2017-10-19 08:25:12

Dan kruha

Dana 17. 10. obilježili smo prigodnim programom Dan kruha – Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Okupili smo se u školskoj dvorani gdje je program pjesmom otvorio naš zbor. Nakon toga su nam učenici 7. i 8. razreda s učiteljicama Jadrankom Čop – Barjaktaraj i Hankijom Musić – Salihović predstavili rezultate rada u kemijsko – biološkoj radionici. Oni su proučavali kemijski sastav kruha i  ulogu kvaščevih gljivica u pripremi kruha, a potom su u praksi provjerili stečeno znanje ispekavši kruh s krumpirom.

Svojom pjesmom su nas razveselili i polaznici glazbene radionice uz pratnju Ivana Marasa na trubi, a pjesme o kruhu recitirali su nam mali vrtićanci, učenici 2. razreda i učenici 7. i 8. razreda Borna Majnarić i Nika Kauzlarić.

Nakon prigodnog programa riječ je uzeo fužinski župnik Tomislav Zečević blagoslovivši izloženi kruh i druge pekarske proizvode koje su učenici sa svojim učiteljicama vrlo lijepo prezentirali. Nakon blagoslova počastili smo se izvrsnim kruhom i kolačima zadovoljni što smo danas i nešto novo naučili o ovoj najvažnijoj namirnici u ljudskoj prehrani.

Slike izložbe kruha i pekarskih proizvoda naših razreda pogledajte u foto-galeriji.


Osnovna škola Ivanke Trohar Fužine