preskoči na sadržaj
Vijesti

XIV. Dani Kreše Golika

U srijedu 16.5. u OŠ Ivanke Trohar Fužine održani su 14. Dani Kreše Golika, manifestacija kojom se naša škola prisjeća slavnog Fužinarca, jednog od najvećih hrvatskih redatelja svih vremena. Ove godine naši gosti su bili mladići i djevojke iz teatra Try iz Rijeke, a pridružila nam se i Golikova obitelj – sestra Vilma Šnajdar  i supruga Leandra Golik kao i bivša ravnateljica škole Stanka Lončarić i redatelj Rasim Karalić.

Program projektnog dana počeo je u školskoj dvorani pozdravnim riječima ravnateljice Jasne Štimac i literarnim uvodom nakon čega smo pogledali najnoviji film filmske skupine Kreše Golika nazvan „Južina“, prvi vestern naših filmaša. Nastavili smo s prezentacijom učenika 8. razreda Borne Majnarića i Nike Kauzlarić o životu i djelu Kreše Golika koju su pripremili uz pomoć učiteljice Antonije Baričević. Prezentacija nas je isječcima iz filmova i serija podsjetila na glavna Golikova djela – Imam dvije mame i dva tate, Tko pjeva, zlo ne misli, Gruntovčane, Dirigente i mužikaše…

Na kraju prvog dijela projektnog dana predstavili su nam se mladi glumci iz teatra Try s voditeljem Ivanom Verunicom prikazavši nam dio iz jedne svoje predstave. Ova skupina mladih i kreativnih ljudi je specifična po tome što većinu svojih predstava izvodi na engleskom jeziku. Za naše učenike pripremili su zanimljive radionice u kojima su učenici improvizacijom na zadanu temu stvorili vlastite kratke predstave. Cijeli proces izrade predstava kojeg su vodili mladi glumci – volonteri uključivao je puno zabave, igre, veselja i smijeha. Svaki učenik imao je priliku izraziti svoje emocije i kreativnost bez pritiska natjecanja i ocjenjivanja. Teme predstava uključivale su situacije poput javljanja loših ocjena roditeljima, rođendanske proslave, problema sa susjedima, posjeta baki i djedu i sličnih životnih situacija. Na kraju projektnog dana učenici su predstavili svoje male kazališne predstave i pokupili zasluženi pljesak. Završili smo Dan Kreše Golika zajedničkim fotografiranjem i zaključili kako je najbolji način odavanja počasti našem Kreši Goliku prenošenje ljubavi prema filmu, kazalištu i glumi mladim generacijama.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Davor Kauzlarić   datum: 18. 5. 2018.

Ekološka grupa


Filmska družina

Natjecanja


Radio emisija
Priloženi dokumenti:
Male tajne knjiznice.mp3


Natjecanje Dabar


Tražilica

Upisi u srednje škole

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Vremenska prognoza

               FUŽINE


Školska knjiga


Profil

preskoči na navigaciju