preskoči na sadržaj
Vijesti

Učenici predmetne nastave posjetili tvrtku EUROmodul na Kukuljanovu

Unatoč vremenskim prilikama, prvim ozbiljnijim goranskim pahuljama i oštroj primorskoj buri, učenici predmetne nastave Osnovne škole Ivanke Trohar iz Fužina u pratnji ravnateljice Jasne Štimac, općinskog načelnika Davida Bregovca i svojih učitelja uputili su se 14. prosinca 2018. godine u Industrijsku zonu Bakar na Kukuljanovu. Povod posjetu, koji smo realizirali na inicijativu Općine Fužine, bio je edukativni razgled proizvodnog pogona tvrtke EUROmodul koja se gotovo tri desetljeća bavi proizvodnjom i opremanjem modularnih objekata i u tvornici na Kukuljanovu zapošljava osamdesetak djelatnika. Naime, upravo jedan takav modularni objekt tvrtke EUROmodul svoje će mjesto kroz nekoliko mjeseci naći i u Fužinama. Riječ je o novom vrtiću koji iz dosadašnjih prostorija osnovne škole seli na novu adresu te će se na taj način najmlađima osigurati bolji uvjeti za kvalitetan rad.


Učenici su prilikom posjeta proizvodnom pogonu, radioničkom i upravnom, dobili uvid kako teče proces proizvodnje jednog takvog objekta, od same ideje do konkretne realizacije. Imali su priliku upoznati se s lepezom različitih zanimanja i poslova koji su potrebni za provedbu projekta. A ono što je najbitnije, zahvaljujući trudu domaćina i edukativnom razgledu tvornice, zorno su stekli uvid u različita zanimanja i profesije. Vjerujemo da će takvo iskustvo nekim od učenika biti od pomoći u budućem izboru zanimanja i profesionalnog razvoja.

Posjet smo završili druženjem i poklonima iznenađenja koje su domaćini pripremili za naše učenike. Zaista lijepa gesta koju će učenici dugo pamtiti! A nasmijana lica učenika nakon posjeta dokaz su i izraz njihova zadovoljstva viđenim.

Ovim putem srdačno zahvaljujemo tvrtki EUROmodul na gostoprimstvu i nadasve edukativnoj prezentaciji njihovog rada te im želimo puno uspjeha u budućem poslovanju.

Naravno, veliko hvala i fužinarskom načelniku Davidu Bregovcu i Općini Fužine što su inicirali, prepoznali važnost i osigurali sredstva za provedbu ove terenske nastave.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tamara Pleše   datum: 17. 12. 2018.

Ekološka grupa


Filmska družina

Natjecanja


Radio emisija
Priloženi dokumenti:
Male tajne knjiznice.mp3


Natjecanje Dabar


Tražilica

Upisi u srednje škole

Kalendar
« Svibanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Vremenska prognoza

               FUŽINE


Školska knjiga


Profil

preskoči na navigaciju