojnović, a potom su i dočekali šest novih prvašića koji sljedeće godine po prvi put ulaze u školske klupe. Ravnateljica Jasna Štimac čestitala je svim učenicima i učiteljima na ostvarenom u ovoj školskoj godini i zaželila i našim osmašima i novim prvašićima sve najbolje u predstojećem školovanju.  

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 20. 6. 2017. 10:47

Terenska nastava u Klagenfurtu

Učenici 7. i 8. razreda sa svojim razrednicama i ravnateljicom, Jasnom Štimac posjetili su 9. lipnja austrijski grad Klagenfurt. Učenici naše škole zajedno s učenicima 6. i 7. razreda OŠ Dr. Branimira Markovića iz Ravne Gore posjetili su dvije srednje strukovne škole u Klagenfurtu te se upoznali s njihovim načinom rada i mogućnostima koje pružaju te škole. U prvoj srednjoj školi, gdje se učenici mogu školovati za rad u poljoprivredi, učenici su posjetili školu te okolne pogone u kojima se brinu o stoci, proizvode mesne i mliječne proizvode. Učenici su zatim upoznali drugu srednju školu, u kojoj se učenici obrazuju za poslove u dizajnu interijera, ugostiteljstvu i cvjećarstvu. Vrlo smo toplo primljeni su obje škole te su učenici bili vrlo zadovoljni viđenim, a neki i poželjeli nastaviti svoje školovanje u Klagenfurtu. Nakon obilaska škola, učenici su slobodno vrijeme proveli u parku minijaturnih građevina, Minimundusu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 17. 6. 2017. 16:32

Završna priredba uz Dan škole Vijest ima dokument u privitku

Klikom na poveznicu pod opširnije pogledajte plakat i pozivnicu za današnju priredbu uz Dan škole u Domu kulture!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 12. 6. 2017. 09:35

30. Sportske igre osnovnih škola Delnice - Kočevje - Ribnica

Izuzetna nam je čast što smo bili sudionici Sportskih igara Osnovnih škola koje su se održale u Delnicama 2.06.2017. Nastupili  su Borna Kovačević, Luka Tadej, Antonio Gavrić, Luka Novak, Lana Trglavčnik i Borna Majnarić. Svi naši natjecatelji predstavili su našu školu na najljepši mogući  način – okrunjeni medaljama. Tako je Luka osvojio srebro u atletici u disciplini bacanja kugle, Borna također srebro u disciplini skoka u dalj.  I kod šahista Lana i Luka su se popeli na 2. stepenicu.  Borna Majnarić sa svojem ekipom u štafeti  doplivao je do srebrne medalje. Odbojkaška ekipa  koju su činili zajedno učenici iz Fužina i Delnica glatko su pobjedili ekpiu Ribnice dok su „srce na terenu“ ostavili sa ekipom Kočevja. No,  ipak su morali čestitati pobjednicima i proveseliti se svom 2. mjestu.

Ovim natjecanjem zaokružili smo jednu veoma uspješnu sportsku godinu naše škole i ispratili generaciju predivnih ljudi i odličnih sportaša. Oni sada kreću u svoje nove pobjede a mi im želimo svu sreću na njihovom putu. Isto tako veselimo se novim uspjesima naših sportaša koji će i iduće godine predstvljati našu školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 7. 6. 2017. 19:25

"Ivančice" prve na XVI. županijskoj smotri učeničkih zadruga!

Naša učenička zadruga Ivančice ostvarila je izniman uspjeh na XVI. smotri učeničkih zadruga Primorsko – goranske županije koja se održala 31.5. u OŠ Sveti Matej na Viškovu. Na našem štandu predstavili su radove u keramici, maštovito izrađene satove – budilice. Predvođeni učiteljima Mirjanom Pribanić – Klanac i Ivom Brajenićem  osvojili su prvo mjesto i plasirali se na 29. državnu smotru učeničkih zadruga u Zadru u listopadu 2017. Bravo zadrugari! 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 9. 6. 2017. 08:12

Priznanja Općine Fužine našim učenicima i učiteljima

Veliko priznanje dobili su učenici 4. razreda i učiteljice Elvira Burić i Sandra Mrkalj od Općine Fužine. Četvrtašima i njihovoj učiteljici Elviri će u utorak 13. lipnja na svečanoj sjednici Općine Fužine biti uručena godišnja nagrada za uspješan rad i postignuća u projektu E-twinning. Vrijedni učenici s njihovom učiteljicom su ove godine dobili međunarodna priznanja za provođenje projekata 20 dana dobrote, 100. dan škole i Uhvati ritam unutar platfome E-twinninga. Odličan i uspješan rad  je prepoznala i Općina ovom nagradom.

Učiteljica Područne škole Lič Sandra Mrkalj dobit će godišnju nagradu za dugogodišnji uspješni odgojno-obrazovni rad na području općine. Ove godine njeni učenici su bili iznimno aktivni na više polja, a posebno treba istaknuti gostovanje učenika na Radiju Gorski kotar,  atraktivan plesni par Paula i Nikolinu koji su svojim latino plesom sudjelovali na brojnim događanjima kao i trud malih Ličana u izdavačkoj djelatnosti. Naime, ove i prošle godine učenici PŠ Lič izdali su zajedničkim trudom čak tri slikovnice!   

Čestitamo našim vrijednim učiteljicama i učenicima!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 6. 6. 2017. 13:42

Posjet 8. razreda Vukovaru

I naša je škola sudjelovala projektu "Posjet osmih razreda Vukovaru" pa su učenici 8. razreda sa svojom razrednicom Tamarom Vojnović boravili u Vukovaru od 28. do 30. svibnja. Učenici su se na putovanju družili s osmašima iz OŠ Pehlin, dok su u hostelu boravili s učenicima iz pet drugih škola iz Rijeke i Gorskog kotara. Učenicima su jedan dan prezentirane teme iz Domovinskog rata te su posjetili Gradski muzej Vukovar smješten u dvorcu Eltz i Muzej vučedolske kulture, dok su zadnji dan boravka učenici, pod stručnim vodstvom, posjetili memorijalne lokacije vezane uz Domovinski rat, kao što su vojarna, vukovarska bolnica, Memorijalno groblje te Ovčara. Pored toga, učenici su imali vremena i za posjet samom centru grada te zabavu u disku s ostalim učenicima koji su tada boravili u Vukovaru. Naši su učenici posjetili i socijalnu samoposlugu u Vukovaru, kojoj su odnijeli dvije kutije hrane i potrepština sakupljenih u našoj školi u akciji "Jedan učenik - jedan proizvod".

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 31. 5. 2017. 18:01

ŠSD Viševica na plivačkom natjecanju na Pagu

26.-28.05. u Šimunima na Pagu su održane 5. po redu ronilačke igre na kojima je sudjelovalo i ŠSD Viševica. Uz 170 natjecatelja naš učenik Borna Majnarić je u disciplini plivanje mono perajama osvojio 2 mjesto, a  najuzbudljivije je bilo na pucanju iz podvodne puške gdje je iznenadio konkurenciju i osvojio 3. mjesto. Čestitke Borni i svim našim plivačima!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 6. 6. 2017. 13:51

Izlet 1. i 2. razreda

Učenici  1. i 2. r. OŠ Ivanke Trohar Fužine i Područne škole Lič  krenuli su 26.5. na jednodnevni izlet u Crikvenicu. Nakon šetnje ulicama grada posjetili smo poznati crikvenički akvarij nakon čega smo se vozili brodićem sa staklenim dnom i uživali u zanimljivom podmorju. Poslije ručka igrali smo se na pješčanoj plaži i uživali u suncu i moru. Posjetili smo i Tribalj i Drivenik gdje smo vidjeli srednjovjekovni dvorac u kojeg nažalost nismo mogli ući jer je bio zatvoren. Kasno popodne smo se vratili u Fužine. Odlično smo se proveli na izletu!   

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 31. 5. 2017. 19:15

Prehrana nekonvencionalnim izvorima

Učenici uključeni u ekološku skupinu predvođeni učiteljima Hankijom Musić – Salihović i Davorom Kauzlarićem u petak 26.5. sudjelovali su u Rijeci na smotri "Prehrana prirodnim proizvodima iz nekonvencionalnih izvora" koju organizira društvo Naša djeca Rijeka. Učenici Tin Tadej, Lara Novak, Mia Margitić, Kristijan Klarić i Elena Jurković ukrasili su štand na kojem se našlo svega – prirodnih i zdravih variva, juha, čajeva, salata, začina i slastica. Na riječkom Korzu okupile su se škole iz naše županije koje su prezentirale svoje ekološke proizvode. Ocjenjivački sud obilazio je štandove i bodovao izgled i prezentaciju proizvoda, a učenici su rješavali i testove znanja vezane uz ekološke teme. Ostvarili smo odličan rezultat jer smo osvojili  2. mjesto u sveukupnom poretku i 2. mjesto za uređenje štanda te možemo biti vrlo zadovoljni našim sudjelovanjem na ovoj smotri.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 30. 5. 2017. 08:38

Vrijedni učenici Područne škole Lič

Učenici PŠ Lič su i ove godine pod vodstvom svoje učiteljice Sandre Mrkalj bili vrijedni i marljivi pa su za svoj trud i uspjeh bili pozivani na razna događanja.Kao što već znate, u travnju su u svom mjestu sudjelovali na svečanoj akademiji povodom proslave blagdana sv. Jurja. Plesali su, glumili i promovirali svoju novu slikovnicu "Vuk koji je tražio sreću". Slikovnicu su prodavali u humanitarne svrhe, a novac uplatili na račun Udruge Srce Rijeka koja skrbi za osobe s intelektualnim poteškoćama. Sa svoje tri plesne koreografije predstavili su se u revijalnom dijelu 3. Međunarodnog festivala poezije i pjesme. „Po riječima sudionika festivala ,upravo su oni bili pobjednici", rekao je gospodin Damir Maras u svojoj radio emisiji "Da te pjesnik ljubio nije" u kojoj je ugostio učenike PŠ Lič  Luku Miloševića i Paula Radoševića koji su pročitali slikovnicu i rekli par riječi o njoj.

 Nikolina Jurković i Paulo Radošević su na susretu dobrovoljnih darivatelja krvi u Fužinama otplesali  latino ples na već poznate taktove Conge, a plesna grupa iz Liča Zumbu.

U međuvremenu je svjetlo dana ugledala najnovija slikovnica "Čudesni događaj" koja govori o crkvici Majke Božje Snježne u Ličkom polju. Nju su naši učenici poklonili nadbiskupu Ivanu Devčiću povodom njegovog hodočašća u Ličko polje 27. svibnja. Tu čast dobio je Ivan Tomić koji je tom prigodom nadbiskupu uputio nekoliko riječi dobrodošlice.

Ipak, najviše veselja izazvalo je opušteno druženje uz pizzu kojom je učenike PŠ Lič u jednoj delničkoj pizzeriji  počastila njihova draga ravnateljica Jasna Štimac čestitavši im tom prilikom za sve njihove uspjehe. Učenici i učiteljica Sandra Mrkalj  radosnog srca zahvaljuju svim spomenutim organizatorima na pozivu za sudjelovanje, a posebno ravnateljici Jasni Štimac koja im je uvijek velika podrška.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 29. 5. 2017. 13:31

XIII. Dan Kreše Golika

Dana 19. svibnja održan je u Osnovnoj školi Ivanke Trohar Fužine 13. po redu Dan Kreše Golika kojim naša škola održava sjećanje na tog znamenitog Fužinarca i majstora filma. Počeli smo projektni dan u 8.00h prikazivanjem novog filma naše filmske radionice „Udomi, spasi život“ koji prikazuje priču o azilu za napuštene pse u Liču gdje se vrijedni volonteri  brinu o velikom broju pasa koje su neodgovorni vlasnici napustili. Film je prenio humanu poruku kako je potrebno što više udomljavati,a ne kupovati kućne ljubimce. Na kraju prikazivanja filma razgovarali smo i s ekipom učenika koja ga je realizirala.

 Na projektnom danu pridružili su nam se i mnogi ugledni gosti – sestra Kreše Golika Vilma Šnajdar sa svojom obitelji, naš dugogodišnji suradnik, redatelj Rasim Karalić, predsjednica udruge Dr. Franjo Rački Stanka Lončarić i mlada ekipa Kotar Teatra koja je pripremila zanimljive radionice za naše učenike. U 10.00 h počele su radionice izrade stripa, stop animacije i storyboarda za učenike mlađih i starijih razreda. Mlađi učenici su na osnovu svojih vlastitih  priča izrađivali kratke stripove, a stariji su naučili kako izraditi vlastitu animaciju pomoću crteža, fotografskog aparata i računalnog programa. Ekipa Kotar Teatra – Maja Puhovski, Tina Bertović,  Marina Žilić i Hrvoje Hučić  pokazala nam je mali dio svijeta animacije i stripa, a pod njihovim vodstvom naši učenici su stvorili prava mala umjetnička djela. Valja napomenuti kako je isti tim zaslužan i za organizaciju poznate manifestacije Kotar Fest. Zanimljive radionice zaključili smo prikazivanjem animacija naših učenika i pozdravnim riječima ravnateljice škole Jasne Štimac našim mladim i kreativnim gostima.    

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 22. 5. 2017. 11:08

Natjecanje u atletici

Učenici 7. i 8. razreda naše škole nastupili su 4. 5. 2017. godine na Momčadskom i pojedinačnom prvenstvu ŠŠD osnovnih škola grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Natjecanje je održano na stadionu Kantrida u Rijeci u tehničkoj provedbi Atletskog kluba Kvarner. Borna Kovačević je nastupio u disciplini skok u dalj, Luka Tadej u bacanju kugle, Nika Maras u skoku u vis, a Antonio Gavrić i Elena Jurković u bacanju vortexa. Svi učenici su ostvarili zapažene rezultate, a Luka Tadej se okitio i srebrnom medaljom za 2. mjesto u bacanju kugle. Čestitamo!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 29. 5. 2017. 17:39

Erste Plava liga

Ova jedinstvena dječja atletska liga namijenjena je svim učenicama i učenicima od 3. do 6. razreda osnovne škole u Hrvatskoj. Djeca su 17.5. na stadionu Kantrida u Rijeci imala priliku otkriti i pokazati svoje atletske talente u trkačkim, skakačkim i bacačkim disciplinama primjerenima školskom uzrastu. Kao što kaže slogan lige, djeca mogu Brže, više, jače!

Izuzetno smo ponosni jer su na ovakvom događaju sudjelovali i učenici naše škole. Tako se Luka Novak predstavio u disciplini bacanja vorteksa, Korina Kauzlarić, Lea Miloš i Dominik Čebuhar u disciplinama skok u dalj te trčanje na  60m, Marta Vlahović nastupila je u skoku u dalj, Romano Radošević trčao je 300 m, Niko Knez i Antonija Kajgan okušali su se u bacanju kugle.

Čestitamo svim natjecateljima!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 25. 5. 2017. 08:48

Obiteljski dan u 3. razredu

3. razred realizirao je ovaj mjesec mnoštvo zabavnih i zanimljivih aktivnosti uz Dan obitelji. Projekt udruge Zvono i E twinninga Obiteljski dan proveden je u našoj školi  od 8. - 15.5.2017. Cilj projekta je obilježavanje Međunarodnog dana obitelji provođenjem različitih aktivnosti u razrednom odjelu te naglašavanje važnosti obitelji. U Obiteljskom tjednu svako jutro smo započeli čitanjem jedne izreke o obitelji. Nastavili smo s drugim aktivnostima : slikanje - Moja obitelj,  pjevanje pjesama i čitanje tekstova na tematiku obitelji. U Danu za tatu izradili smo krunu za tatu - Moj tata je naj i pisali smo sastavak „Da sam ja tata/mama“. U danu za mamu izradili smo cvijet za mamu - Mama volim te, a u alatu Red Stamp izradili smo digitalnu čestitku i poslali mami na e - mail. Na sam Dan obitelji ugostili smo Patrikovog i Tinovog tatu. Zajedno smo pjevali, igrali se pantomime i učili se raditi postere u web alatu Glogster  i prezentaciju u programu Adobe Spark . Tema nam je bila Fužine - mjesto za obiteljski odmor. U alatu Crossword labs izradili smo obiteljsku križaljku. Dan je protekao u veselju i zabavi te smo svi poželjeli još takvih dana.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 23. 5. 2017. 09:56

23. Goranski glasi

Dana 16. 5. naša glazbena radionica pod vodstvom učitelja Borisa Denisyuka sudjelovala je na 23. Goranskim glasima u Lokvama. Na tom tradicionalnom glazbenom susretu djece Gorskog kotara sudjelovalo je dvanaest zborova i vokalnih skupina te ravnogorski tamburaški orkestar. Učenici naše škole izveli su skladbe “Ljubavna melodija” i “Zaljubljena”. Imali smo vrlo uspješan nastup i zasluženo primili veliki pljesak okupljenih gledatelja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 20. 5. 2017. 18:19

Dan poduzetništva i obrtništva u Rijeci

Učenici 7. i 8. razreda u pratnji učiteljica Sandre Petranović Dundović, Adriane Beović i Tamare Vojnović prisustvovali su Danu poduzetništva i obrtništva koji se 18. svibnja održao u Art kinu "Croatia" u Rijeci. Tom su prilikom predstavljene strukovne škole s područja Primorsko-goranske županije te obrtnička zanimanja kojima se učenici mogu baviti nakon završetka školovanja. Voditelj programa, Šajeta, na zabavan je i komičan način razgovarao sa svojim gostima, ravnateljima nekih od predstavljenih škola, profesorima te uspješnim obrtnicima. Tako su se učenicima predstavili Ugostiteljska škola Opatija, Tekstilna i trgovačka škola Rijeka, Građevinska škola za industriju i obrt Rijeka, Strojarsko brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja te Elektroindustrijska škola Rijeka. Učenici su na zanimljiv način saznali da imaju bogat izbor škola u našoj županiji.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 19. 5. 2017. 21:09

Orijentacijsko trčanje uz GLOBE program

Dana 6. 5. održano je orijentacijsko trčanje u sklopu GLOBE programa u kojem su učenici uz pomoć kompasa i karte pronalazili kontrolne točke i rješavali praktične zadatke prema GLOBE protokolima. U natjecanju kojeg su organizirale učiteljice Jadranka Gecan i Jadranka Čop – Barjaktaraj sudjelovalo je 11 ekipa učenika naše škole, 6 ekipa učenika mlađeg uzrasta (1.-4.r.) i 5 ekipa učenika starijeg uzrasta (5.-8. r.). Uz dobro raspoloženje i sunčano vrijeme učenici u pokazali visoku razinu znanja i vještina. Veselimo se idućem natjecanju! 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 18. 5. 2017. 08:16

Marohljini i samoniklo bilje 2017.

U subotu 6. Svibnja u 9.30 h Tena Miloš – Blažina, Lara Novak, Emilija Banković, Ivana Tadej, Barbara Radoš i Elena Jurković pozvani su na događanje Marohljini i samoniklo bilje u organizaciji Gljivarskog društva Grljak iz Liča.U 10.00 h smo otišli u Ličko polje gdje smo pod vodstvom fitoterapeuta dr. Stribora Markovića sakupljali bilje,a zatim imali i malo predavanje o samoniklom bilju.

Nakon branja bilja vratili smo se u Dom kulture u Liču gdje se održalo natjecanje u poznavanju samoniklog bilja. Rješavali smo radni listić i prepoznavali bilje koje smo ubrali tijekom terenske nastave. U natjecanju su sudjelovali učenici iz OŠ Rudolfa Strohala Lokve, OŠ Dr. Branimira Markovića Ravna Gora, OŠ Brod Moravice i kao domaćini mi iz OŠ Ivanke Trohar Fužine. Osvojili smo 16 bodova na testu iz poznavanja samoniklog bilja, osvojili prvu nagradu i priznanje,a nagrađeni smo i tortom koju smo podijelili s učenicima iz drugih škola.    

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 11. 5. 2017. 10:53

Humanitarna akcija "Zajedno za Dominika"

Učenici 4. razreda  i njihova učiteljica Elvira Burić, u sklopu projekta 100.-ti dan škole, pokrenuli su humanitarnu akciju sakupljanja plastičnih čepova za skupe lijekove. Hrvatski Crveni križ Delnice  pokrenuo je akciju Dominik i mi – zajedno ,  u kojoj je u srijedu  3. 5. 2017. organizirano prikupljanje čepova koje će potom otkupiti METIS i  sva sredstva uplatiti  za malog  bolesnog trogodišnjeg dječaka  Dominika iz Delnica . Na taj način će mu se pomoći u skupom liječenju!

Naša cijela škola i naš Dječji vrtić uključili su se u akciju sakupljanja čepova.  S  velikim zadovoljstvom i ponosom odnijeli smo ih u Radnički dom Delnice i pridonijeli velikoj akciji!

Hvala svoj djeci škole, vrtića, djelatnicima škole  i roditeljima , mještanima koji su bili zajedno s  nama u sakupljanju - zajedno za Dominika! 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 9. 5. 2017. 17:28

Izlet u Hrvatsko zagorje

Učenici 5., 6. i 7. razreda, 28. travnja 2017. otputovali su na jednodnevni izlet u Hrvatsko zagorje. Prvo odredište bilo je etno selo Kumrovec u kojem su učencici imali prilike vidjeti kako je nekada izgledala tipična zagorska kuća, zagorska svadba, razni zanati, a najzanimljivija im je bila Titova rodna kuća. Sljedeća destinacija bila je utvrda Veliki Tabor. Stručni vodič učenike je vodio kroz prostorije u kojima su se mogli vidjeti ostaci posuđa, namještaja, oružja, pa čak i sprava za mučenje. Čuli su brojne zanimljivosti, a među njima i nekoliko vrlo zanimljivih legendi, izneđu ostalih i legendu o Veroniki Desničkoj. Nakon obilaska utvrde i ručka u Lepoglavi, izlet se nastavio u Varaždinu. Iako je kiša kvarila obilazak, učenici su ipak uspjeli obići dio jezgre grada, ali i zaželjeti želju kod kipa Sv. Vida.Za kraj učenici su imali slobodno vrijeme za samostalno otkrivanje i istraživanje grada. Unatoč kiši koja nije prestajala padati, učenici su se zajedno s učiteljicama dobro proveli na izletu te se vratili svojim kućama bogatiji za još jedno iskustvo.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 5. 5. 2017. 18:09

Sigurno u prometu

Dana 3. svibnja 2017. učenici Luka Novak, Dorian Medić i Antonija Kajgan uputili su se u Rijeku da bi pokazali svoje poznavanje prometa – u teoriji i praksi. Za natjecanje „Sigurno u prometu“ pripremali su se dugo, sa svojim mentorom Vladimirom Roguljićem, učiteljem Tehničke kulture. Luka, Dorian i Antonija su prije toga sudjelovali na školskoj razini te su njih troje, zajedno sa Elenom Banković, pokazali da su najbolji iz svojih razreda  i tako dobili priliku predstavljati školu na županijskoj razini. Elena je na žalost zbog bolesti morala izostati. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 4. 5. 2017. 14:51

Jurjeva 2017.

Povodom dana mjesta i župe, blagdana Sv. Jurja u Liču su se održavali razni događaji. Sve je započelo 21. travnja svečanom akademijom u Domu kulture na kojoj su nastupili i učenici Područne škole Lič s učiteljicom Sandrom Mrkalj. 

Osim svečane akademije, učenici su prisustvovali i u ostalim događajima. Tako su neki 22. 4.  bili dio tradicionalne šetnje upaljenim bakljama i paljenja Jurjevkog krijesa, Borna Kovačević je sudjelovao na malonogmetnom turniru, a dio šahovske družine (Leona Stević, Korina Kauzlarić, Lea Miloš, Marta Vlahović, Romano Radošević i Lana Trglavčnik)  se natjecao na šahovskom turniru 29. travnja.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 4. 5. 2017. 14:41

Izložba igračaka

Dana 23. ožujka 2017. u prostorijama Doma kulture Lič otvorena je 4. putujuća izložba igračaka djece Europe pod nazivom „Igračkom do dječjeg osmjeha“. Za sve posjetitelje izložba je bila otvorena do 28. travnja 2017., nakon čega odlazi u drugo mjesto. Izložba je nastala u suradnji  Društva “Naša djeca” Fužine, Općine Fužine i Društva “Naša djeca” Opatija pod pokroviteljstvom Primorsko–goranske županije. Učenici naše škole i polaznici Dječjeg vrtića obišli su i razgledali izložbu koje je bila vrlo interesantna . Djeca su mogla vidjeti razne igračke iz raznih država Europe.Upoznala su se s igračkama s kojim su se igrali njihovi roditelji, ali su mogli vidjeti odakle dolaze i neke i danas popularne igračke.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 28. 4. 2017. 16:25

Noć knjige 2017.

U ponedjeljak 24.4. naša škola se pridružila se prigodnim programom obilježavanju Noći knjige, manifestacije koja nastoji popularizirati knjigu i čitanje na nacionalnoj razini. Program je počeo u 13.00 h čitanjem priča za laku noć polaznicima Dječjeg vrtića što su realizirali učenici 4. razreda. Nastavili smo u 16.00h projiciranjem dvije epizode kultne tv serije „Smogovci“, rađene po romanima književnika Hrvoje Hitreca. Učenici su nakon gledanja serije rješavali kviz o Smogovcima u programu Kahoot, a najboljima su podijeljene i prigodne nagrade. Obilježavanje Noći knjige ćemo nastaviti i cijeli ovaj tjedan čitanjem priča za vrtićance! 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 25. 4. 2017. 08:34

ŠRD Viševica na 17. Državnom prvenstvu u plivanju perajama za kadete i mlađe kadete

08.04. u Koprivnici se održavalo 17. Klupsko i  pojedinačno državno prvenstvo u plivanju perajama za kadete i mlađe kadete.

U konkurenciji  7 klubova i 84 natjecatelja ekipu SRD Viševice predstavljalo je 17 natjecatelja i u ukupnom poretku dečki su osvojili 4. mjesto, a djevojčice 2. mjesto. U ukupnom poretku SRD Viševica je osvojila 2. mjesto sa 731 bodom, prvi su domaćini “Šoderica” iz Koprivnice sa 893 boda, a trećeplasirani su Nevera iz Rijeke sa 689 bodova. Naš učenik Tin Miloš nastupao je u kategoriji mlađih kadeta  i  imao zapaženu ulogu u ukupnom poretku kluba jer je u dvije utrke završio na drugom, a u još tri na trećem, četvrtom i petom mjestu. U štafeti je nastupio za kadete iako je po dobi mlađi kadet i ostvario četvrto mjesto u utrkama 4x50 i 4x100 metara. Čestitamo Tinu i svim plivačima SRD Viševica!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 18. 4. 2017. 21:50

12. natjecanje škola Gorskog kotara u plivanju

7. travnja učenici naše škole sudjelovali su s velikim uspjehom na prvenstvu učenika osnovnih škola Gorskog kotara u plivanju koje se odvijalo na bazenu u Delnicama. Natjecanje je okupilo 79 učenika iz 7 goranskih osnovnih škola. Plivači iz naše škole ostvarili su odličan rezultat – Tin Miloš bio je prvi u svojoj kategoriji trećeg razreda za dječake, a ostvario je i najbolje vrijeme od svih učenika mlađih razreda na natjecanju. Učenik 7. razreda Borna Majnarić doplivao je prvi u svojoj kategoriji,  a učenica  Nina Vlahović treća u  kategoriji 4. razreda za djevojčice. Lara Novak ostvarila je 3. mjesto u kategoriji 6. razreda, a Nika Maras 3. mjesto u kategoriji 7. razreda. Čestitamo i svim drugim našim plivačima – Borni Kovačeviću,Tinu Tadeju, Marti Vlahović, Gabrijeli Kozelički i Romanu Radoševiću, a posebno čestitamo Mihaelu Frbežaru iz 1. razreda kojemu je to bilo prvo natjecanje.

Odlični rezultati naših plivača odrazili su se i na konačni poredak u kojem smo ostvarili treće mjesto i ponijeli kući uz medalje i jedan lijepi pehar. Najbolji u ukupnom poretku bili su plivači iz Delnica, a u pauzi natjecanja učenici uključeni u program Junior spasilac prezentirali su nam spašavanje utopljenika iz vode.

Želimo našim  plivačima još puno ovakvih uspješnih natjecanja! 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 10. 4. 2017. 08:35

12. Zbornica na parketu

U petak 31. ožujka ekipa učitelja naše škole otputila se u Delnice na već tradicionalno sportsko odbojkaško druženje učitelja Gorskog kotara, 12. Po redu „Zbornicu na parketu“. Sudjelovali smo na ovom natjecanju zajedno s učiteljima iz Delnica, Mrkoplja, Lokava, Brod Moravica, Broda na Kupi, Skrada, Vrbovskog i Moravica. Nažalost, naša ekipa nije bila previše uspješna i izgubila je sva tri dvoboja, ali budući da je primarni cilj ove lijepe sportske manifestacije druženje goranskih učitelja u sportskom duhu, možemo reći da nam konačni plasman i nije tako teško pao.  Čestitamo ekipi iz Broda na Kupi koja je pobijedila drugi put zaredom!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 6. 4. 2017. 11:16

Sportske igre uz Dan očeva

Već drugu godinu za redom, na inicijativu Društa Naša djeca, organizirali smo sportske igre za roditelje uz Dan očeva. Učiteljica Marijana Rački i Irena Vlahinić su pripremile zanimljive igre u kojima su sudjelovali i roditelji i djeca, a u provedbi igara je pomogla i pomoćnica u nastavi Andrea Starčević.

U školskoj dvorani okupilo se desetak obitelji koji su se s velikim veseljem poigrali i natjecali u  plesu s metlom, nošenju balona u parovima, prebacivanju kolutova te potezanju konopa. Neke igre su izazvale buru smijeha, a najsretnija su bila djeca jer su se imala priliku poigrati sa svojim najdražima u malo drugačijem ambijentu nego inače. Društvo Naša djeca omogućilo je svim sudionicima okrjepu nakon igara. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 4. 4. 2017. 11:44

Klokan bez granica 2017.

23. ožujka 2017. godine  održalo se po 19. put Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica".  I ove godine naši učenici su pokazali zainteresiranost za ovakav oblik iskazivanja svojih matematičkih vještinaU natjecanju su sudjelovali učenici 2.razreda (PČELICE);  učenici 3.razreda (LEPTIRIĆI), učenici 4. i 5. razreda (ECOLIER); učenici 6. i 7. (BENJAMIN)  i učenici 8.razreda (CADET). Svi natjecatelji dobili su olovku,kalendarić i torticu, a rezultati natjecanja bit će objavljeni u svibnju ove godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 4. 4. 2017. 08:23

Obavijest o Eko-akciji "Zeleni korak"

Pozivamo Vas da se uključite u akciju "Zeleni korak", akciju prikupljanja starog papira koja će početi 6.4. 2017. i trajat će do 30.4. 2017. godine.

Stari papir treba donijeti u Osnovnu školu Ivanke Trohar Fužine.

Ukoliko imate veće količine papira javite na broj škole 835-167 pa ćemo doći po njega.

Napravite i Vi jedan korak u očuvanju prirode!

Ekolozi OŠ Ivanke Trohar Fužine

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 30. 3. 2017. 11:05

Uspješni učenici na natjecanjima

San svakog učitelja je isti. Imati u razredu učenike koji željni novih znanja, istražuju i svakodnevno pomiču granice očekivanog. Učenici naše škole pomaknuli su te granice kada su svojom ambicioznošću i mentorstvom svojih učitelja postigli iznimne rezultate koji vrlo jednostavno poručuju: „Sve se može, kad se hoće!“. Upornost, rad i želju za znanjem pokazali su naši učenici Barbara Radoš, Borna Majnarić i Nika Maras koji su ostvarili iznimne rezultate za svakog osnovnoškolca i pokazali nam svojim plasmanom na županijskim natjecanjima iz različitih predmeta da nismo samo mala školica iz Gorskog kotara, već mala školica s mnogo pametnih glavica. Ljubav prema geografiji i povijesti, Borni Majnariću, učeniku 7.razreda, donijela je 8.mjesto iz geografije i 6.mjesto iz povijesti na natjecanju najboljih učenika naše županije u Rijeci. Barbara Radoš, učenica 8.razreda, ostvarila je 4.mjesto na natjecanju iz engleskog jezika, dok je Nika Maras, učenica 7.razreda, postigla zavidni rezultat osvojivši 1.mjesto na natjecanju iz biologije i time osvijetlila obraz, ne samo svojoj mentorici i školi, već čitavom kraju. Čestitamo im od srca i vjerujemo da će uz vođenje mentora i dalje razvijati svoje vještine i znanja te postići još mnogo značajnih rezultata. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 24. 3. 2017. 11:13

Eko-kviz uz Dan voda

 21.3. obilježili smo Dan voda igranjem zabavnog i poučnog eko- kviza o vodama i živom svijetu u njima. Kviz kojeg je pripremila učiteljica Hankija Musić - Salihović su rješavali učenici od 4.-8. razreda, ali i učitelji.Kviz smo rješavali putem mobilne aplikacije Kahoot. Iskoristili smo pitanja iz kviza da naučimo nešto novo, ali i da  probudimo svijest o očuvanju voda. Svi su se zabavili i sigurno ćemo i sljedeće godine pripremiti eko-kviz!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 24. 3. 2017. 10:16

Županijsko natjecanje u šahu

11. ožujka 2017. godine u Ravnoj Gori održano je županijsko natjecanje u šahu za kadete i kadetkinje do 9 i 15 godina. I na ovom natjecanju je škola imala svoju predstavnicu, Leonu Stević, učenicu 3. razreda. Leona se borila u konkurenciji do 9 godina s 14 drugih kadetkinja. Iz kola u kolo pokazivala je da će se boriti za vrh tablice. Na kraju je zauzela drugo mjesto sa samo jednim porazom iz 7 partija i to od prvakinje. Leona je prošle godine osvojila 2. mjesto u konkurenciji do 8 godina, a ovim rezultatom je samo potvrdila svoj uspjeh te dokazala da se nalazi u vrhu šaha u svojoj kategoriji. Sljedeće na rasporedu je županijsko natjecanje do 11 godina u svibnju gdje će uz nju nastupiti i drugi učenici.

Čestitamo Leoni na odličnom uspjehu! 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 16. 3. 2017. 12:36

"Igrajmo se jezikom" u mlađim razredima

Mlađi razredi naše škole pridružili su se obilježavanju Mjeseca hrvatskog jezika (21.2.-17.3.) u utorak 14.3. provođenjem projektnog dana pod nazivom „Igrajmo se jezikom“. Učenici 1., 2. , 3. i 4. razreda sa svojim učiteljicama proveli su mnoge zanimljive aktivnosti i otkrili kako učenje materinskog jezika može biti vrlo zabavno.

Tako su učenici rješavali kolo sreće na računalu, tražili zanimljive i neobične riječi, tražili riječi sa glasovima č i ć, formirali uz pomoć računalnog programa zanimljive oblike s hrvatskim riječima i pokušavali brzo izgovoriti jezične „petlje“. Učenici trećeg razreda smislili su pjesmicu na temu jezika koju su nam i otpjevali. Projektni dan zaključen je zabavnim kvizom u programu Kahoot kojeg su nam priredili naši četvrtaši s učiteljicom Elvirom Burić. U kvizu koji se rješava putem mobitela uz učenike okušale su se i učiteljice, a najviše znanja pokazala je učenica 4. razreda Gabrijela Kozelički. Učiteljice su zaključile kako za nagradu nakon dana posvećenog hrvatskom jeziku, učenici neće dobiti zadaću iz – hrvatskog.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 16. 3. 2017. 09:05

Tin Miloš na 2. kolu Kupa Hrvatske u plivanju perajama u Sisku

Na 2. kolu Kupa hrvatske u plivanju perajama koje se ovog vikenda, u subotu 11.3. održalo u Sisku , učenik Tin Miloš predstavljao je našu školu.U jakoj  konkurenciji  klubova i plivača iz cijele Hrvatske postigao je vrlo vrijedne rezultate u kategoriji mlađih kadeta :

2. mjesto na 100m plivanje perajama

3. mjesto na 50m BF

6. mjesto na 400m BF

8. mjesto u štafeti 4*200m plivanje perajama

4. mjesto u utrci „Podvodne vještine na bazenu – Brzo i vješto“

Čestitamo našem Tinu!!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 15. 3. 2017. 13:37

Klupsko šahovsko prvenstvo u Lokvama

U ponedeljak 6. ožujka 2017 u Lokvama je održano Pojedinačno prvenstvo školskih sportskih klubova u šahu.Na natjecanju su sudjelovali učenici od 1. do 8. razreda u muškoj i ženskoj kategoriji.Iz naše škole sudjelovali su Ivan Maras i Leona Stević iz 3. razreda, Luka Novak, Lana Trglavčnik, Lea Miloš, Marta Vlahović i Romano Radošević iz 4. razreda te Kristijan Klarić iz 7. razreda. Ukupno je sudjelovalo 43 učenika iz šest goranskih škola. Naši učenici ostvarili su zapažene rezultate. U kategoriji mlađih učenica šahistice Šahovske družine „Viševica“ Fužine osvojile su sve tri medalje, i to Lana Trglavčnik 1. mjesto, Lea Miloš 2. mjesto i Marta Vlahović 3. mjesto.

Lana i Lea su čak i u ukupnom poretku osvojile 1. i 2. mjesto, ispred konkurentica iz starije kategorije.

Medalju je osvojio i Luka Novak zauzevši 3. mjesto kod mlađih učenika.

Čestitamo našim šahistima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 10. 3. 2017. 13:44

Književni susret s Davorom Grgurićem

U petak, 3.3. posjetio nas je zavičajni pjesnik, pisac i radijski voditelj Davor Grgurić. U jednom školskom satu približio nam je svoj rad na očuvanju goranske narodne baštine i najavio osnivanje Etnografskog muzeja Gorskog kotara. Pričao nam je o goranskim specijalitetima (napisao je i jednu kuharicu), narodnim pričama o coprnicama, noćnjacima, patuljcima i vilama. Približio nam je prikazom običaja i narodne predaje svakodnevni život ljudi Gorskog kotara u ne tako davna vremena. Učenici su pažljivo slušali našeg zanimljivog gosta, a za kraj smo mu se odužili za zanimljiv susret jednim malim darom i dugačkim pljeskom.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 3. 3. 2017. 14:07

Naši učenici na 1. Kupu Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju

Iz naše škole nastupili su 18.2. u Rijeci  na 1. Kupu Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju  Karlo Lončar i Tin Miloš.

U konkurenciji 9 klubova iz cijele Hrvatske i preko 100 natjecatelja njihovi rezultati su sljedeći  :

KARLO LONČAR - MLAĐI KADET:

22. mjesto na  50m plivanje perajama

14. mjesto na 100m bi fin

12. mjesto u štafeti  4*50 m

TIN MILOŠ - MLAĐI KADET:

4. mjesto na 50m plivanje perajama

3. mjesto na 200m plivanje perajama

6. mjesto u štafeti  4*50m plivanje perajama...

Čestitamo Tinu i Karlu na sjajnim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 1. 3. 2017. 08:03

Maškare u školi

U petak 24.2. smo održali maškarani ples za sve učenike i učitelje u sportskoj dvorani naše škole. Bilo je tu zbilja maštovitih kreacija i maski, a najboljima smo podijelili i slatke nagrade. Uz ples i prezentaciju maski naši učenici i učitelji su nam pripremili zanimljiv program. Nastupila je glazbena radionica mlađih razreda s učiteljem Damirom Zagoršćakom, zbor pod vodstvom učitelja Borisa Denisyuka, četvrti razred s učiteljicom Elvirom Burić prikazao nam je mali igrokaz, a Barbara i Borna iz 8. razreda oduševili su nas pravom rockerskom izvedbom pjesme „Eye of the Tiger“.Osim glazbenog dijela, naše učiteljice razredne nastave pripremile su i zabavne igre za sve maskirane ; pod vodstvom učiteljice Irene Vlahinić učenici su potezali konop te plesali s narančom i  metlom.

 Žiri za odabir najboljih maski imao je na kraju vrlo težak posao, ali su uspješno obavili svoj posao i odabrali najbolje pojedinačne i grupne maske. U utorak očekujemo završetak karnevalskih događanja u školi s paljenjem pusta u školskom dvorištu.

Slike nagrađenih maski pogledajte u našoj fotogaleriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 28. 2. 2017. 10:06

CAP radionica u našoj školi

U sklopu programa „Rijeka psihologije“ i Tjedna psihologije u fužinskoj školi održana je zanimljiva radionica prevencije nasilja za učenike 3. i 4. razreda. CAP ( Child Assault Prevention) program je program primarne prevencije zlostavljanja koji osnažuje djecu u sprječavanju napada od strane vršnjaka, napada nepoznate osobe (otmica) i napada od strane poznate odrasle osobe. Radionicu u našoj školi održao je CAP tim u sastavu : psihologinja Renata Lisac i njene kolegice Deniza i Maja Dinić. One su nam prikazale tri situacije u kojima se dijete može naći te načine suočavanja i tehnike zaštite od nasilja i ugrožavanja dječjih prava. Naši učenici su kroz svoje odgovore na dane situacije pokazali kako već imaju puno predznanja o tome kako spriječiti nasilje, ali smo sigurni kako ima je ova radionica u tome dodatno pomogla. U radionici je ukupno sudjelovalo 24 djece.  

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 28. 2. 2017. 08:58

Županijsko natjecanje Lidrano

Učenik 7. razreda Borna Majnarić i njegova mentorica Sandra Petranović Dundović, 17.veljače 2017. uputili su se na županijsko natjecanje LiDraNo u Rijeku. Borna je bio jedan od 216 sudionika iz čak 34 osnovnih škola s područja Primorsko-goranske županije koji su u Guvernerovoj palači imali čast predstavljati svoje škole. Naime, Bornin monolog „Galeb Jonathan Livingstone“ Rickarda Bacha, bio je jedan od 52 pojedinačna nastupa. Konkurencija je zaista bila velika, Borna je bio izvrstan, međutim, prosudbeno povjerenstvo imalo je težak zadatak da odabere samo tri najbolja pojedinačna nastupa i prosudilo da ima mjesta za napredak. Stoga, Borni čestitke na dosadašnjem uspjehu i hrabrosti te mnogo sreće i ustrajnosti u budućnosti.    

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 24. 2. 2017. 12:24

100. dan škole 2017.

Mlađi razredi naše škole sa svojim učiteljicama već su tradicionalno obilježili 100.dan škole u projektu za kojeg su naši četvrtaši prošle godine nagrađeni europskom oznakom kvalitete. I ove godine učenici 4. razreda su sa svojom učiteljicom Elvirom Burić realizirali zanimljiv program. Odgovarali su na sto pitanja iz školskog gradiva u programu Cahoot, proveli su humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova za nabavku lijekova, izrađivali su naočale od papira u obliku broja 100, donijeli sto igračaka u školu i na kraju glasno zapjevali himnu projekta.

U ovom projektu priključili su im se i učenici 1., 2. i 3. razreda s učiteljicama Irenom Vlahinić, Jadrankom Gecan i Mirjanom Pribanić – Klanac.Tako su naši prvašići između ostalog brojali sto stvari koje koriste, napravili plakat od sto bubamara i napravili sto koraka od škole. Drugi razred iskazao se skupljajući čepove za humanitarnu akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

Učenici trećeg razreda su ispisali pedeset imenica i pedeset glagola, množili i dijelili s brojkom 100 i napravili lijepi mozaik sa 100 raznobojnih krugova u kvadratu po uzoru na poznatog slikara Vasilija Kandinskog. Naši učenici su uživali u projektnoj nastavi, naučili su puno toga novog, a pokazali su i veliku dozu humanosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 21. 2. 2017. 13:36

Dan sigurnijeg interneta

Svake se godine u drugom tjednu mjeseca veljače obilježava Dan sigurnijeg interneta. I naša je škola 7. veljače sudjelovala u obilježavanju tog bitnog dana kako bi se još više osvijestili učenici o opasnostima koje vrebaju na internetu i načinima kako biti siguran na internetu. Učenice 8. razreda, Lara Crljenko, Lana Pavlić, Barbara Radoš, Ivana Tadej i Petra Veselin pripremile su prezentaciju prema CARNet-ovim smjernicama o sigurnosti na internetu, dok je učenik Antonio Gavrić vodio kviz kojem su učenici pristupili koristeći svoje mobilne uređaje.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 10. 2. 2017. 08:33

Međuopćinsko natjecanje Lidrano 2017.

I ove školske godine vrijedni učenici naše škole, marljivo su uvježbavali svoje uloge kako bi se predstavili na međuopćinskoj razini LiDraNa koji je ove godine održan 1. veljače 2017. u Osnovnoj školi Dr.Branimira Markovića u Ravnoj Gori. Našu školu predstavile su dvije scenske izvedbe. Pod vodstvom učiteljica Irene Vlahinić i Nikoline Šubić Zeneral, učenici 4. razreda Lana Trglavčnik, Lea Miloš, Marta Vlahović, Nina Vlahović, Dominik Jurković, Korina Kauzlarić, Romano Radošević, Luka Novak, Savanah Polić i Lana Kauzlarić izveli su Novogodišnji show, dok je učenik 7.razreda Borna Majnarić pod vodstvom učiteljice Sandre Petranović Dundović izveo monolog Galeb Jonathan Livingstone Richarda Bacha. Svi su učenici primili pohvale stručnog povjerenstva, dok je učenik Borna Majnarić sa svojim pojedinačnim nastupom predložen za županijsku razinu natjecanja koja će se održati 17. veljače u Rijeci. Čestitamo svima, a  Borni želimo mnogo sreće i uspjeha!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 7. 2. 2017. 11:15

Liječnički pregledi prije upisa u 1. razred

OŠ Ivanke Trohar Fužine

 

OBAVIJEST O PROVOĐENJU LIJEČNIČKIH PREGLEDA DJECE

PRIJE UPISA U PRVI RAZRED (26.4.2017.)

 

Liječnički se pregledi djece obavljaju u Zavodu za javno zdravstvo u Domu zdravlja Delnice (dr. Anita Mihelčić Vidmar).

 

Raspored liječničkih pregleda djece priložen je ovoj obavijesti. Ukoliko vam ne odgovara navedeni datum ili vrijeme, možete ga zamijeniti s nekim drugim djetetom u dogovoru s njegovim roditeljem. O zamjeni ne morate obavijestiti školu niti zdravstvenu ustanovu.

Prije liječničkog pregleda potrebno je otići s djetetom u laboratorij doma zdravlja Delnice kako bi mu se izvadila krv i obavila analiza mokraće (dobro je da sa sobom donesete uzorak urina). Za to nije potrebna uputnica. Prema obavijesti iz laboratorija, vađenje krvi možete obaviti isključivo 17.03.2017. (petak) od 8,30 do 9,00 sati. Liječnica prima nalaze ne starije od 6 mjeseci (ako već imate nalaze izrađene nakon kraja studenog 2016., ne morate ponavljati analizu krvi i mokraće jer su ti nalazi važeći). Sa sobom ponesite zdravstvenu iskaznicu djeteta.

Na liječnički pregled donosite:

-OIB i JMBG

-zdravstvenu iskaznicu djeteta

-nalaz stomatologa (formular Stomatološki pregled djeteta)

-cjepni karton djeteta ili knjižicu iz rodilišta

-specijalističke nalaze o eventualnim kroničnim bolestima djeteta ili sl.

Nalaze krvi i mokraće djece Zavod će preuzeti direktno iz laboratorija.

Poželjno je da s djetetom na liječnički pregled dođe roditelj.

 

 

                                                                              Renata Lisac, psihologinja škole

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 31. 1. 2017. 13:37

Prvenstvo Gorskog kotara u šahu za učenike osnovnih škola

U petak 20. siječnja 2017. godine održano je tradicionalno ekipno prvenstvo Gorskog kotara u šahu za učenike i učenice osnovnih škola. Natjecanje se održalo u osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Delnicama. Naša škola natjecala se u obje kategorije. U kategoriji učenika nastupali su Luka Novak (4, razred), Kristijan Klarić (7. razred), Ivan Maras (3. razred) i Romano Radošević (4. razred). U kategoriji učenica nastupile su Lana Trglavčnik (4. razred), Lea Miloš (4.razred), Marta Vlahović (4. razred) i Lara Novak (6.razred). U muškoj kategoriji nastupilo je ukupno 6 ekipa te iako su naši učenici u prva dva kola upisali poraz, do kraja natjecanja su pokazali da mogu više te tako osvojili treće mjesto. U kategoriji učenica nastupile su samo četiri ekipe. Naše učenice su u prva kola pokazale dominaciju pobijedviši 4:0 i 3:1 i tako dale naslutiti da će obraniti prošlogodišnji naslov. No u posljednjem kolu su upisale poraz od konkurencije iz Skrada i time izgubile prvo mjesto, ali zato su uvjerljivo druge, što je izvrstan rezultat.

Učenici su se kućama vratili s medaljama oko vrata, a šahovska družina „Viševica“ je školu obogatila s dva lijepa pehara.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 31. 1. 2017. 10:35

Šahovsko prvenstvo u Rijeci

U utorak 24. siječnja 2017. godine održano je Prvenstvo školskih sportskih školskih društava Primorsko – goranske županije za učenice u šahu. Nastupilo je 12 ekipa, a najboljih 6 je ovim natjecanjem steklo pravo nastupiti u finalu. Igralo se 7 kola ubrzanim tempom na 4 ploče. Našu školu predstavljale su učenice Lana Trglavčnik (4. razred), Lea Miloš (4.razred), Marta Vlahović (4. razred), Lara Novak (6.razred) i Leona Stević (3, razred). Iako su cijelo natjecanje bile oko šestog mjesta, u posljednjem kolu su igrale protiv ekipe iz Vrbovskog koja je pobijedila svaki meč na natjecanjiu. Naše učenice nisu gubile nadu i borile su se do zadnjeg trenutka, no nisu uspjele pobijediti suparnice iz Vrbovskog te su tako na kraju završile na 8. mjestu i nisu se plasirale u finale.

Učenice su se ravnopravno borile sa starijim suparnicama i na taj način pokazale da će šahovsko društvo Viševica i idućih godina imati veoma jaku ekipu koja će sigurno konkurirati za prva tri mjesta u županiji. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 27. 1. 2017. 13:24

Čitamo mi u obitelji svi

U petak 20. siječnja krenuli smo i ove godine u projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara „Čitamo mi u obitelji svi“. Projekt okuplja treće razrede u školama na području cijele Hrvatske i kroz kvalitetno druženje uz knjigu nastoji potaknuti učenike i njihove članove obitelji  na čitanje. I ove godine će osam knjiga razne tematike u ruksaku putovati po naseljima općine Fužine – nadamo se, na radost i zadovoljstvo djece i njihovih obitelji. U petak su knjižničar Davor Kauzlarić i učiteljica Mirjana Pribanić – Klanac predali ruksak s knjigama učeniku Dariju Bobanu. Želimo Dariju i njegovoj obitelji mnogo sretnih trenutaka uz dobru knjigu! 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 24. 1. 2017. 10:27

Božićna priredba

U srijedu, 21.12. održana je Božićna priredba učenika i učitelja OŠ Ivanke Trohar Fužine za roditelje i mještane. Naši učenici sa svojim mentorima pokazali su svoje talente i uveli nas u blagdansko razdoblje pjesmom, plesom i igrokazom. Priredba je imala i humanitarnu notu jer su učenici 3. i  4. razreda s učiteljicom Mirjanom Pribanić-Klanac i društvom Naša djeca iz Fužina prigodno prodavali božićne ukrase, a prilog od prodaje išao je za udruge za nezbrinutu djecu. Zapaženu ulogu imao je i naš zbor pod vodstvom Borisa Denisjuka koji je stvorio božićnu atmosferu promovirajući svoj novi CD pri čemu su se posebno zahvalili svojoj dugogodišnjoj voditeljici, učiteljici Nedici Poljančić koja je ove godine otišla u zasluženu mirovinu. S par toplih riječi i prigodnim darom ravnateljica Jasna Štimac,  učenici i kolege učitelji odali su učiteljici Nedici priznanje za njezin predan dugogodišnji rad u vođenju školskog zbora i glazbene radionice. 

Svojim već nadaleko poznatim latino plesovima predstavila nam se Područna škola Lič, a plesala nam je i skupina Porto Ri. Učenici su nam izveli i dva igrokaza: „Zima“ i  „Novogodišnji show“,  a s pjesmom i glumom su nas razveselili i mali vrtićanci. Cijelu priredbu su sigurno i uspješno vodili učenici Fran Blažević i Barbara Radoš.

Na kraju priredbe ravnateljica Jasna Štimac je pozdravila sve prisutne i čestitala im Božić i Novu godinu nakon čega smo pod taktovima pjesme Božićno jutro zaključili ovogodišnju priredbu.  

Fotografije s priredbe pogledajte u Fotogaleriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 2. 1. 2017. 10:36

Božićna priredba u Područnoj školi Lič

20.12. održana je božićna priredba u Područnoj školi Lič koja je okupila puno mještana, roditelja, učitelja i učenika iz Liča i okolnih mjesta. Vrijedni učenici PŠ Lič s učiteljicom Sandrom Mrkalj prikazali su novu predstavu „Vuk koji je tražio ljubav“ i nove latino plesove koji su zagrijali brojnu publiku.Učenici su pročitali i svoje nagrađene literarne radove. Lijepo predbožićno druženje nastavljeno je nakon priredbe u dobrom raspoloženju uz sok i kolače.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 22. 12. 2016. 11:01

Božićni koncert glazbene škole

Dana 19. prosinca 2016. su polaznici Glazbene škole Ive Tijardovića Delnice, područnog odjela u Fužinama  izveli  Božićni koncert.  Na koncertu su sudjelovala sva djeca polaznici glazbene škole. Mali glazbenici predstavili su svoje točke na klaviru, flautama, gitari, klarinetu, trubi i udaraljkama. Bila je to posebna večer ,puna lijepih  i izvježbanih tonova.

Slike polaznika možete vidjeti u našoj fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 22. 12. 2016. 08:24

GLOBE ekipa u Vodnjanu i Puli

Naši učenici uključeni u GLOBE program krenuli su 10. 12.2016. s učenicima iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Delnice na radionicu „Samoniklo bilje u prehrani – znanost i tradicija“ koja je održana u pogonu OPG Komić u Vodnjanu. Na radionici je sudjelovalo 11 učenika iz OŠ Fužine i 29 učenika iz OŠ Delnice.  Radionica je vođena od Emira Komića, stučnjaka za samoniklo bilje i voditelja projekta za škole Primorsko-goranske županije. Nakon radionice učenici i njihove voditeljice, učiteljice Jadranka Čop – Barjaktaraj, Hankija Musić – Salihović i Bojana Kovačević obišli su kulturne i povijesne znamenitosti Vodnjana, a posjetili su i Etno – muzej u Vodnjanu.Uslijedio je stručni posjet uljari San Antonio uz razgled pogona za proizvodnju maslinovog ulja, polja maslina i istarskih kažuna.

U poslijepodnevnim satima GLOBE ekipa obišla je znamenitosti grada Pule.

Ciljevi terenske nastave – učenje u neposrednoj okolini, povezivanje teorijskog i praktičnog znanja i upoznavanje povijesne i kulturne baštine Istre – u potpunosti su ostvareni. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 20. 12. 2016. 13:49

Naša ekipa na atletskom natjecanju u Rijeci

U srijedu 14.12.2016. učenici 8. razreda Borna Kovačević, Luka Tadej, Antonio Gavrić i Mateo Krištof te učenica 7. razreda Nika Maras u pratnji učiteljice Marijane Rački predstavili su našu školu na Izvanrednom pojedinačnom i momčadskom atletskom natjecanju ŠSD grada Rijeke i Primorsko - goranske županije. Kao jedini predstavnici goranskih škola osim što su se dobro zabavili, te stekli nova poznanstva također su bili i veoma uspješni.  Natjecali su se u raznim disciplinama: skok u dalj, skok u vis, bacanje kugle, trčanje na  60m te štafeta 4×100m. Najbolji su bili u skoku u dalj te bacanju kugle (4kg) gdje su Borna i Luka osvojili brončana odličja. Dok su se ostali, iako bez medalje, također srčano borili i oborili svoje osobne rekorde.

Vratili su se puni dojmova, sportskog duha, te željni novih treninga kako bi bili još uspješniji u predstojećim natjecanjima.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 16. 12. 2016. 13:28

OBAVIJEST-ŠKOLA U PRIRODI

15. prosinca 2016. u 16.00 sati održan je roditeljski sastanak za učenike 3. i 4. razreda.Na roditeljskom sastanku odabrane putničke agencije su predstavile svoje programe za školu u prirodi.

Nakon rasprave glasovanjem roditelja odabrana je agencija FIUME TOURS d.o.o.

Predsjednica povjerenstva :

Elvira Burić 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 16. 12. 2016. 11:13

Dječji filantropski festival

U sklopu EU projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ koji Zaklada Zamah provodi, 1. prosinca 2016. otvoren je Dječji filantropski filmski festival (DFFF).

Misija DFFF-a je predstaviti dječje stvaralaštvo koje putem filma (amaterske snimke) promiče vrijednosti filantropije i  dječjeg angažmana u različitim oblicima pomoći potrebitima.

Dječji filantropski filmski festival bit će otvoren do 1. ožujka 2017., a cilj je da se na poziv odazove što više škola, filmskih klubova i djece.

Svečana dodjela nagrada biti će organizirana početkom travnja, 2017 godine.

Sve relevantne informacije i daljnje upute možete pronaći na stranici festivala: http://dfff.zamah.hr/.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 16. 12. 2016. 10:11

Origami radionica u Brodu na Kupi

8.12. grupa naših učenica u pratnji knjižničara Davora Kauzlarića sudjelovala je u radionici izrade papirnatih ukrasa poznatijih kao origami. Origami je drevna japanska vještina izrade papirnatih ukrasa i predmeta koja vježba koncentraciju i snalaženje u prostoru. Učenicima iz Gorskog kotara ovu vještinu približili su članovi Hrvatskog origami društva Zdenka, Zdenko, Želimir, Božo i Sanja i organizatorica susreta knjižničarka Sanja Milovac. Nakon kratkog teoretskog dijela naši gosti iz Origami društva održali su radionice u kojima su svi učenici uspjeli napraviti svoj vlastiti origami ukras. Radujemo se nastavku rada u ovim zanimljivim radionicama i novom susretu na proljeće!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 16. 12. 2016. 10:11

Moja odluka - moja budućnost

Učenici 8. razreda sudjelovali su 9. prosinca u preventivnim aktivnostima pod nazivom "Moja odluka - moja budućnost“ kojima se obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti. Uz same organizatore, Policijsku postaju Delnice, u školskoj dvorani u Mrkoplju, edukaciju su proveli udruga mladih iz Delnica te liječnici školske medicine. Uz naše učenike, prisustvovali su i učenici osnovnih škola iz Delnica, Lokava i domaćina, Mrkoplja. Učenici su upoznati s vrstama ovisnosti te njihovim učinkom na zdravlje, nakon čega su sudjelovali u različitim timskim sportovima čime su pokazali da se slobodno vrijeme može provesti i bez konzumacije opojnih sredstava. Naši učenici na kraju su, u napetoj završnici, bili ukupno najbolji na sportskim terenima!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 12. 12. 2016. 16:47

Obavijest - Škola u prirodi

Nakon otvaranja ponuda po Javnom pozivu za organizaciju škole u prirodi  za učenike 3. i 4. razreda OŠ Ivanke Trohar Fužine, Povjerenstvo za provedbu Javnog poziva  objavljuje popis odabranih ponuda.

Odabrane ponude su:

ALIBI d.o.o. Umag

Autotrans d.o.o. Rijeka

A.n.a.b.a.r. Tours, Rijeka

Stella Tours, Rijeka

Fiume Tours d.o.o. Rijeka

Pozivaju se odabrane agencije na predstavljanje  po navedenom redoslijedu, na roditeljskom sastanku 15. 12. 2016. u 16.00 sati u školi Ivanke Trohar, Fužine.

 

Predsjednica Povjerenstva

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 12. 12. 2016. 16:26

Adventska bajka u Delnicama

U četvrtom vikendu adventske bajke u Delnicama učestvovali su i učenici naše škole. Pred šestotinjak gostiju koji su došli vlakom iz Rijeke učenici su nastupili u scenskoj igri „Novogodišnji show“. Područna škola Lič se predstavila plesnom točkom, a glazbena radionica otpjevala je dvije pjesme.Bilo je to zanimljivo subotnje prijepodne u kojemu smo svi uživali. Čestitamo svim učenicima i učiteljima – Ireni, Sandri, Nikolini i Borisu koji su pripremili naše male glumce, plesače i pjevače. Bilo je lijepo biti dio Delničke adventske bajke.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 20. 12. 2016. 10:56

Terenska nastava u Rijeci za mlađe razrede

Učenici mlađih razreda su u utorak, 6. prosinca posjetili Rijeku.

Pogledali su zanimljivu predstavu Snježna bajka u prekrasnom  kazalištu Ivana pl. Zajca, a nakon toga su prošetali, božićnim ukrasima, ukrašenim Korzom.

Učenici Antonio Čakar, 2.r., Tomislav Mihaljević 3. r. i Leon Rački 4. r. sa voditeljicom likovne radionice Mirjanom Pribanić-Klanac svratili su u  Regionalni info-centar za mlade gdje su izloženi njihovi likovni radovi na temu  „ Obojimo svijet bojama tolerancije“. Čestitke mladim likovnjacima i njihovoj voditeljici!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 16. 12. 2016. 13:18

Večer matematike

Da matematika nije bauk  mogli smo se uvjeriti 1. prosinca kada je u našoj  školi održana još jedna Večer matematike. Uz svjetlost adventa, u zajedništvu smo  otkrivali ljepote matematike. Učiteljice su u učionicama pripremile radne centre koje su obilazili učenici zajedno sa svojim roditeljima.  Nakon rješavanja  zadanog zadatka učenici su  dobili pečat, a na kraju obilaska svih  centara i priznanje. Učenici, roditelji i učitelji otkrivali su zabavnu stranu matematike, družili se i shvaćali da  matematika može biti itekako zanimljiva i ne tako teška i da  se u zajedništvu svaki problem može riješiti. Zahvaljujemo učiteljicama koje su pripremile ovu zanimljivu večer i s nestrpljenjem očekujemo novu!

Fotografije možete pogledati u foto galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 6. 12. 2016. 13:30

Katalog knjižnice

Na linku os.fuzine.zaki.com.hr pogledajte novi format kataloga knjižnice naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Tomas Čargonja  datum: 23. 1. 2014. 12:05
» Arhiva naših vijesti    
 


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Tražilica

Upisi u srednje škole

Filmska družina

Kalendar
« Listopad 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Vremenska prognoza

               FUŽINE


Školska knjiga


Profil

preskoči na navigaciju