2017-11-27 08:24:30

Večer matematike

U Osnovnoj školi Ivanke Trohar Fužine, 7. prosinca 2017., s početkom u 16 sati, održat će se Večer matematike, koja će se sastojati od matematičkih igara za učenike i roditelje. Voditeljice projekta su učiteljice Elvira Burić i Vedrana Kutnjak.
 

Večer matematike je skup interaktivnih radionica, u organizaciji Hrvatskog
matematičkog društva (HMD-a), uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i pod pokroviteljstvom Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.


Večer matematike obuhvaća skup aktivnosti nalik sajmu. Učenici, vrtićanci i njihovi roditelji obilazit će pripremljene radne centre i sudjelovati u odabranim aktivnostima. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima dostupni su na svakoj stanici, a „dežurni matematičar“ (profesor matematike i/ili učenik) pomoći će pri njihovoj provedbi.


Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike te poticaj učenika za nastavak matematičkog obrazovanja.


Dragi učenici, vrtićanci i roditelji, veselimo se vašem dolasku i očekujemo vas u što većem broju.


Osnovna škola Ivanke Trohar Fužine