2017-05-29 13:31:13

Vrijedni učenici Područne škole Lič

Učenici PŠ Lič su i ove godine pod vodstvom svoje učiteljice Sandre Mrkalj bili vrijedni i marljivi pa su za svoj trud i uspjeh bili pozivani na razna događanja.Kao što već znate, u travnju su u svom mjestu sudjelovali na svečanoj akademiji povodom proslave blagdana sv. Jurja. Plesali su, glumili i promovirali svoju novu slikovnicu "Vuk koji je tražio sreću". Slikovnicu su prodavali u humanitarne svrhe, a novac uplatili na račun Udruge Srce Rijeka koja skrbi za osobe s intelektualnim poteškoćama. Sa svoje tri plesne koreografije predstavili su se u revijalnom dijelu 3. Međunarodnog festivala poezije i pjesme. „Po riječima sudionika festivala ,upravo su oni bili pobjednici", rekao je gospodin Damir Maras u svojoj radio emisiji "Da te pjesnik ljubio nije" u kojoj je ugostio učenike PŠ Lič  Luku Miloševića i Paula Radoševića koji su pročitali slikovnicu i rekli par riječi o njoj.

 Nikolina Jurković i Paulo Radošević su na susretu dobrovoljnih darivatelja krvi u Fužinama otplesali  latino ples na već poznate taktove Conge, a plesna grupa iz Liča Zumbu.

U međuvremenu je svjetlo dana ugledala najnovija slikovnica "Čudesni događaj" koja govori o crkvici Majke Božje Snježne u Ličkom polju. Nju su naši učenici poklonili nadbiskupu Ivanu Devčiću povodom njegovog hodočašća u Ličko polje 27. svibnja. Tu čast dobio je Ivan Tomić koji je tom prigodom nadbiskupu uputio nekoliko riječi dobrodošlice.

Ipak, najviše veselja izazvalo je opušteno druženje uz pizzu kojom je učenike PŠ Lič u jednoj delničkoj pizzeriji  počastila njihova draga ravnateljica Jasna Štimac čestitavši im tom prilikom za sve njihove uspjehe. Učenici i učiteljica Sandra Mrkalj  radosnog srca zahvaljuju svim spomenutim organizatorima na pozivu za sudjelovanje, a posebno ravnateljici Jasni Štimac koja im je uvijek velika podrška.


Osnovna škola Ivanke Trohar Fužine