preskoči na sadržaj
Vijesti

Izlet u NP Brijuni

Dana 8. lipnja 2018. godine naši petaši i šestaši s učiteljicama Tamarom i Vedranom te učiteljem Markom posjetili su Pulu, Fažanu i Nacionalni park Brijune.

U 8 sati ukrcali smo se u autobus i krenuli putem Pule. Cijelim putem slušali smo glazbu koju smo vrijedno pripremili dan ranije.

U Puli smo pojeli sendviče, slikali se u velikom okviru te se uputili u razgledavanje pulske Arene koja je bila u pozadini okvira, nakon čega je slijedila kupnja suvenira. Učenici su poludjeli za dresovima, skejtovima i squishijima. Kada je otkucalo 12:00 sati uputili smo se u restoran Pompei gdje smo ručali i kratko predahnuli od šopingiranja. U isto vrijeme u Puli se održavala manifestacija 100% ZAGORSKO pa smo pri odlasku na autobus za Fažanu vidjeli i krapinske pračovjeke.

U Fažani se još malo nastavlia kupnja suvenira. Dok su učiteljice bile u turističkom uredu, učenici su bili na štandovima... Šoping je uspješno obavljen pa smo bez brige krenuli na brod za Brijune. Plovili smo otprilike 15 minuta, a u tih 15 minuta užitka stvarno smo osjetili što znači 'vjetar u kosi'. Brod je pristao te smo požurili u turistički vlakić kojim smo se vozili oko sat vremena i slušali vodičkinju koja je istaknula da je prije na Brijunima nekoliko vila imao Josip Broz Tito, koji je također od mnogih predsjednika i premijera država dobivao životinje na poklon. Vidjeli smo muzej prepariranih životinja, botanički vrt i razne životinje (paunove, zebre, ljamu, kornjače, papige,…), od kojih nam se najviše svidjela slonica Lanka. Izrazito su nas se dojmile  Titove vile i automobil. 

Nakon kupovine suvenira otplovili smo za Fažanu kako bi se ukrcali na autobus za Fužine. A kad tamo... pljusak!!! Svi su pokisnuli kao miševi, ali u svakom slučaju je ovo bilo iskustvo koje će nam svima ostati dugo ostati u sjećanju!

 

Gabrijela Kozelički i Lea Miloš, 5. razred
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tamara Pleše   datum: 16. 6. 2018.

eTwinning

                                                                                                                             

PROJEKTI


Ekološka grupa


Filmska družina

Natjecanja

Radio emisija
Priloženi dokumenti:
Male tajne knjiznice.mp3


Natjecanje Dabar


Tražilica

Upisi u srednje škole

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vremenska prognoza

               FUŽINE


Školska knjiga


Profil

preskoči na navigaciju