preskoči na sadržaj
vijesti

Županijska razina LiDraNo 2018.

Naša škola je imala čast predstaviti se na ovogodišnjoj Županijskoj smotri Lidrano u čak dvije kategorije: monologom „Ivica i Marica na drugi način“ Gabrijele Kozelički i predstavom „Djed i repa???“ naše dramske družine, koju čine Lea Miloš, Korina Kauzlarić, Marta Vlahović, Kristijan Franić, Dorian Medić, Dominik Čebuhar i Niko Knez. Natjecanje se održalo 12. i 13. veljače 2018. godine u riječkoj Filodramatici i njihove mentorice, učiteljice Antonija Baričević i Irena Vlahinić su i više nego zadovoljne nastupom svojih učenika. Unatoč dobrim kritikama žirija, sastavljenog od poznatih hrvatskih glumaca i dramaturga, nismo predloženi za državnu smotru, ali to nije umanjilo naš žar za daljnim radom.

Poveznica na PREDSTAVU

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 16. 2. 2018. 09:55

Obnova zvanja savjetnika za učiteljicu Elviru Burić

 

Biti učiteljem jedno je od najizazovnijih i najljepših zanimanja. A kada mu se posvetite čitavim svojim bićem, i rezultati vašeg rada budu vidljivi.

Učiteljica razredne nastave naše škole Elvira Burić svoj učiteljski poziv živi svakodnevno i neumornim radom dokazuje kako se uspješno nosi sa svim izazovima i zadaćama koje učiteljski posao zahtijeva. To može zahvaljujući naporima koje ulaže u osobni profesionalni rast i razvoj te stjecanje novih kompetencija.

Svjedoci njezinog neumornog rada  smo i mi, njezini kolege, ali i generacije učenika koji su prošli kroz njezinu učionicu. Posebno nas veseli i ispunjava ponosom što su njezin trud i marljivost prepoznati i nagrađeni na svečanoj promociji koja se 9. veljače 2018. godine održala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na kojoj je učiteljica Elvira Burić obnovila svoje  zvanje učitelja savjetnika. Naime, Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagrađuju one koji svojim stručnošću, pedagoških radom i permanentnim usavršavanjem razvijaju i unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav, a učiteljica Elvira to svakako čini.

Vjerujemo da će joj ovo priznanje biti dodatni vjetar u učiteljska jedra te joj čestitamo od srca!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 16. 2. 2018. 08:54

Nova informatička učionica

Već se duže vrijeme razmišljalo o novom prostoru za informatičku učionicu, prvenstveno zbog učenika 5. razreda za koje je nekadašnja učionica bila premalena te svaki učenik nije mogao imati svoje računalo. Odluka Ministarstva znanosti i obrazovanja o uvođenju obaveznog predmeta Informatike u 5. i 6. razredu, bila je presudni čimbenik u preseljenju učionice u novi prostor. Upravo zbog te odluke Ministarstva i naše želje za novom, većom učionicom, ona je realizirana uz sufinanciranje Ministarstva, koje je osiguralo novčana sredstva za računala i dodatnu opremu. 

Sada učenici u svim razrednim odjelima imaju priliku raditi na svojim vlastitim računalima. Pored učiteljice informatike koja je prezadovoljna preseljenjem u novu učionicu u kojoj svaki učenik ima svoju radnu jedinicu, sretni su i svi učenici, koji sada mogu nesmetano samostalno usvajati nova nastavna gradiva iz informatike.  

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 15. 2. 2018. 17:56

Zeleni korak 2018.

Akcija prikupljanja starog papira „Zeleni korak“ počinje 1.3. 2018. i traje do 31.3. 2018. Pozivamo sve učenike, djelatnike škole i roditelje da se uključe u akciju! Osim papira skupljat će se i stare baterije.

Prošle godine sakupljeno je čak 1420 kg starog papira, a razred koji je najviše sakupio nagrađen je pizzom!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 15. 2. 2018. 13:44

Maškare u školi

Spaljivanjem mesopusta završilo je maškarano razdoblje kojeg smo obilježili i u našoj školi maškaranim plesom i zabavnim igrama.

U petak 2.2. održan je maškarani ples u školskoj dvorani za sve učenike škole. Najbolje pojedinačne i grupne maske su prigodno nagrađene, a učenici su se zabavili i plešući s balonima i plesom oko stolica. U maskiranju su im se pridružili i učitelji i ostalo školsko osoblje.

U utorak 13.2. osudili smo krivce za sve loše što se događalo u prošloj godini i izvršili nad njima  zasluženu kaznu. Kako je blizu bilo i Valentinovo ovaj put smo imali dvoje krivaca, pusta i pusticu, koji su zajedno dočekali gorku sudbinu. Učenici su sastavili i pročitali optužnice za sve nedaće koje su ih snašle u školi i za sve nepodopštine koje su sami izveli nakon čega našim optuženicima više nije bilo spasa.

Fotografije s maškaranih događaja pogledajte u fotogaleriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 15. 2. 2018. 10:54

eTwinning škola

Prije odlaska na zimske praznike naša je škola primila pozivnicu za ispunjavanje upitnika o samoprocjeni kao prijavu za dobivanje eTWINNINGOVE oznake kvalitete za škole.
Vrijedan i nesebičan višegodišnji rad na E-twinning platformi koji je započela naša učiteljica Elvira Burić, a pridružile su joj se i ostale učiteljice: Mirjana Pribanić-Klanac, Irena Vlahinić, Tamara Vojnović, Andrea Starčević, Nikolina Šubić Zeneral, Jadranka Gecan, prepoznat je i nagrađen pozivnicom!
Po primitku pozivnice oformljen je tim za provedbu samoprocjene koji je ispunio pozivnicu podacima o projektima, suradnji, e- sigurnosti. Sumirali smo sve podatke te nakon valorizacije primili čestitku i obavijest da smo sada član elitne skupine europskih škola koje sudjeluju u eTwinningu. Službenu objavu da smo u društvu uspješnih škola koje su dobile oznaku eTwinning škola očekujemo u travnju!
Čestitamo učiteljicama i školi te očekujemo poziv za sudjelovanje na posebnim programima obrazovanja i profesionalnog razvoja za naše vrijedne učitelje! Bravo!

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 14. 2. 2018. 21:33

Pojedinačno prvenstvo Gorskog kotara u šahu

U OŠ Rudolfa Strohala Lokve  u ponedjeljak, 12. veljače , održano je pojedinačno prvenstvo Gorskog kotara za djevojčice i dječake u šahu. Našu školu predstavljali su: Lara Novak, Lana Trglavčnik, Lea Miloš, Leona Stević, Marta Vlahović, Kristijan Klarić, Luka Novak, Ivan Maras  i  Leon Rački.  Lana Trglavčnik osvojila je 1. mjesto, Luka Novak 2. mjesto i Lara Novak 3. mjesto . Čestitke našim šahistima!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 14. 2. 2018. 11:15

Ekipno prvenstvo PGŽ u šahu za dječake

U srijedu, 7. veljače 2018 u Šahovskom domu Rijeka održan je kvalifikacijski turnir  za ekipno prvenstvo PGŽ u šahu – muški. Našu školu predstavljali su : Ivan Maras, Kristijan Klarić, Leon Rački, Luka Novak i Lana Trglavčnik!  Ekipa je  od ukupno 22 ekipe iz cijele naše županije osvojila 10. mjesto i time nisu ostvarili pravo za ulazak na finalni turnir.  Čestitamo našim šahistima i želimo im uspjeh u  slijedećim natjecanjima!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 13. 2. 2018. 09:18

Tečaj "Junior spasilac" za učenike osnovnih škola Gorskog kotara

GDCK Delnice i Društvo Crvenog križa Primorsko – goranske županije organiziralo je četverodnevni tečaj „Junior spasilac“ za učenike 7. razreda osnovnih škola u školskoj 2017./2018. godini te iznimno za učenike 8. razreda koji nisu mogli sudjelovati u prošloj školskoj godini. 
Tečaj se provodi pod pokroviteljstvom Hrvatskog Crvenog križa u sklopu projekta  „Spašavanje života na vodi i ekološka zaštita“.
Od 30. siječnja do 02. veljače 2018. godine provodio se tečaj za drugu grupu učenika. Prijavilo se 4 učenika, 3 učenika iz OŠ Ivanke Trohar iz Fužina  ( Lara Novak, Tin Tadej i Matej Sarvaš) i 1 učenik iz OŠ Frana Krste Frankopana Brod na Kupi.   U provedbi tečaja sudjelovalo je i GDCK Vrbovsko i sudjelovalo je 5 učenika iz osnovnih škola Ivana Gorana Kovačića iz Vrbovskog. 
U tečaju za drugu grupu učenika sudjelovalo je 9 učenika. 
U školskoj 2017./2018. godini sveukupno je tečaj „Junior spasilac“ polazilo 19 učenika iz pet osnovnih škola Gorskoga kotara: 
- Ivana Gorana Kovačića Delnice
- Frana krste Frankopana Brod na Kupi,
- Ivanke Trohar Fužine
- Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

Tečaj su provodili instruktori Spasilačke službe Hrvatskog Crvenog križa Nikola Mrđan i Petar Klovar, a edukaciju učenika iz prve pomoći provodila je članica GDCK Delnice Karlica Krulić. Tečajevi su se održavali u Sportskoj dvorani - bazenu i u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Delnicama.
Tijekom programa sudionici su savladali vještine u vodi, vještine izvan vode i osnove pružanja prve pomoći.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 6. 2. 2018. 08:24

Županijsko prvenstvo za djevojčice u šahu u Rijeci

1. veljače 2018.  u Šahovskom Domu Rijeka održana je završnica ekipnog prvenstva  za djevojčice u šahu. Našu ekipu predstavljale su  Lana Trglavčnik, Leona Stević, Lara Novak, Marta Vlahović i  Lea Miloš.  Djevojčice su, boreći se žestoko, osvojile izvrsno treće mjesto u našoj Županiji! Bravo cure!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 6. 2. 2018. 08:20

Međuopćinska smotra Lidrano 2018.

Na Međuopćinskoj smotri LiDraNo čiji je domaćin 26. siječnja 2018. bila OŠ Rudolfa Strohala Lokve, uz učenike ostalih goranskih škola, svoje su scensko umijeće pokazali i učenici OŠ Ivanke Trohar iz Fužina.

Našu smo školu predstavili s dva scenska nastupa, skupnim i pojedinačnim. U dramsko-scenskoj igri “Djed i repa”  zavidne glumačke sposobnosti pokazala je ekipa pod budnim okom učiteljice Irene Vlahinić koju čine učenici Kristijan Franić, Lea Miloš, Marta Vlahović, Korina Kauzlarić, Niko Knez, Dominik Čebuhar i Dorian Medić.  Dokazali su nam da ljubav još uvijek svojom snagom sve pobjeđuje. Gabrijela Kozelički pak je samostalno ovladala scenskim prostorom te je prisutne zabavila monologom “Ivica i Marica na drugi način”, a za nastup ju je pripremila učiteljica Antonija Baričević.

Ponosni smo što su oba nastupa predložena za Županijsku smotru LiDraNo koja će se održati sredinom veljače u Rijeci. Svima čestitamo i želimo puno uspjeha!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 5. 2. 2018. 17:35

Natječaj za odgajatelja/ljicu - stručno osposobljavanje

       REPUBLIKA HRVATSKA

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

OSNOVNA ŠKOLA   IVANKE  TROHAR

FUŽINE, Breg 124 A

 

KLASA: 112-01/18-01/01

URBROJ: 2112-39-2-13-01-18-01

Fužine,  26. siječnja 2018.

 

Temeljem   Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08., 86/09., 92/10., 105/10.-ispr., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13. i 152/14. 7/17.), Zakona o poticanju zapošljavanja i Zakona o predškolskom odgoji i obrazovanju NN. (10/97, 107/07, 94/13) Osnovna škola Ivanke Trohar  Fužine, raspisuje

N A T J E Č A J

za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa

-  Odgajatelj/odgajateljica  u  Odjelu  predškolskog  odgoja i obrazovanja   - na    

   određeno   puno  radno  vrijeme  na 12 mjeseci – 1 izvršitelj/ica  

UVJETI: VŠS, (sveučilišna prvostupnica ranog i predškolskog odgoja), prema Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju

  1. Mjeru mogu koristiti nezaposlene osobe do navršenih 30 godina, koje nemaju više od 12 mjeseci staža u zvanju za koje su se obrazovale te su prijavljene u evidenciji Zavoda 30 dana.

Uz prijavu na natječaj kandidati su dužni priložiti:  životopis, dokaz o ispunjavanju uvjeta, elektronički  zapis  ili potvrdu o  podacima o radnom stažu evidentiranim u bazi podataka  HZMO ( ne stariji od  30 dana), potvrdu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da se kandidat vodi u evidenciji nezaposlenih 30 dana ( ne starije od 30 dana), uvjerenje o nekažnjavanju ( ne starije od 30 dana) i potvrdu nadležnog suda da se protiv osobe ne vodi prekršajni postupak (ne stariju od 30 dana), odnosno da nije pravomoćno osuđena za prekršaje u smislu čl. 25. st. 3. i 4. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju NN. 10/97, 107/07, 94/13.

Dokazi  koji se prilažu uz prijavu, prilažu se u neovjerenoj preslici . Prije sklapanja Ugovora o radu izabrani kandidat dužan je dostaviti ovjerene preslike traženih dokumenata.

Na natječaj  se mogu ravnopravno javiti osobe oba spola.

Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju, prema posebnim propisima dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, posebno priložiti dokaze u smislu čl. 103. Zakona o hrvatskim braniteljima iz domovinskog rata i članovima njihovih obitelji,( www. branitelji.gov.hr) o tom statusu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.

Nepotpune i nepravovremeno dostavljene prijave neće se razmatrati.

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostaviti na adresu: Osnovna škola Ivanke Trohar, Breg 124 A,  51 322  Fužine, s naznakom «za natječaj» u roku od 8  (osam) dana od dana objave natječaja.

O rezultatima natječaja kandidati  će biti obaviješteni u zakonskom roku.

Natječaj  je objavljen  01. veljače 2018. godine na mrežnim stranicama Hrvatskog  zavoda za zapošljavanje te mrežnim  stranicama i oglasnoj ploči  Škole.

 

Ravnateljica Škole:

Jasna  Štimac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 1. 2. 2018. 10:02

Ekipni šahovski turnir učenica u Rijeci

24. siječnja 2018. u prostorijama Šahovskog kluba Rijeka održan je  kvalifikacijski turnir Županijskog i Gradskog prvenstva u šahu u ekipnoj konkurenciji djevojčica u školskoj godini 2017./2018. U  konkurenciji devet ekipa iz PGŽ naša ekipa osvojila je 1. mjesto i plasirala se na finalni turnir koji će se odigrati 1. veljače 2018. Našu ekipu predstavljale su : Lana Trglavčnik, Lea Miloš, Marta Vlahović, Lara Novak i Leona Stević. Našim  djevojkama želimo čestitati, ali i poželjeti sreću na finalnom turniru kada se bore za prolazak na međužupanijsko natjecanje!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 30. 1. 2018. 08:50

Područna škola Lič na Kanalu Ri

Učenici Područne škole Lič s učiteljicom Sandrom Mrkalj gostovali su u srijedu 17.1. u posebnoj emisiji Kanala Ri Goranske priče gdje su pričali o svojim slikovnicama koje već duže vrijeme pišu i objavljuju pa su već došli do brojke od pet objavljenih slikovnica. Novinari su se zainteresirali za naše učenike već na otvaranju Doma za mlade u Vratima gdje su predstavili svoju slikovnicu „Neobično putovanje“ pa su ih pozvali na Kanal Ri. U emisiji koja se bavi  zavičajnim temama su sudjelovali učenici Luka Milošević i Nikolina Jurković i učiteljica Sandra Mrkalj. Osim o slikovnicama pričali su i o drugim aktivnostima koje provode u svojoj školi. Čestitamo našim učenicima i učiteljici na uspješnom televizijskom razgovoru!   

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 26. 1. 2018. 14:03

Šahovsko ekipno prvenstvo Gorskog kotara

U školskoj dvorani OŠ Ivanke Trohar Fužine u ponedjeljak 22.1. održalo se ekipno šahovsko prvenstvo Gorskog kotara za djecu u organizaciji šahovske škole Goranka iz Ravne Gore. Sudjelovale su ekipe učenika iz Fužina, Delnica, Skrada, Ravne Gore i Lokava. Šahovske ekipe naše škole (Fužine 1 i Fužine 2) ostvarile su veliki uspjeh  jer su završile na prvom mjestu ukupnog poretka u obadvije kategorije natjecanja (dječaci i djevojčice). U kategoriji dječaka naša ekipa Fužine 1 u sastavu Kristijan Klarić, Leon Rački, Ivan Maras i Luka Novak plasirala se na prvo mjesto ispred ekipa iz Delnica i Skrada. U kategoriji djevojčica ekipa Fužine 1 u sastavu Lana Trglavčnik, Lara Novak, Lea Miloš i Marta Vlahović također je osvojila prvo mjesto!  Zapaženu ulogu imala je i naša mješovita ekipa Fužine 2 u sastavu Leona Stević, Nina Vlahović, Korina Kauzlarić i Dominik Jurković koja se natjecala u kategoriji dječaka. Ispred organizatora, voditelji Šahovske škole Goranka Zdenko i Hrvoje Jurković čestitali su svim učenicima na ostvarenim rezultatima i zaželjeli im uspjeh i u daljnjim natjecanjima od kojih valja spomenuti i Prvenstvo osnovnih škola PGŽ-a u šahu za djevojčice koje se održava već ovu srijedu, 24.1. u Rijeci.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 23. 1. 2018. 10:19

Upisi u 1. razred - poziv

R E P U B L I K A H R V A T S K A
URED DRŽAVNE UPRAVE U
PRIMORSKO-GORANSKOJ ŽUPANIJI
SLUŽBA ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI
KLASA: 602-02/17-02/226
URBROJ: 2170-05-01-17-2
Rijeka, 19. prosinac 2017.
UPIS U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE NA PODRUČJU
PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE ZA ŠKOLSKU GODINU 2018./2019.


Ured državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti obavještava roditelje odnosno staratelje djece rođene od 01. travnja 2011. godine do 31. ožujka 2012. godine da su dužni pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole.


POZIVAJU SE RODITELJI DA OD 22. DO 26. SIJEČNJA 2018. GODINE
IZVRŠE PRIJAVU DJETETA U OSNOVNU ŠKOLU NAJBLIŽU MJESTU PREBIVALIŠTA/BORAVIŠTA


Roditelj odnosno staratelj djeteta kojem je odobren upis u redoviti program upisuje dijete u osnovnu školu kojoj dijete pripada prema upisnom području, odnosno u osnovnu školu drugog upisnog područja sukladno članku 18. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi („Narodne novine“ broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10 - ispr., 90/11, 05/12, 16/12, 86/12, 94/13, 152/14 i 7/17).
Roditelj odnosno staratelj djeteta može ostvariti mogućnost prijevremenog upisa u prvi razred osnovne škole odnosno privremenog oslobađanja obveze upisa u I. razred osnovne škole sukladno Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava („Narodne novine“ broj 67/14).
Sve informacije možete potražiti u osnovnoj školi prema upisnom području, kod
nadležnog školskog liječnika u zdravstvenoj ustanovi ili na web stranici Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji www.udu-pgz.hr, pod Obavijesti.
VODITELJICA SLUŽBE
Jasna Turak, dipl. iur. v.r.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 16. 1. 2018. 08:17

Natječaj za pomoćnika u nastavi

REPUBLIKA HRVATSKA

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

OSNOVNA ŠKOLA   IVANKE  TROHAR

FUŽINE, Breg 124 A

 

KLASA: 112-01/18-01/01

URBROJ: 2112-39-2-13-01-18-01

Fužine,  08. siječnja 2018.

 

Temeljem   Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08., 86/09., 92/10., 105/10.-ispr., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13. i 152/14. 7/17.) i Zakona o predškolskom odgoji i obrazovanju NN. (10/97, 107/07, 94/13) Osnovna škola Ivanke Trohar  Fužine, raspisuje

N A T J E Č A J

                                                                   za popunu radnog mjesta

-  Pomagač/pomagačica  u pedagoškom  radu u  Odjelu  predškolskog  odgoja i obrazovanja   - na    

   određeno   puno  radno  vrijeme  do  29. lipnja 2018.  godine – 1 izvršitelj/ica  

 

UVJETI: VŠS, VSS   ( predškolskog odgoja i razine obrazovanja)

 

Uz prijavu na natječaj kandidati su dužni priložiti:  životopis, dokaz o ispunjavanju uvjeta, dokaz o hrvatskom državljanstvu, elektronički  zapis  ili potvrdu o  podacima  evidentiranim u bazi podataka  HZMO ( ne stariji od  30 dana), uvjerenje o nekažnjavanju ( ne starije od 30 dana) i potvrdu nadležnog suda da se protiv osobe ne vodi prekršajni postupak (ne stariju od 30 dana), odnosno da nije pravomoćno osuđena za prekršaje u smislu čl. 25. st. 3. i 4. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju NN. 10/97, 107/07, 94/13.

Dokazi  koji se prilažu uz prijavu, prilažu se u neovjerenoj preslici . Prije sklapanja Ugovora o radu izabrani kandidat dužan je dostaviti ovjerene preslike traženih dokumenata.

Na natječaj  se mogu ravnopravno javiti osobe oba spola.

Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju, prema posebnim propisima dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, posebno priložiti dokaze u smislu čl. 103. Zakona o hrvatskim braniteljima iz domovinskog rata i članovima njihovih obitelji,( www. branitelji.gov.hr) o tom statusu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.

 

Nepotpune i nepravovremeno dostavljene prijave neće se razmatrati.

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostaviti na adresu: Osnovna škola Ivanke Trohar, Breg 124 A,  51 322  Fužine, s naznakom «za natječaj» u roku od 8  ( osam) dana od dana objave natječaja.

O rezultatima natječaja kandidati  će biti obaviješteni u zakonskom roku.

Natječaj  je objavljen 11. siječnja 2018. godine na mrežnim stranicama Hrvatskog  zavoda za zapošljavanje te mrežnim  stranicama i oglasnoj ploči  Škole.

 

Ravnateljica Škole:

Jasna  Štimac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 11. 1. 2018. 09:11

Aktivnosti 4. razreda

4. razred s učiteljicom Mirjanom Pribanić - Klanac u ovom zimskom razdoblju nije spavao zimski san već se vrlo uspješno bavio raznim izvannastavnim  aktivnostima. 

Na likovnom natječaju "Oboji svijet šarenim bojama tolerancije" sudjelovali su učenici Patrik Franić i Tomislav Mihaljević, a njihov zajednički likovni rad izložen je na izložbi u Narodnoj čitaonici u Rijeci. Izložbu su učenici posjetili u sklopu terenske nastave u Rijeci 14.12.2017.

Učenici 4. razreda uspješno su sudjelovali i na Školi plivanja od 22.11. do 20.12. na bazenu u Delnicama.

Želimo njima i njihovoj učiteljici puno uspjeha u aktivnostima u 2018. godini!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 19. 1. 2018. 08:09

Nagrađeni učenici na otvaranju Društvenog doma u Vratima

Dana 29.12.  u Vratima, u prostoru bivše Područne škole  otvoren je Društveni dom za djecu i mlade. U ime Županije svečanosti otvaranja prisustvovali su župan Zlatko Komadina, dožupan Petar Mamula i pročelnica za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač. Društveni dom u Vratima projekt je  Primorsko - goranske županije i Općine Fužine u koji je uloženo 180000 kn. Ovaj Dom zamišljen je kao multifunkcionalni prostor u kojem će djelovati udruga Društvo "Naša djeca" te u kojem će se nalaziti prostor za mlade. Također, uređen je i dio prostora namijenjen radu logopeda. Današnja svečanost uveličana je dodjelom općinskih priznanja, a među nagrađenima bili su i učenici naše OŠ Ivanke Trohar. Priznanja i nagrade su dobili učenica Nika Maras za 1. mjesto na županijskom natjecanju iz biologije, Luka Tadej za postignuća u atletici te Borna Majnarić i Tin Miloš za uspjehe u plivačkim natjecanjima. Čestitamo našim učenicima i želimo puno uspjeha svim udrugama i pojedincima koji će djelovati u novom Društvenom domu!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 9. 1. 2018. 11:10

Božićna priredba

U srijedu 20.12. pozdravili smo Božično – Novogodišnje blagdane tradicionalnom Božićnom školskom priredbom. Na pozornici Doma kulture u Fužinama svoje talente pokazali su mali pjevači, glumci, recitatori i plesači, a sve u organizaciji učiteljica Irene Vlahinić i Antonije Baričević. Pjesmom nas je razveselio zbor pod vodstvom Borisa Denisjuka,a predstavili su nam se malim programom i vrtićanci. Vidjeli smo tri plesne točke, a učenici 2. i 4. razreda su sa svojim učiteljicama priredili i prigodne igrokaze. Učenici Područne škole Lič s učiteljicom Sandrom Mrkalj predstavili su svoju najnoviju slikovnicu  - bojanku „Neobična pustolovina“.  Svoju humanost i kreativnost pokazali su i učenici mlađih razreda s učiteljicama, a sve u organizaciji učiteljice  Mirjane Pribanić -  Klanac. Naime, učenici su izradili keramičke svijećnjake koje su prodavali na Božićnoj priredbi. Sav zarađeni novac uplaćen je Dječjem domu Lovran. Bila je to vesela i rasplesana priredba, uvod u praznike koji slijede!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 5. 1. 2018. 19:40

20 dana dobrote - posjet Domu umirovljenika u Fužinama

Uz projekt 20 dana dobrote, učenici 3. razreda  i njihova učiteljica Jadranka Gecan  posjetili su Dom umirovljenika Fužine.

Razveselili su drage umirovljenike prigodnim programom, pjesmama , recitacijama i scenskim igrama. Osim pjesmom darivali su naše starije i prigodnim poklonima! Druženje se nastavilo uz slatkiše,  pjesmu i priče dragih umirovljenika . 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 22. 12. 2017. 09:18

Posjet Skloništu za nezbrinute životinje u Liču

19. prosinca učenici 1. i 3. razreda  , učiteljice Jadranka Gecan i Elvira Burić  i pomoćnik u nastavi Marko Burić gostovali su u Skloništu za nezbrinute životinje u Liču! Učitelj Marko je pripremio radionicu izrade Božićnih ukrasa. Učenici su izrezivali, lijepili i bili ponosni na papirnate kuglice koje su izradili. Zajedno sa napuštenim psićima koji su uveseljavali djecu, ukrasili su Božićno drvce koje će krasiti sklonište.  Psićima će, nadolazeći blagdani  biti  ugodniji, jer  su djeca prikupila dosta starih dekica  i igračaka koje će razveseliti naše prijatelje iz skloništa!  Hvala  svima na ugodnom druženju!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 22. 12. 2017. 09:12

Koncert OGŠ Ive Tijardovića

Dana 18. prosinca u holu naše škole održan je koncert učenika polaznika OGŠ Ive Tijardovića, čiji smo mi područni odjel. Učenici su izveli dvadesetak glazbenih točaka i pokazali su što su sve naučili i uvježbali ove školske godine.  Na kraju  je zbor glazbene škole uz pratnju Nike i Ivana Marasa na klarinetu i trubi izveo dvije vesele božićne pjesme.

Ravnateljica škole Iva Radulović zaželjela je svim  izvođačima i prisutnim gostima  sve najbolje uz predstojeće blagdane.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 22. 12. 2017. 09:04

Terenska nastava u Rijeci

Dana 14. prosinca učenici mlađih razreda  realizirali su još jednu terensku nastavu. Uz blagdane koji su pred nama, učenici su u riječkom kinu Cinestar pogledali animirani film Medvjedić Paddington 2. Prošetali su ukrašenim Riječkim Korzom, nakon čega su posjetili Narodnu čitaonicu i izložbu najboljih likovnih radova  natječaja “Oboji svijet“.  Likovni rad  naših učenika Patrika Franića i Tomislava Mihaljevića, pod mentorstvom učiteljice Mirjane Pribanić-Klanac bio je među izloženima na izložbi!  Čestitke našim likovnjacima!

Za učenike predmetne nastave dan ranije (13. prosinca) također je bio rezerviran za kino. U kinu Cinestar Rijeka pogledali su film Čudo. Film nosi toplu priču o dječaku koji je zbog genetskog poremećaja drugačiji od drugih.Gledajući film, iznova smo ponovili i ukazali na važno pravilo o prihvaćanju drugačijih i različitosti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 22. 12. 2017. 08:58

Božićna priredba Vijest ima dokument u privitku

Klikom na poveznicu pod opširnije, pogledajte plakat za našu Božićnu priredbu koja će se održati u srijedu 20. prosinca u 17.00 h u Domu kulture u Fužinama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 15. 12. 2017. 13:54

Prvenstvo OŠ Ivanke Trohar Fužine u šahu

Prvenstvo Osnovne škole Ivanke Trohar Fužine u šahu održano je u petak, 8.12. 2017. Nastupilo je 19 učenika i učenica od 2.-7.  razreda.  Najuspješnije su bile Lana Trglavčnik i Marta Vlahović s četiri osvojena boda. Učenici Lara Novak, Luka Novak, Leon Rački i Lea Miloš osvojili su 3,5 bodova, a od učenika mlađih razreda najuspješnija je bila Leona Stević s tri osvojena boda, a 2 i pol boda osvojili su Mia Miloš, Kristijan Franić, Mauro Starčević i Petar Budiselić. Prvenstvo je održano u organizaciji Šahovske škole Goranka iz Ravne Gore, pod vodstvom Hrvoja Jurkovića.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 15. 12. 2017. 13:46

Večer matematike

U četvrtak 7.12. u našoj školi se održala Večer matematike, radionica za učenike i njihove roditelje koja nastoji potaknuti pozitivan stav prema matematici  i otkriti zaboravljenu, zabavnu stranu tog važnog školskog predmeta. Radionice već niz godina organizira Hrvatsko matematičko društvo, a u našoj školi njihovu realizaciju preuzele su učiteljice Vedrana Kutnjak i Elvira Burić. Sudjelovalo je ukupno 75 učenika i njihovih roditelja koji su izrazili zadovoljstvo ovakvim zabavnim i kreativnim načinom učenja matematike! 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 13. 12. 2017. 19:40

Objava rezultata odabira ponuda Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalaze rezultati odabira ponuda za izvođenje višednevne ekskurzije učenika 7. i 8. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 13. 12. 2017. 17:02

Projekt ProMikro

Naša škola uključena je ove godine u projekt ProMikro. Projekt je pokrenuo CarNet u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj ovog projekta je uvođenje algoritamskog načina razmišljanja i problemskog pristupa u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti koristeći mikroračunala. Projekt je prvenstveno namijenjen učenicima 6. razreda, koji su pod vodstvom učiteljica Vedrane Kutnjak i Tamare Vojnović, realizirali prvu radionicu na kojoj su se upoznali s radom mikroračunala. Učenici su otvorili svoje pakete u kojima su mikroračunala i ostala potrebna oprema te se okušali u programiranju kako bi im njihova mikroračunala nešto ispisala, izračunala, i slično. Nastavak slijedi...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 12. 12. 2017. 12:16

Posjet Sv. Nikole

U srijedu 6.12., na svoj spomendan posjetio nas je u matičnoj Osnovnoj školi Ivanke Trohar i u Područnoj školi Lič Sv. Nikola i doveo darove i radost među naše školarce. Nikola je obišao djecu i podijelio im prigodne poklone, a oni su ga dočekali s uzbuđenjem i širokim osmjesima. U predblagdansko raspoloženje uveli smo se i kićenjem božićne jelke u holu škole. Slike s posjeta Sv. Nikole i kićenja božićne jelke pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 7. 12. 2017. 17:01

Objava rezultata javnog poziva za izvođenje ekskurzije Vijest ima dokument u privitku

U nastavku slijede rezultati javnog poziva za izvođenje višednevne ekskurzije 7. i 8. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 28. 11. 2017. 09:45

Večer matematike

U Osnovnoj školi Ivanke Trohar Fužine, 7. prosinca 2017., s početkom u 16 sati, održat će se Večer matematike, koja će se sastojati od matematičkih igara za učenike i roditelje. Voditeljice projekta su učiteljice Elvira Burić i Vedrana Kutnjak.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 27. 11. 2017. 08:24

XVI. Dani Franje Račkog

U petak, 24. 11. održani su u vijećnici općine Fužine 16. po redu Dani Franje Račkog, u organizaciji Zavoda za povijesne i društvene znanosti HAZU-a iz Rijeke, udruge „Dr. Franjo Rački“ i OŠ Ivanke Trohar Fužine, a uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Općine Fužine.

U rad na znanstvenom skupu uveli su nas učenici OŠ Ivanke Trohar kratkim kulturno-umjetničkim programom s recitacijama i zvucima gitare i klarineta nakon čega su riječ preuzeli organizatori skupa – ispred udruge Dr. Franjo Rački predsjednica Stanka Lončarić, a ispred Zavoda HAZU-a pokretač ove manifestacije akademik Petar Strčić i voditeljica Zavoda dr. Sanja Holjevac. U ime općine Fužine skup je pozdravio zamjenik načelnika Dražen Starčević koji je tom prilikom akademiku Strčiću uručio prigodan poklon kao zahvalu za dugogodišnji ključni doprinos održavanju Dana Franje Račkog.

Prvo izlaganje na znanstvenom dijelu skupa održale su zajednički knjižničarka i kustosica Strossmayerove galerije Indira Šamec Flaschar i Ivana Gržina, a tema je bila Početak djelovanja Akademijine Strossmayerove galerije starih majstora.

Dr. Maja Polić proučila je korespondenciju Franje Račkog i Josipa Jurja Strossmayera i predstavila nam njihove razgovore o Akademiji, a dr. Nina Spicijarić – Paškvan približila nam je stavove dr. Račkog o stanju Akademije nakon 25 godina rada.

Dr. Diana Stolac izlagala je na temu strukovnog nazivlja vezanog uz medicinu u radovima lingvista Bogoslava Šuleka, Ivana Dežmana i samog Račkog. Ova tema bila je dobar uvod u temu drugog dijela Dana Dr. Franje Račkog – Znameniti Gorani na polju medicine.

Prvo izlaganje na tu temu održao je akademik Daniel Rukavina, stalni posjetilac ovog skupa koji nam je predstavio život i rad dr. Andrije Longhina, vrsnog kirurga i pionira anesteziologije u Hrvatskoj.

Dr. Maja Polić u svom drugom izlaganju bavila se djelom dr. Jugoslava i Milovana Andrića, a dr. Marinko Jakovljević bogatom tradicijom ljekarništva u Fužinama.

Profesorica Mihaela Majnarić-Štimac nam je uz pomoć mladih povjesničara OŠ Ivanke Trohar prikazala poznatu fužinarsku liječničku obitelj Švrljuga, a prof. Davor Kauzlarić približio nam je izuzetno djelo poznatog hrvatskog neurologa i psihijatra dr. Zvonimira Sušića, rođenog Ličana.

U raspravi nakon održanog znanstvenog skupa prisutni su se prisjetili liječnika koji su potekli iz Gorskog kotara,a ostvarili su velike karijere u teškoj i plemenitoj liječničkoj profesiji.

Nakon rasprave zajednički smo položili vijenac i zapalili svijeće kod biste znamenitog Fužinarca, povjesničara i znanstvenika Franje Račkog i priveli rad XVI. znanstvenog skupa u njegovu čast kraju.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 28. 11. 2017. 09:56

PŠ Lič na Radiju Gorski kotar

Uvijek aktivni i vrijedni učenici iz Područne škole Lič gostovali su u emisiji „Čitateljski kutak“ na Radiju Gorski kotar u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Delnice. Mali Ličani sa svojom učiteljicom Sandrom Mrkalj predstavili su dvije svoje objavljene slikovnice – Vuk koji je tražio sreću i Čudesni događaj. Ukratko su pojasnili sadržaj slikovnica i kako su nastale te  s voditeljicom razgovarali o sreći i kako je postići činjenjem dobrih djela. Najavili su i skorašnji izlazak još jedne slikovnice –bojanke pod naslovom „Neobično putovanje“. Učenici PŠ Lič i učiteljica Sandra su jako zadovoljni i ponosni jer im je to već treće gostovanje na radiju. Želimo im puno uspjeha u daljnjem radu!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 27. 11. 2017. 12:24

Sportski susret "Moja odluka - moja budućnost"

Ovog utorka 21.11., naša škola ugostila je hvalevrijedno sportsko natjecanje goranskih škola "Moja odluka - moja budućnost" koje nastoji promovirati zdrav stil života i preventivno djelovati na rizična ponašanja djece i mladih, pogotovo što se tiče alkohola i droga. Učenici su se natjecali u zanimljivim igrama poput skakanja u vreći, trčanja s povezanim nogama i nošenja balona u paru, a najboljima su se pokazali školarci iz ekipe Delnice 2 koje su slijedili Fužinarci na 2. mjestu, Delnice 1 na trećem te Lokve i Mrkopalj na 4. i 5. mjestu. Naše gošće iz udruge mladih Revolt iz Delnica i policijske postaje Delnice ukazale su mladima na aktivnosti kojima se u Gorskom kotaru mogu baviti umjesto odlaska na mjesta poput kafića i kladionica. Naši mladi Gorani još jednom su pokazali kako se mogu zabaviti u zdravoj sportskoj borbi bez alkohola i droge. Želimo im da nastave tim zdravim putem!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 21. 11. 2017. 19:06

26. goransko dijalektalno sijelo

U organizaciji delničkog ogranka Matice hrvatske i OŠ Mrkopalj 15. studenog 2017., već tradicionalno u  Mjesecu hrvatske knjige, u Mrkoplju je održano 26. goransko dijalektalno literarno sijelo Govor moga zavičaja. Nastupi učenika goranskih škola još su jednom potvrdili važnost nastojanja da se očuva dijalektalno blago Gorskog kotara. U programu ispunjenom zavičajnim govorima nastupili su i učenici naše škole sa svojim literarnim ostvarajima. Učenici Lea Miloš, Lana Trglavčnik, Tena Miloš Blažina i Borna Majnarić s učiteljicom Antonijom Baričević dokazali su da u našoj školi njegujemo svijest o očuvanju naših govora i tradicije koji su neiscrpno vrelo kreativnih radova.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 21. 11. 2017. 12:02

Dan sjećanja na Vukovar

Kao i svake godine učenici naše škole okupili su se u znak sjećanja u centru Fužina i zapalili svijeću za sve poginule u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu, a pogotovo za žrtve grada - heroja Vukovara. U paljenju svijeća pridružili su nam se i mali vrtićanci, kao i predstavnici općine Fužine koji su djeci donirali lampione za ovu priliku. 

Nakon odavanja počasti žrtvi Vukovara vratili smo se u školu gde se održao sat povijesti kojeg su nam priredili učenici 7. i 8. razreda pod mentorstvom učiteljice Mihaele Majnarić - Štimac. Učenici su čitali potresna svjedočanstva djece koja su preživjela Domovinski rat i izgubila nekoga od svojih namilijih. Pogledali smo i par kratkih dokumentarnih filmova o Vukovaru i pogledali spot za pjesmu "Stojigrad" s prizorima razaranja u Vukovaru.

Zaključili smo da se moramo prisjećati žrtvi i stradanja podnijetih za našu domovinu i da se strahote rata više ne smiju nikad ponoviti.  

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 17. 11. 2017. 13:44

Informatičko natjecanje Dabar

12 učenika razredne nastave naše škole uključilo se u Međunarodno natjecanje iz informatike „Dabar“ koje za cilj ima promoviranje informatike i računalnog razmišljanja među učenicima, učiteljima i nastavnicima, ali i u široj javnosti. Natjecanje Dabar u Hrvatskoj organizira udruga „Suradnici u učenju“ uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta „Algebra“ i CARNet-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Natjecanje u našoj školi provodi učiteljica prvog razreda Elvira Burić, a sudjeluju učenici iz 1., 2. i 4. razreda.Učenici u sklopu natjecanja rješavaju informatičke zadatke koje su osmislili stručnjaci iz 50 svjetskih zemalja.

Natjecanje se odvija od 13. do 17. studenog, a svi sudionici će dobiti diplomu kao potvrdu sudjelovanja u ovom natjecanju. Ovisno o rezultatima natjecanja, možda i neka nagrada dođe u ruke naših učenika. Radujemo se što smo se uključili u ovo lijepo i zanimljivo natjecanje! 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 16. 11. 2017. 10:37

Projektni dan "Sjećamo se da se ne zaboravi"

U tjednu sjećanja na žrtvu grada-heroja Vukovara, 4. razred s učiteljicom Mirjanom Pribanić–Klanac u utorak 14.11. proveo je niz aktivnosti  kojima su  obilježili sjećanje na tragične ratne događaje, ali i naučili nešto novo o gradu na Dunavu. Učenici su gledali dokumentarni  film  „Bitka za Vukovar“, pjevali pjesmu „Stoji grad“ Hrvoja Hegedušića, čitali „Priču o gradu“ Siniše Glavaševića i upoznavali se sa simbolima grada Vukovara poput Vučedolske golubice, Vodotornja i dvorca Eltz.

Na matematici su izračunavali kretanje stanovništva Vukovara kroz povijest, a na likovnom su slikali njegove kulturno – povijesne spomenike.

OŠ Ivanke Trohar nastavit će obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara paljenjem svijeća u petak 17.11.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 15. 11. 2017. 10:52

Nagrađene učenice u OŠ Rudolfa Strohala Lokve

Za učenike i djelatnike OŠ Rudolfa Strohala u Lokvama 9. studenoga 2017. godine bio je osobit dan. Naime, njihova škola svečanim programom obilježila je visoku 160. obljetnicu postojanja škole. Tom prigodom bio je raspisan likovno-literarni natječaj kojem su se odazvali i bili zapaženi učenici naše škole. Učenica Nika Maras iz 8. razreda nagrađena je za likovni rad, njezin je mentor Ivo Brajenić. Za literarni je rad nagradu zaslužila Lana Trglavčnik iz 5. razreda, mentorica Antonija Baričević. Ovim putem prije svega čestitamo učenicima i djelatnicima OŠ Rudolfa Strohala Lokve njihov veliki jubilej, a čestitku naravno upućujemo i našim nagrađenim učenicama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 14. 11. 2017. 11:17

Filmska skupina na smotri filmova u Maloj Subotici

Ovog petka, 10. studenog , filmaši naše škole boravili su u Maloj Subotici u  Međimurju. Naime, filmska grupa OŠ Tomaša Goričanskog pozvala je našu filmsku družinu da uveliča proslavu njihovog Dana Škole i  Dana Tomaša Goričanca.  Domaćini su nas srdačno dočekali , nakon čega smo prisustvovali školskoj priredbi i otvorenju dizala  kojim se pomaže u kretanju učenika sa poteškoćama u razvoju.

Potom smo krenuli u Dom kulture gdje je započela  II. Sobočka smotra filmova.

Na smotri je bilo prikazano 17 filmova iz okolnih škola i  klubova i naša dva filma – „I ovce i novce“ i „Ivanka“. Bilo nam je veliko zadovoljstvo i čast upoznat njihov kraj i školu i biti dio njihove proslave. Veselimo se ponovnom susretu!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 14. 11. 2017. 08:14

Terenska nastava u Rijeci za učenike mlađih razreda

Učenici   razredne nastave 8. studenog 2017. otputovali su u Rijeku na terensku nastavu.Posjetili su zanimljiv Muzej djetinjstva i Muzej Peek&Poke gdje su mogli vidjeti igračke i druge predmete iz djetinjstva naših roditelja, ali i zastarjele primjerke informatičke opreme i računala. Nakon muzeja su se kroz riječki Stari grad uputili prema Kulturnom domu na Sušaku.

Na ovogodišnjoj 22. reviji lutkarskih kazališta  ponuđeno je mnogo  sjajnih predstava gostujućih kazališta iz Hrvatske i inozemstva!  Učenici i njihove učiteljice  odlučili su pogledati kazališnu predstavu Gospođica Neću u izvođenju gradskog kazališta Scena Gorica. Predstava je bila zanimljiva i zabavna, ali i poučna.

Prepuni  pozitivnih dojmova, nakon lutkarske predstave i muzeja  učenici su krenuli  svojim kućama.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 10. 11. 2017. 08:29

Likovna radionica - rad sa glinom

U ponedjeljak, 6. studenog  naši su  učenici razredne nastave učili raditi s glinom. Radionicu je pripremila učiteljica Mirjana Pribanić-Klanac, a pomogli su joj  učitelj Ivo Brajenić i naša suradnica Ivana Žagar. Učenici su  izradili božićne svijećnjake koje sada treba osušiti i bojom ukrasiti. Svoje će  svijećnjake prodavati  na Božićnoj priredbi, a sav prihod od prodaje poklonit će potrebitima!

Slike s radionice  možete pogledati u našoj galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 10. 11. 2017. 08:25

Javni poziv za ponude

Temeljem pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole, članka 12, stavka 5, u kartici Javni pozivi objavljen je javni poziv za ponude za izvođenje ekskurzije 7. i 8. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 6. 11. 2017. 08:56

Europska oznaka kvalitete za projekt "Dan obitelji" 4. razreda Vijest ima dokument u privitku

Učenici četvrtog razreda i njihova učiteljica Mirjana Pribanić – Klanac  primili su iznimno priznanje za  njihov projekt Dan obitelji.

Naime, Dan obitelji je projekt udruge Zvono i E-twinning platforme kojeg su učenici i učiteljica proveli nizom aktivnosti ove godine u svibnju. Cilj projekta bio je  naglašavanje važnosti obitelji kroz sliku, pjesmu, riječi. Učenici su naučili  raditi postere u web alatu Glogster i prezentaciju u programu Adobe Spark.

Ovih dana stigla je  velika nagrada za učiteljicu, učenike i za školu ,  europska oznaka kvalitete za provedeni projekt!

 Učiteljici i učenicima  čestitamo i  neka ova nagrada bude motiv za daljnji kvalitetan i uspješan rad u sličnim projektima! Oznaku kvalitete možete pogledati klikom na link pod opširnije.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 30. 10. 2017. 14:14

Terenska nastava u Karlovac, 18. 10. 2017.

Učenici od 5. do 8. razreda, među kojima su i učenici 7. i 8. razreda uključeni u GLOBE program i dodatnu nastavu biologije zajedno s učenicima GLOBE programa OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Delnica, u pratnji učiteljica Goranke Štimac, Jadranke Čop Bajraktaraj, Jadranke Gecan, Vedrane Kutnjak, Mihaele Majnarić Štimac i Tamare Vojnović posjetili su grad Karlovac. Voditeljice GLOBE programa s učenicima već nekoliko godina zaredom odlaze na zajedničke terenske nastave čime potvrđuju uspješnu suradnju dviju GLOBE škola.

Posjetili smo jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj - Aquatika te uživali u zanimljivom, poučnom i uzbudljivom pogledu u tajanstveni slatkovodni svijet.

Sunčano i toplo vrijeme  iskoristili smo za šetnju gradom te uz plan grada pronašli staru jezgru – Zvijezdu (najstariju četvrt grada). Potom smo se uputili na Turanj – predgrađe Karlovca, krajiški i vojni spomenik renesansnog grada Karlovca gdje su razgledali izložena borbena sredstva korištena u Domovinskom ratu. Prepuni dojmova vratili smo se kući.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 25. 10. 2017. 10:00

Dan kruha

Dana 17. 10. obilježili smo prigodnim programom Dan kruha – Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Okupili smo se u školskoj dvorani gdje je program pjesmom otvorio naš zbor. Nakon toga su nam učenici 7. i 8. razreda s učiteljicama Jadrankom Čop – Barjaktaraj i Hankijom Musić – Salihović predstavili rezultate rada u kemijsko – biološkoj radionici. Oni su proučavali kemijski sastav kruha i  ulogu kvaščevih gljivica u pripremi kruha, a potom su u praksi provjerili stečeno znanje ispekavši kruh s krumpirom.

Svojom pjesmom su nas razveselili i polaznici glazbene radionice uz pratnju Ivana Marasa na trubi, a pjesme o kruhu recitirali su nam mali vrtićanci, učenici 2. razreda i učenici 7. i 8. razreda Borna Majnarić i Nika Kauzlarić.

Nakon prigodnog programa riječ je uzeo fužinski župnik Tomislav Zečević blagoslovivši izloženi kruh i druge pekarske proizvode koje su učenici sa svojim učiteljicama vrlo lijepo prezentirali. Nakon blagoslova počastili smo se izvrsnim kruhom i kolačima zadovoljni što smo danas i nešto novo naučili o ovoj najvažnijoj namirnici u ljudskoj prehrani.

Slike izložbe kruha i pekarskih proizvoda naših razreda pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 19. 10. 2017. 08:25

Učenička zadruga Ivančice na državnoj smotri u Zadru

U  Zadru je od 3. do 6.  listopada 2017. održana 29. Državna  Smotra učeničkih zadruga. Među 70 osnovnih i srednjih škola  ove je   godine Primorsko-goransku županiju   predstavljala i naša zadruga „Ivančica“   kao najuspješnija zadruga na Županijskoj smotri.

Djeca zadrugari iz cijele Hrvatske okupili su se u Zadru i prikazali što se u njihovim zadrugama stvara.Zadruga naše škole prezentirala se uradcima iz keramičarske radionice- satovima.Štand su uredili  voditelj Učeničke zadruge Ivo Brajenić, učiteljica Mirjana Pribanić- Klanac i voditeljica keramičarske radionice i naša vanjska suradnica Ivana Žagar. Učenice Nika Maras i Nika Kauzlarić predstavile su rad zadruge i prezentirale su nastajanje satova  u radionici. Članovi komisije su obišli i pohvalili naše zadrugare! Bili su jedinstveni i originalni!

Čestitamo svim našim zadrugarima i njihovim voditeljima na dosadašnjem radu, njihovom entuzijazmu  i želimo im još puno dobrih i originalnih ideja!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 13. 10. 2017. 13:20

Reciklirana priča

U utorak 3.10. našu školu je posjetilo kazalište Svarog koje nam je pripremilo ekološku predstavu za djecu s elementima fantastike „Reciklirana priča“. Priča o izvanzemaljcu s planeta zagušenog staklenim bocama kojem djeca s Zemlje pomažu da počne reciklirati otpad oduševila je naše učenike, a imali su priliku i sudjelovati u predstavi.Poučna priča podsjetila je učenike kako je svaki otpad moguće ponovn o upotrijebiti,a dobili su i prigodne poklone od glumaca. Slike s predstave pogledajte u našoj galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 5. 10. 2017. 08:40

Prvi goranski vestern na filmskim festivalima

Fužinarski filmaši, članovi filmske družine Kreše Golika, snimili su  ove godine prvi goranski vestern u domaćoj produkciji. Naime ,filmska družina iz naše škole snimila je vestern u fužinarskom kaubojskom selu Roswell uz dozvolu kuće Rat Pack Produktion GmbH iz Njemačke. Šaljiva je to priča o mladom bračnom paru koji dolazi u Roswell započeti novi život. U mladu gospođu zaljubi se Indijanac koji napravi spletku promijenivši sadržaj šerifovog pisma……..Mladi filmaši prijavili su svoj film na dva filmska festivala i u oba su ušla u društvo odabranih.

U Sinju, na Smotri hrvatskog školskog filma koja se održala od 21. do 23. rujna 2017. film je prošao zapaženo, a u Sisku na 55. Reviji dječjeg filmskog stvaralaštva, koja se održala od 28. rujna do 1. listopada 2017., osvojio je nagradu! Naime , od 292 prijavljena filma naš film je odabran u 77 prikazanih na Reviji. Stručni žiri u sastavu Maja Flego, Boris Poljak i Petra  Zlonoga, dodjelili su fužinarskom filmu posebnu  nagradu  u kategoriji igranog filma  za odličnu kostimografiju, scenografiju, scenarij i zanimljivu glumačku ekipu!

U Sisku su velike filmske entuzijaste iz naše škole  predstavljali učenici Fran Blažević i Borna Majnarić pod vodstvom voditeljice filmske družine Jasne Štimac.  Ova nagrada nas je razveselila i veliki nam je poticaj da radimo još više i bolje!  Čestitamo  našim  filmašima !!!

 

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 3. 10. 2017. 08:21

Gljivarijada u Liču

22. Rujna 2017. odradili smo terensku nastavu na temu  gljiva Gorskog kotara u suradnji s gljivarskim društvom Grljak Lič. Brali smo gljive u šumi kraj jezera Lepenice, a sudjelovali su učenici osnovnih škola Gorskog kotara i njihovi učitelji. Sudjelovale su osnovne škole iz  Fužina, Ravne gore, Lokava,  Brod Moravica i Mrkoplja.

Učenici su u skupinama tražili i brali gljive, te ih opisivali u radne listiće. Zatim su se vratili u dom u Liču slušati kratko predavanje o gljivama, aktivno sudjelujući, a zatim otišli u pizzeriu Furman  gdje su nas domaćini počastili pizzom, a gljivarsko društvo Grljak čajem.

Na kraju smo se svi skupa slikali za zajedničku fotografiju na kraju ovog lijepog druženja .

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 3. 10. 2017. 10:57

Europski dan jezika

Povodom obilježavanja Europskog dana jezika učenici naše škole Lana Trglavčnik (5.r.), Dominik Čebuhar (6.r.), Tin Tadej (7.r.) i Borna Majnarić (8.r.) sudjelovali su u kvizu edukativno – zabavnog karaktera na engleskom jeziku u Lokvama . Natjecali su se s učenicima OŠ Rudolfa Strohala Lokve i OŠ Mrkopalj.

Vrlo su uspješno predstavili našu školu zauzevši 1. mjesto na čemu im od srca čestitamo!  

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 3. 10. 2017. 08:40

3. Male olimpijske igre

Početkom školske godine tradicionalno obilježavamo Hrvatski olimpijski dan kao prisjećanje na 10. rujan 1991. kada je formiran Hrvatski olimpijski odbor. Na taj dan promoviraju se sve vrste sportskog natjecanja i fair playa, pogotovo među djecom jer je bavljenje sportom jedan od temelja zdravog i sretnog života.

Tako smo  u našoj školi u četvrtak 21. 9.  održali treće po redu Male olimpijske igre kojima promoviramo vrijednosti bavljenja sportom od najranije dobi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 22. 9. 2017. 09:08

1. dan škole

S prvim rujanskim ponedjeljkom ponovno su oživjeli hodnici i učionice naše škole. Školsko zvono dozvalo je stare i nove učenike. Iako je prvi dan škole svima uvijek radostan i zanimljiv, najuzbuđeniji su ipak prvašići. Kako bi im taj dan ostao u lijepom sjećanju pripremili smo im veseo program dobrodošlice s pjesmom, igrokazom i pozdravnim riječima ravnateljice Jasne Štimac.

Njima, ali i svim učenicima želimo da im škola uvijek bude radost i mjesto novih znanja i prijateljstava. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 7. 9. 2017. 21:14

Obavijest o početku školske/pedagoške godine

Dječji vrtić počinje s radom u petak 1. rujna

a škola u ponedjeljak, 4. rujna s početkom u 8 sati

u matičnoj školi za sve učenike.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 29. 8. 2017. 10:56

Katalog knjižnice

Na linku os.fuzine.zaki.com.hr pogledajte novi format kataloga knjižnice naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Tomas Čargonja  datum: 23. 1. 2014. 12:05
» Arhiva naših vijesti    
 


eTwinning

                                                                                                                             

PROJEKTI


Natjecanje Dabar


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Tražilica

Upisi u srednje škole

Filmska družina

Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Vremenska prognoza

               FUŽINE


Školska knjiga


Profil

preskoči na navigaciju