preskoči na sadržaj
Vijesti

3. Male olimpijske igre

Početkom školske godine tradicionalno obilježavamo Hrvatski olimpijski dan kao prisjećanje na 10. rujan 1991. kada je formiran Hrvatski olimpijski odbor. Na taj dan promoviraju se sve vrste sportskog natjecanja i fair playa, pogotovo među djecom jer je bavljenje sportom jedan od temelja zdravog i sretnog života.

Tako smo  u našoj školi u četvrtak 21. 9.  održali treće po redu Male olimpijske igre kojima promoviramo vrijednosti bavljenja sportom od najranije dobi. 


Sportski dan počeli smo prezentacijom učitelja Davora Kauzlarića o povijesti olimpijskog pokreta od antike pa do danas te smo se prisjetili najvećih uspjeha hrvatskih sportaša. Nakon toga krenuli smo u školsku dvoranu gdje smo svečano otvorili naše školske olimpijske igre s intoniranjem olimpijske himne, postavljanjem olimpijske zastave, prenošenjem olimpijskog plamena i čitanjem zakletve olimpijca koju je pročitao učenik 7. razreda Matej Sarvaš. Učenici su potom krenuli sa sportskim natjecanjima koje su vodile i organizirale učiteljice Irena Vlahinić i Marijana Rački uz pomoć svih drugih učitelja i djelatnika škole.

Prvo smo održali natjecanje u skoku u dalj nakon čega su stariji učenici ostali  u dvorani gdje su se natjecali u rukometu i odbojci dok su učenici od 1.-4. razreda krenuli na školsko igralište gdje su održali natjecanje u bacanju vorteksa i trčanju na 30 metara. Kasnije su im se pridružili i učenici od 5.-8. razreda pa smo održali i utrku štafeta u kojoj su se učenici posebno trudili da njihova ekipa dođe prva na cilj.

Poslije održanih natjecanja vratili smo se u dvoranu da podijelimo medalje najboljima i zahvalimo svim učenicima na sportskom natjecanju i zalaganju kojim smo obilježili ovaj značajan datum. Zadovoljni učenici ponosno su pokazivali svoje medalje i obećali su da će i u školskim obavezama prihvatiti olimpijsko geslo – Brže, više,jače!   Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Davor Kauzlarić   datum: 22. 9. 2017.

Ekološka grupa


Filmska družina

Natjecanja


Radio emisija
Priloženi dokumenti:
Male tajne knjiznice.mp3


Natjecanje Dabar


Tražilica

Upisi u srednje škole

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vremenska prognoza

               FUŽINE


Školska knjiga


Profil

preskoči na navigaciju