preskoči na sadržaj
vijesti

Večer matematike

U četvrtak 7.12. u našoj školi se održala Večer matematike, radionica za učenike i njihove roditelje koja nastoji potaknuti pozitivan stav prema matematici  i otkriti zaboravljenu, zabavnu stranu tog važnog školskog predmeta. Radionice već niz godina organizira Hrvatsko matematičko društvo, a u našoj školi njihovu realizaciju preuzele su učiteljice Vedrana Kutnjak i Elvira Burić. Sudjelovalo je ukupno 75 učenika i njihovih roditelja koji su izrazili zadovoljstvo ovakvim zabavnim i kreativnim načinom učenja matematike! 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 13. 12. 2017. 19:40

Objava rezultata odabira ponuda Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalaze rezultati odabira ponuda za izvođenje višednevne ekskurzije učenika 7. i 8. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 13. 12. 2017. 17:02

Projekt ProMikro

Naša škola uključena je ove godine u projekt ProMikro. Projekt je pokrenuo CarNet u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj ovog projekta je uvođenje algoritamskog načina razmišljanja i problemskog pristupa u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti koristeći mikroračunala. Projekt je prvenstveno namijenjen učenicima 6. razreda, koji su pod vodstvom učiteljica Vedrane Kutnjak i Tamare Vojnović, realizirali prvu radionicu na kojoj su se upoznali s radom mikroračunala. Učenici su otvorili svoje pakete u kojima su mikroračunala i ostala potrebna oprema te se okušali u programiranju kako bi im njihova mikroračunala nešto ispisala, izračunala, i slično. Nastavak slijedi...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 12. 12. 2017. 12:16

Posjet Sv. Nikole

U srijedu 6.12., na svoj spomendan posjetio nas je u matičnoj Osnovnoj školi Ivanke Trohar i u Područnoj školi Lič Sv. Nikola i doveo darove i radost među naše školarce. Nikola je obišao djecu i podijelio im prigodne poklone, a oni su ga dočekali s uzbuđenjem i širokim osmjesima. U predblagdansko raspoloženje uveli smo se i kićenjem božićne jelke u holu škole. Slike s posjeta Sv. Nikole i kićenja božićne jelke pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 7. 12. 2017. 17:01

Objava rezultata javnog poziva za izvođenje ekskurzije Vijest ima dokument u privitku

U nastavku slijede rezultati javnog poziva za izvođenje višednevne ekskurzije 7. i 8. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 28. 11. 2017. 09:45

Večer matematike

U Osnovnoj školi Ivanke Trohar Fužine, 7. prosinca 2017., s početkom u 16 sati, održat će se Večer matematike, koja će se sastojati od matematičkih igara za učenike i roditelje. Voditeljice projekta su učiteljice Elvira Burić i Vedrana Kutnjak.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 27. 11. 2017. 08:24

XVI. Dani Franje Račkog

U petak, 24. 11. održani su u vijećnici općine Fužine 16. po redu Dani Franje Račkog, u organizaciji Zavoda za povijesne i društvene znanosti HAZU-a iz Rijeke, udruge „Dr. Franjo Rački“ i OŠ Ivanke Trohar Fužine, a uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Općine Fužine.

U rad na znanstvenom skupu uveli su nas učenici OŠ Ivanke Trohar kratkim kulturno-umjetničkim programom s recitacijama i zvucima gitare i klarineta nakon čega su riječ preuzeli organizatori skupa – ispred udruge Dr. Franjo Rački predsjednica Stanka Lončarić, a ispred Zavoda HAZU-a pokretač ove manifestacije akademik Petar Strčić i voditeljica Zavoda dr. Sanja Holjevac. U ime općine Fužine skup je pozdravio zamjenik načelnika Dražen Starčević koji je tom prilikom akademiku Strčiću uručio prigodan poklon kao zahvalu za dugogodišnji ključni doprinos održavanju Dana Franje Račkog.

Prvo izlaganje na znanstvenom dijelu skupa održale su zajednički knjižničarka i kustosica Strossmayerove galerije Indira Šamec Flaschar i Ivana Gržina, a tema je bila Početak djelovanja Akademijine Strossmayerove galerije starih majstora.

Dr. Maja Polić proučila je korespondenciju Franje Račkog i Josipa Jurja Strossmayera i predstavila nam njihove razgovore o Akademiji, a dr. Nina Spicijarić – Paškvan približila nam je stavove dr. Račkog o stanju Akademije nakon 25 godina rada.

Dr. Diana Stolac izlagala je na temu strukovnog nazivlja vezanog uz medicinu u radovima lingvista Bogoslava Šuleka, Ivana Dežmana i samog Račkog. Ova tema bila je dobar uvod u temu drugog dijela Dana Dr. Franje Račkog – Znameniti Gorani na polju medicine.

Prvo izlaganje na tu temu održao je akademik Daniel Rukavina, stalni posjetilac ovog skupa koji nam je predstavio život i rad dr. Andrije Longhina, vrsnog kirurga i pionira anesteziologije u Hrvatskoj.

Dr. Maja Polić u svom drugom izlaganju bavila se djelom dr. Jugoslava i Milovana Andrića, a dr. Marinko Jakovljević bogatom tradicijom ljekarništva u Fužinama.

Profesorica Mihaela Majnarić-Štimac nam je uz pomoć mladih povjesničara OŠ Ivanke Trohar prikazala poznatu fužinarsku liječničku obitelj Švrljuga, a prof. Davor Kauzlarić približio nam je izuzetno djelo poznatog hrvatskog neurologa i psihijatra dr. Zvonimira Sušića, rođenog Ličana.

U raspravi nakon održanog znanstvenog skupa prisutni su se prisjetili liječnika koji su potekli iz Gorskog kotara,a ostvarili su velike karijere u teškoj i plemenitoj liječničkoj profesiji.

Nakon rasprave zajednički smo položili vijenac i zapalili svijeće kod biste znamenitog Fužinarca, povjesničara i znanstvenika Franje Račkog i priveli rad XVI. znanstvenog skupa u njegovu čast kraju.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 28. 11. 2017. 09:56

PŠ Lič na Radiju Gorski kotar

Uvijek aktivni i vrijedni učenici iz Područne škole Lič gostovali su u emisiji „Čitateljski kutak“ na Radiju Gorski kotar u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Delnice. Mali Ličani sa svojom učiteljicom Sandrom Mrkalj predstavili su dvije svoje objavljene slikovnice – Vuk koji je tražio sreću i Čudesni događaj. Ukratko su pojasnili sadržaj slikovnica i kako su nastale te  s voditeljicom razgovarali o sreći i kako je postići činjenjem dobrih djela. Najavili su i skorašnji izlazak još jedne slikovnice –bojanke pod naslovom „Neobično putovanje“. Učenici PŠ Lič i učiteljica Sandra su jako zadovoljni i ponosni jer im je to već treće gostovanje na radiju. Želimo im puno uspjeha u daljnjem radu!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 27. 11. 2017. 12:24

Sportski susret "Moja odluka - moja budućnost"

Ovog utorka 21.11., naša škola ugostila je hvalevrijedno sportsko natjecanje goranskih škola "Moja odluka - moja budućnost" koje nastoji promovirati zdrav stil života i preventivno djelovati na rizična ponašanja djece i mladih, pogotovo što se tiče alkohola i droga. Učenici su se natjecali u zanimljivim igrama poput skakanja u vreći, trčanja s povezanim nogama i nošenja balona u paru, a najboljima su se pokazali školarci iz ekipe Delnice 2 koje su slijedili Fužinarci na 2. mjestu, Delnice 1 na trećem te Lokve i Mrkopalj na 4. i 5. mjestu. Naše gošće iz udruge mladih Revolt iz Delnica i policijske postaje Delnice ukazale su mladima na aktivnosti kojima se u Gorskom kotaru mogu baviti umjesto odlaska na mjesta poput kafića i kladionica. Naši mladi Gorani još jednom su pokazali kako se mogu zabaviti u zdravoj sportskoj borbi bez alkohola i droge. Želimo im da nastave tim zdravim putem!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 21. 11. 2017. 19:06

26. goransko dijalektalno sijelo

U organizaciji delničkog ogranka Matice hrvatske i OŠ Mrkopalj 15. studenog 2017., već tradicionalno u  Mjesecu hrvatske knjige, u Mrkoplju je održano 26. goransko dijalektalno literarno sijelo Govor moga zavičaja. Nastupi učenika goranskih škola još su jednom potvrdili važnost nastojanja da se očuva dijalektalno blago Gorskog kotara. U programu ispunjenom zavičajnim govorima nastupili su i učenici naše škole sa svojim literarnim ostvarajima. Učenici Lea Miloš, Lana Trglavčnik, Tena Miloš Blažina i Borna Majnarić s učiteljicom Antonijom Baričević dokazali su da u našoj školi njegujemo svijest o očuvanju naših govora i tradicije koji su neiscrpno vrelo kreativnih radova.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 21. 11. 2017. 12:02

Dan sjećanja na Vukovar

Kao i svake godine učenici naše škole okupili su se u znak sjećanja u centru Fužina i zapalili svijeću za sve poginule u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu, a pogotovo za žrtve grada - heroja Vukovara. U paljenju svijeća pridružili su nam se i mali vrtićanci, kao i predstavnici općine Fužine koji su djeci donirali lampione za ovu priliku. 

Nakon odavanja počasti žrtvi Vukovara vratili smo se u školu gde se održao sat povijesti kojeg su nam priredili učenici 7. i 8. razreda pod mentorstvom učiteljice Mihaele Majnarić - Štimac. Učenici su čitali potresna svjedočanstva djece koja su preživjela Domovinski rat i izgubila nekoga od svojih namilijih. Pogledali smo i par kratkih dokumentarnih filmova o Vukovaru i pogledali spot za pjesmu "Stojigrad" s prizorima razaranja u Vukovaru.

Zaključili smo da se moramo prisjećati žrtvi i stradanja podnijetih za našu domovinu i da se strahote rata više ne smiju nikad ponoviti.  

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 17. 11. 2017. 13:44

Informatičko natjecanje Dabar

12 učenika razredne nastave naše škole uključilo se u Međunarodno natjecanje iz informatike „Dabar“ koje za cilj ima promoviranje informatike i računalnog razmišljanja među učenicima, učiteljima i nastavnicima, ali i u široj javnosti. Natjecanje Dabar u Hrvatskoj organizira udruga „Suradnici u učenju“ uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta „Algebra“ i CARNet-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Natjecanje u našoj školi provodi učiteljica prvog razreda Elvira Burić, a sudjeluju učenici iz 1., 2. i 4. razreda.Učenici u sklopu natjecanja rješavaju informatičke zadatke koje su osmislili stručnjaci iz 50 svjetskih zemalja.

Natjecanje se odvija od 13. do 17. studenog, a svi sudionici će dobiti diplomu kao potvrdu sudjelovanja u ovom natjecanju. Ovisno o rezultatima natjecanja, možda i neka nagrada dođe u ruke naših učenika. Radujemo se što smo se uključili u ovo lijepo i zanimljivo natjecanje! 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 16. 11. 2017. 10:37

Projektni dan "Sjećamo se da se ne zaboravi"

U tjednu sjećanja na žrtvu grada-heroja Vukovara, 4. razred s učiteljicom Mirjanom Pribanić–Klanac u utorak 14.11. proveo je niz aktivnosti  kojima su  obilježili sjećanje na tragične ratne događaje, ali i naučili nešto novo o gradu na Dunavu. Učenici su gledali dokumentarni  film  „Bitka za Vukovar“, pjevali pjesmu „Stoji grad“ Hrvoja Hegedušića, čitali „Priču o gradu“ Siniše Glavaševića i upoznavali se sa simbolima grada Vukovara poput Vučedolske golubice, Vodotornja i dvorca Eltz.

Na matematici su izračunavali kretanje stanovništva Vukovara kroz povijest, a na likovnom su slikali njegove kulturno – povijesne spomenike.

OŠ Ivanke Trohar nastavit će obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara paljenjem svijeća u petak 17.11.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 15. 11. 2017. 10:52

Nagrađene učenice u OŠ Rudolfa Strohala Lokve

Za učenike i djelatnike OŠ Rudolfa Strohala u Lokvama 9. studenoga 2017. godine bio je osobit dan. Naime, njihova škola svečanim programom obilježila je visoku 160. obljetnicu postojanja škole. Tom prigodom bio je raspisan likovno-literarni natječaj kojem su se odazvali i bili zapaženi učenici naše škole. Učenica Nika Maras iz 8. razreda nagrađena je za likovni rad, njezin je mentor Ivo Brajenić. Za literarni je rad nagradu zaslužila Lana Trglavčnik iz 5. razreda, mentorica Antonija Baričević. Ovim putem prije svega čestitamo učenicima i djelatnicima OŠ Rudolfa Strohala Lokve njihov veliki jubilej, a čestitku naravno upućujemo i našim nagrađenim učenicama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 14. 11. 2017. 11:17

Filmska skupina na smotri filmova u Maloj Subotici

Ovog petka, 10. studenog , filmaši naše škole boravili su u Maloj Subotici u  Međimurju. Naime, filmska grupa OŠ Tomaša Goričanskog pozvala je našu filmsku družinu da uveliča proslavu njihovog Dana Škole i  Dana Tomaša Goričanca.  Domaćini su nas srdačno dočekali , nakon čega smo prisustvovali školskoj priredbi i otvorenju dizala  kojim se pomaže u kretanju učenika sa poteškoćama u razvoju.

Potom smo krenuli u Dom kulture gdje je započela  II. Sobočka smotra filmova.

Na smotri je bilo prikazano 17 filmova iz okolnih škola i  klubova i naša dva filma – „I ovce i novce“ i „Ivanka“. Bilo nam je veliko zadovoljstvo i čast upoznat njihov kraj i školu i biti dio njihove proslave. Veselimo se ponovnom susretu!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 14. 11. 2017. 08:14

Terenska nastava u Rijeci za učenike mlađih razreda

Učenici   razredne nastave 8. studenog 2017. otputovali su u Rijeku na terensku nastavu.Posjetili su zanimljiv Muzej djetinjstva i Muzej Peek&Poke gdje su mogli vidjeti igračke i druge predmete iz djetinjstva naših roditelja, ali i zastarjele primjerke informatičke opreme i računala. Nakon muzeja su se kroz riječki Stari grad uputili prema Kulturnom domu na Sušaku.

Na ovogodišnjoj 22. reviji lutkarskih kazališta  ponuđeno je mnogo  sjajnih predstava gostujućih kazališta iz Hrvatske i inozemstva!  Učenici i njihove učiteljice  odlučili su pogledati kazališnu predstavu Gospođica Neću u izvođenju gradskog kazališta Scena Gorica. Predstava je bila zanimljiva i zabavna, ali i poučna.

Prepuni  pozitivnih dojmova, nakon lutkarske predstave i muzeja  učenici su krenuli  svojim kućama.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 10. 11. 2017. 08:29

Likovna radionica - rad sa glinom

U ponedjeljak, 6. studenog  naši su  učenici razredne nastave učili raditi s glinom. Radionicu je pripremila učiteljica Mirjana Pribanić-Klanac, a pomogli su joj  učitelj Ivo Brajenić i naša suradnica Ivana Žagar. Učenici su  izradili božićne svijećnjake koje sada treba osušiti i bojom ukrasiti. Svoje će  svijećnjake prodavati  na Božićnoj priredbi, a sav prihod od prodaje poklonit će potrebitima!

Slike s radionice  možete pogledati u našoj galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 10. 11. 2017. 08:25

Javni poziv za ponude

Temeljem pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole, članka 12, stavka 5, u kartici Javni pozivi objavljen je javni poziv za ponude za izvođenje ekskurzije 7. i 8. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 6. 11. 2017. 08:56

Europska oznaka kvalitete za projekt "Dan obitelji" 4. razreda Vijest ima dokument u privitku

Učenici četvrtog razreda i njihova učiteljica Mirjana Pribanić – Klanac  primili su iznimno priznanje za  njihov projekt Dan obitelji.

Naime, Dan obitelji je projekt udruge Zvono i E-twinning platforme kojeg su učenici i učiteljica proveli nizom aktivnosti ove godine u svibnju. Cilj projekta bio je  naglašavanje važnosti obitelji kroz sliku, pjesmu, riječi. Učenici su naučili  raditi postere u web alatu Glogster i prezentaciju u programu Adobe Spark.

Ovih dana stigla je  velika nagrada za učiteljicu, učenike i za školu ,  europska oznaka kvalitete za provedeni projekt!

 Učiteljici i učenicima  čestitamo i  neka ova nagrada bude motiv za daljnji kvalitetan i uspješan rad u sličnim projektima! Oznaku kvalitete možete pogledati klikom na link pod opširnije.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 30. 10. 2017. 14:14

Terenska nastava u Karlovac, 18. 10. 2017.

Učenici od 5. do 8. razreda, među kojima su i učenici 7. i 8. razreda uključeni u GLOBE program i dodatnu nastavu biologije zajedno s učenicima GLOBE programa OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Delnica, u pratnji učiteljica Goranke Štimac, Jadranke Čop Bajraktaraj, Jadranke Gecan, Vedrane Kutnjak, Mihaele Majnarić Štimac i Tamare Vojnović posjetili su grad Karlovac. Voditeljice GLOBE programa s učenicima već nekoliko godina zaredom odlaze na zajedničke terenske nastave čime potvrđuju uspješnu suradnju dviju GLOBE škola.

Posjetili smo jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj - Aquatika te uživali u zanimljivom, poučnom i uzbudljivom pogledu u tajanstveni slatkovodni svijet.

Sunčano i toplo vrijeme  iskoristili smo za šetnju gradom te uz plan grada pronašli staru jezgru – Zvijezdu (najstariju četvrt grada). Potom smo se uputili na Turanj – predgrađe Karlovca, krajiški i vojni spomenik renesansnog grada Karlovca gdje su razgledali izložena borbena sredstva korištena u Domovinskom ratu. Prepuni dojmova vratili smo se kući.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 25. 10. 2017. 10:00

Dan kruha

Dana 17. 10. obilježili smo prigodnim programom Dan kruha – Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Okupili smo se u školskoj dvorani gdje je program pjesmom otvorio naš zbor. Nakon toga su nam učenici 7. i 8. razreda s učiteljicama Jadrankom Čop – Barjaktaraj i Hankijom Musić – Salihović predstavili rezultate rada u kemijsko – biološkoj radionici. Oni su proučavali kemijski sastav kruha i  ulogu kvaščevih gljivica u pripremi kruha, a potom su u praksi provjerili stečeno znanje ispekavši kruh s krumpirom.

Svojom pjesmom su nas razveselili i polaznici glazbene radionice uz pratnju Ivana Marasa na trubi, a pjesme o kruhu recitirali su nam mali vrtićanci, učenici 2. razreda i učenici 7. i 8. razreda Borna Majnarić i Nika Kauzlarić.

Nakon prigodnog programa riječ je uzeo fužinski župnik Tomislav Zečević blagoslovivši izloženi kruh i druge pekarske proizvode koje su učenici sa svojim učiteljicama vrlo lijepo prezentirali. Nakon blagoslova počastili smo se izvrsnim kruhom i kolačima zadovoljni što smo danas i nešto novo naučili o ovoj najvažnijoj namirnici u ljudskoj prehrani.

Slike izložbe kruha i pekarskih proizvoda naših razreda pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 19. 10. 2017. 08:25

Učenička zadruga Ivančice na državnoj smotri u Zadru

U  Zadru je od 3. do 6.  listopada 2017. održana 29. Državna  Smotra učeničkih zadruga. Među 70 osnovnih i srednjih škola  ove je   godine Primorsko-goransku županiju   predstavljala i naša zadruga „Ivančica“   kao najuspješnija zadruga na Županijskoj smotri.

Djeca zadrugari iz cijele Hrvatske okupili su se u Zadru i prikazali što se u njihovim zadrugama stvara.Zadruga naše škole prezentirala se uradcima iz keramičarske radionice- satovima.Štand su uredili  voditelj Učeničke zadruge Ivo Brajenić, učiteljica Mirjana Pribanić- Klanac i voditeljica keramičarske radionice i naša vanjska suradnica Ivana Žagar. Učenice Nika Maras i Nika Kauzlarić predstavile su rad zadruge i prezentirale su nastajanje satova  u radionici. Članovi komisije su obišli i pohvalili naše zadrugare! Bili su jedinstveni i originalni!

Čestitamo svim našim zadrugarima i njihovim voditeljima na dosadašnjem radu, njihovom entuzijazmu  i želimo im još puno dobrih i originalnih ideja!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 13. 10. 2017. 13:20

Reciklirana priča

U utorak 3.10. našu školu je posjetilo kazalište Svarog koje nam je pripremilo ekološku predstavu za djecu s elementima fantastike „Reciklirana priča“. Priča o izvanzemaljcu s planeta zagušenog staklenim bocama kojem djeca s Zemlje pomažu da počne reciklirati otpad oduševila je naše učenike, a imali su priliku i sudjelovati u predstavi.Poučna priča podsjetila je učenike kako je svaki otpad moguće ponovn o upotrijebiti,a dobili su i prigodne poklone od glumaca. Slike s predstave pogledajte u našoj galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 5. 10. 2017. 08:40

Prvi goranski vestern na filmskim festivalima

Fužinarski filmaši, članovi filmske družine Kreše Golika, snimili su  ove godine prvi goranski vestern u domaćoj produkciji. Naime ,filmska družina iz naše škole snimila je vestern u fužinarskom kaubojskom selu Roswell uz dozvolu kuće Rat Pack Produktion GmbH iz Njemačke. Šaljiva je to priča o mladom bračnom paru koji dolazi u Roswell započeti novi život. U mladu gospođu zaljubi se Indijanac koji napravi spletku promijenivši sadržaj šerifovog pisma……..Mladi filmaši prijavili su svoj film na dva filmska festivala i u oba su ušla u društvo odabranih.

U Sinju, na Smotri hrvatskog školskog filma koja se održala od 21. do 23. rujna 2017. film je prošao zapaženo, a u Sisku na 55. Reviji dječjeg filmskog stvaralaštva, koja se održala od 28. rujna do 1. listopada 2017., osvojio je nagradu! Naime , od 292 prijavljena filma naš film je odabran u 77 prikazanih na Reviji. Stručni žiri u sastavu Maja Flego, Boris Poljak i Petra  Zlonoga, dodjelili su fužinarskom filmu posebnu  nagradu  u kategoriji igranog filma  za odličnu kostimografiju, scenografiju, scenarij i zanimljivu glumačku ekipu!

U Sisku su velike filmske entuzijaste iz naše škole  predstavljali učenici Fran Blažević i Borna Majnarić pod vodstvom voditeljice filmske družine Jasne Štimac.  Ova nagrada nas je razveselila i veliki nam je poticaj da radimo još više i bolje!  Čestitamo  našim  filmašima !!!

 

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 3. 10. 2017. 08:21

Gljivarijada u Liču

22. Rujna 2017. odradili smo terensku nastavu na temu  gljiva Gorskog kotara u suradnji s gljivarskim društvom Grljak Lič. Brali smo gljive u šumi kraj jezera Lepenice, a sudjelovali su učenici osnovnih škola Gorskog kotara i njihovi učitelji. Sudjelovale su osnovne škole iz  Fužina, Ravne gore, Lokava,  Brod Moravica i Mrkoplja.

Učenici su u skupinama tražili i brali gljive, te ih opisivali u radne listiće. Zatim su se vratili u dom u Liču slušati kratko predavanje o gljivama, aktivno sudjelujući, a zatim otišli u pizzeriu Furman  gdje su nas domaćini počastili pizzom, a gljivarsko društvo Grljak čajem.

Na kraju smo se svi skupa slikali za zajedničku fotografiju na kraju ovog lijepog druženja .

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 3. 10. 2017. 10:57

Europski dan jezika

Povodom obilježavanja Europskog dana jezika učenici naše škole Lana Trglavčnik (5.r.), Dominik Čebuhar (6.r.), Tin Tadej (7.r.) i Borna Majnarić (8.r.) sudjelovali su u kvizu edukativno – zabavnog karaktera na engleskom jeziku u Lokvama . Natjecali su se s učenicima OŠ Rudolfa Strohala Lokve i OŠ Mrkopalj.

Vrlo su uspješno predstavili našu školu zauzevši 1. mjesto na čemu im od srca čestitamo!  

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 3. 10. 2017. 08:40

3. Male olimpijske igre

Početkom školske godine tradicionalno obilježavamo Hrvatski olimpijski dan kao prisjećanje na 10. rujan 1991. kada je formiran Hrvatski olimpijski odbor. Na taj dan promoviraju se sve vrste sportskog natjecanja i fair playa, pogotovo među djecom jer je bavljenje sportom jedan od temelja zdravog i sretnog života.

Tako smo  u našoj školi u četvrtak 21. 9.  održali treće po redu Male olimpijske igre kojima promoviramo vrijednosti bavljenja sportom od najranije dobi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 22. 9. 2017. 09:08

1. dan škole

S prvim rujanskim ponedjeljkom ponovno su oživjeli hodnici i učionice naše škole. Školsko zvono dozvalo je stare i nove učenike. Iako je prvi dan škole svima uvijek radostan i zanimljiv, najuzbuđeniji su ipak prvašići. Kako bi im taj dan ostao u lijepom sjećanju pripremili smo im veseo program dobrodošlice s pjesmom, igrokazom i pozdravnim riječima ravnateljice Jasne Štimac.

Njima, ali i svim učenicima želimo da im škola uvijek bude radost i mjesto novih znanja i prijateljstava. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Kauzlarić  datum: 7. 9. 2017. 21:14

Obavijest o početku školske/pedagoške godine

Dječji vrtić počinje s radom u petak 1. rujna

a škola u ponedjeljak, 4. rujna s početkom u 8 sati

u matičnoj školi za sve učenike.

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Vojnović  datum: 29. 8. 2017. 10:56

Katalog knjižnice

Na linku os.fuzine.zaki.com.hr pogledajte novi format kataloga knjižnice naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Tomas Čargonja  datum: 23. 1. 2014. 12:05
» Arhiva naših vijesti    
 


Natjecanje Dabar


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Tražilica

Upisi u srednje škole

Filmska družina

Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vremenska prognoza

               FUŽINE


Školska knjiga


Profil

preskoči na navigaciju