preskoči na sadržaj
 

 

Oznaka kvalitete za projekt "Popijmo šalicu čaja"

Ovih je dana u školu stigla još jedna lijepa vijest. Naime, učiteljica Mirjana Pribanić- Klanac i njen ,sada bivši, četvrti razred primili su priznanje i oznaku kvalitete za E-twinning  projekt Popijmo šalicu čaja.

To je projekt koji su djeca i učiteljica Mirjana provodili dobar dio lanjske školske godine u čak 12 aktivnosti. Istraživali su vrste čajnika, kulturu ispijanja čaja i  vrste čajeva. Uživali su u čajevima od šumskog voća,  pili su engleski čaj  i imali njemačku čajanku sa učiteljicom iz njemačkog jezika koja je donijela kadulju i mentu iz svog kraja. Organizirali su i čajanku za sve učenike mlađih razreda. Zajedno s učiteljicom Hankijom Musić Salihović učili su o ljekovitom bilju  od kojeg se radi čaj.  Kako bi još malo naučili o čaju posjetili su našeg mještanina, vrsnog poznavatelja bilja i proizvođača čajeva i meda, gospodina Zanoškara. U njegovu vrtu prepoznali su neke biljke koje sada već i sami znaju  brati kao npr. paprenu metvicu ali upoznali i naučili nešto i o ljekovitoj aroniji. Vidjeli su  kako se suši bilje pomoću strojeva. Naučili su  puno o pčelama, našem najboljem gorskom medu - medu meduncu i uočavali razliku u okusu između meda medunca i meda od kadulje. Služili su  se interaktivnom kartom o čaju i saznali običaje ispijanja čaja u svijetu, a u alatu Word art ispisali su vrste čajeva.

Na čajanci za kraj školske godine pili su čaj po izboru. Kako se ništa ne bi bacilo, vrećice čaja odlučili su oslikati a ostatke čaja iz vrećice iskoristili su kao ekološko gnojivo za našu voćku koju su posadili u školskom voćnjaku uz Dan planeta Zemlje. Oslikavanje vrećica za čaj bilo je jako zabavno, radilo se flomasterima i temperama a između bojanja dijelova slike, morali su sušiti fenom za kosu. Završna aktivnost njihovog  projekta je izložba na kojoj su izložili dijelove onoga što su naučili i izradili. Pokazali su i šalice za čaj koje su izradili u glinamolu, obojali ih i lakirali.  Izložbu su  postavili u Domu kulture u Fužinama. 

Priznanje za ovaj zahtjevan i zanimljiv projekt dokaz je kvalitetne provedbe i motivacija za nove projekte kako bi i dalje nosili prestižan status E-twinning škole! Čestitamo još jednom učiteljici Mirjani i njenom razredu!

 

OŠ Ivanke Trohar - E twinning škola!

Prije odlaska na zimske praznike naša je škola primila pozivnicu za ispunjavanje upitnika o samoprocjeni kao prijavu za dobivanje eTwinningove oznake kvalitete za škole.  Koncept nagrađivanja za rad na eTwinningu postoji od samog početka postojanja platforme. Oznake kvalitete dodijeljene su učiteljicama za projekte na nacionalnoj i europskoj razini. Kako bi se nagradio  rad svih sudionika  na školskoj razini, od sada postoji i nova oznaka za koju smo prijavili i našu školu OŠ Ivanke Trohar, eTwinningova oznaka kvalitete za škole.

Vrijedan i nesebičan višegodišnji rad na E-twinning platformi koji je započela naša učiteljica Elvira Burić, a pridružile su joj se i ostale učiteljice: Mirjana Pribanić-Klanac, Irena Vlahinić, Tamara Pleše, Andrea Starčević, Nikolina Šubić Zeneral, Jadranka Gecan i ravnateljica Jasna Štimac,  prepoznat je i nagrađen pozivnicom!
Po primitku pozivnice oformljen je tim za provedbu samoprocjene koji je ispunio pozivnicu podacima o projektima, suradnji, e-sigurnosti. Sumirali smo sve podatke te nakon valorizacije primili čestitku i obavijest da smo sada član elitne skupine europskih škola koje sudjeluju u eTwinningu. Ovih smo dana primili konačnu  potvrdu  da je naša škola jedna od 1211  odgojno-obrazovnih ustanova  u Europi nagrađena oznakom eTwinning SCHOOL. Uz  Srednju školu iz Krka, naša škola je jedina škola u Primorsko-goranskoj županiji koja nosi ovu prestižnu oznaku!

eTwinning platforma je jedna od aktivnosti  programa Erasmus+ namjenjena  međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole. Platforma služi nastavnicima  i njihovim učenicima kao sredstvo za suradnju, izmjenu znanja, upoznavanje  s kolegama iz drugih europskih škola kroz različite oblike usavršavanja te rad  na zajedničkim virtualnim projektima.

Nagrađene škole morale su dokazati svoj uspješni rad u projektima, razvoj informatičke pismenosti, inovativnu i kreativnu nastavnu praksu, kontinuirano stručno usavršavanje nastavnika i suradničkom učenju nastavnika i učenika.Veseli smo i ponosni na dobiveno priznanje, nagradu i čestitamo učiteljicama i školi te očekujemo poziv za sudjelovanje na posebnim programima obrazovanja i profesionalnog razvoja za naše vrijedne učitelje! Očekujemo  nove projekte, učenja, suradnju i izazove!

 

Dan obitelji u 4. razredu

Četvrti razred je sa svojom učiteljicom i ove školske godine  provodio projekt Dan obitelji. Projekt  je započeo 7.5.2018. Obilježili su ga različitim aktivnostima: opisivali su mamu i tatu, intervjuirali članove obitelji, izrađivali strip u alatu Make Beliefs Comix, izradili srca za Majčin dan, pisali o obitelji i izradili Obiteljske mape. Završna svečanost održala se 15.5. kada je i Svjetski dan obitelji. Na proslavu su došli roditelji, bake, braća i sestre, tete… Svirali smo, glumili, pričali viceve. Zabavili smo se rješavajući Kahoot kviz o obitelji, pronalazili izreke o obitelji napisane u QR kodovima. Za kraj svi su posjetitelji ostavili otisak dlana pomoću kojeg smo napravili jedno veliko obiteljsko stablo.

 

20 dana dobrote - posjet Domu umirovljenika u Fužinama

Uz projekt 20 dana dobrote, učenici 3. razreda  i njihova učiteljica Jadranka Gecan  posjetili su Dom umirovljenika Fužine.

Razveselili su drage umirovljenike prigodnim programom, pjesmama , recitacijama i scenskim igrama. Osim pjesmom darivali su naše starije i prigodnim poklonima! Druženje se nastavilo uz slatkiše,  pjesmu i priče dragih umirovljenika. 

 

Obiteljski dan u 3. razredu

3. razred realizirao je ovaj mjesec mnoštvo zabavnih i zanimljivih aktivnosti uz Dan obitelji. Projekt udruge Zvono i E twinninga Obiteljski dan proveden je u našoj školi  od 8. - 15.5.2017. Cilj projekta je obilježavanje Međunarodnog dana obitelji provođenjem različitih aktivnosti u razrednom odjelu te naglašavanje važnosti obitelji. U Obiteljskom tjednu svako jutro smo započeli čitanjem jedne izreke o obitelji. Nastavili smo s drugim aktivnostima : slikanje - Moja obitelj,  pjevanje pjesama i čitanje tekstova na tematiku obitelji. U Danu za tatu izradili smo krunu za tatu - Moj tata je naj i pisali smo sastavak „Da sam ja tata/mama“. U danu za mamu izradili smo cvijet za mamu - Mama volim te, a u alatu Red Stamp izradili smo digitalnu čestitku i poslali mami na e - mail. Na sam Dan obitelji ugostili smo Patrikovog i Tinovog tatu. Zajedno smo pjevali, igrali se pantomime i učili se raditi postere u web alatu Glogster  i prezentaciju u programu Adobe Spark . Tema nam je bila Fužine - mjesto za obiteljski odmor. U alatu Crossword labs izradili smo obiteljsku križaljku. Dan je protekao u veselju i zabavi te smo svi poželjeli još takvih dana.

 

"Igrajmo se jezikom" u mlađim razredima

Mlađi razredi naše škole pridružili su se obilježavanju Mjeseca hrvatskog jezika (21.2.-17.3.) u utorak 14.3. provođenjem projektnog dana pod nazivom „Igrajmo se jezikom“. Učenici 1., 2. , 3. i 4. razreda sa svojim učiteljicama proveli su mnoge zanimljive aktivnosti i otkrili kako učenje materinskog jezika može biti vrlo zabavno.

Tako su učenici rješavali kolo sreće na računalu, tražili zanimljive i neobične riječi, tražili riječi sa glasovima č i ć, formirali uz pomoć računalnog programa zanimljive oblike s hrvatskim riječima i pokušavali brzo izgovoriti jezične „petlje“. Učenici trećeg razreda smislili su pjesmicu na temu jezika koju su nam i otpjevali. Projektni dan zaključen je zabavnim kvizom u programu Kahoot kojeg su nam priredili naši četvrtaši s učiteljicom Elvirom Burić. U kvizu koji se rješava putem mobitela uz učenike okušale su se i učiteljice, a najviše znanja pokazala je učenica 4. razreda Gabrijela Kozelički. Učiteljice su zaključile kako za nagradu nakon dana posvećenog hrvatskom jeziku, učenici neće dobiti zadaću iz – hrvatskog.

 

100. dan škole 2017.

Mlađi razredi naše škole sa svojim učiteljicama već su tradicionalno obilježili 100.dan škole u projektu za kojeg su naši četvrtaši prošle godine nagrađeni europskom oznakom kvalitete. I ove godine učenici 4. razreda su sa svojom učiteljicom Elvirom Burić realizirali zanimljiv program. Odgovarali su na sto pitanja iz školskog gradiva u programu Cahoot, proveli su humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova za nabavku lijekova, izrađivali su naočale od papira u obliku broja 100, donijeli sto igračaka u školu i na kraju glasno zapjevali himnu projekta.

U ovom projektu priključili su im se i učenici 1., 2. i 3. razreda s učiteljicama Irenom Vlahinić, Jadrankom Gecan i Mirjanom Pribanić – Klanac.Tako su naši prvašići između ostalog brojali sto stvari koje koriste, napravili plakat od sto bubamara i napravili sto koraka od škole. Drugi razred iskazao se skupljajući čepove za humanitarnu akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

Učenici trećeg razreda su ispisali pedeset imenica i pedeset glagola, množili i dijelili s brojkom 100 i napravili lijepi mozaik sa 100 raznobojnih krugova u kvadratu po uzoru na poznatog slikara Vasilija Kandinskog. Naši učenici su uživali u projektnoj nastavi, naučili su puno toga novog, a pokazali su i veliku dozu humanosti.

 

Uspješni projekt 4. razreda nagrađen najvišom europskom oznakom kvalitete!

Predani rad učiteljice Elvire Burić i njenih vrijednih četvrtaša ponovno je prepoznat i nagrađen najvišim ocjenama!  Naime, ovaj  je razred  već dvije  godine  uključen u međunarodni program E-Twinning koji provodi Europska Unija u području obrazovanja i u koji je uključeno više od 170 tisuća škola iz Europe i iz nekih azijskih zemalja. E-Twinning platforma je program u kojem odgojno-obrazovni djelatnici izmjenjuju svoja iskustva, znanja i sudjeluju u projektima s vršnjacima iz cijele Europe.  U sklopu tog programa naši četvrtaši su osvojili tri ocjene izvrsnosti za tri svoja projekta, a ovih dana je stiglo i najveće priznanje  za projekt „100. dan škole“ koji je dobio najvišu europsku oznaku kvalitete! 
Čestitamo učiteljici Elviri i njenim učenicima!

Ovakva ocjena je dokaz kvalitetnog rada i podstreh za daljnji rad!

Danas, 29. studenog, naš E-Twinning razred  ugostio je  stručnjake  iz Nacionalnog parka Risnjak koji su pomogli našim učenicima u provedbi novog  E-Twinning projekta „Sličnosti i razlike krajeva Republike Hrvatske“. Naši gosti, Silvija Barbarić iz marketinga NP Risnjak i čuvar parka Miroslav Janeš  su nam približili biljni i životinjski svijet jedinog nacionalnog parka u gorskom dijelu Hrvatske. Uz pomoć novih tehnologija uspostavili smo vezu s OŠ Opuzen i održali pravu malu video konferenciju! Učenici iz Opuzena  su pažljivo  pratili predavanje  zajedno sa svojom učiteljicom Ivanom Bašić koja je i osmislila ovaj projekt.

 

Kvaliteta za kvalitetu

Učenici 4. razreda, učiteljica Elvira Burić  i naša škola  ovih su dana nagrađeni potvrdama za kvalitetu.  Naime  tri  njihova lanjska projekta : 100. dan škole, Uhvati ritam i 20 Dana dobrote  nagrađeni su E -  twinning  oznakom  kvalitete.  Tijekom provedbe projekata korištene su pedagoške  inovacije, komuniciralo se sa ostalim sudionicima iz drugih škola, a učenici su bili glavna pokretačka snaga projektnih aktivnosti. Svi ostvareni rezultati projekata ocjenjeni su i svaki projekt je osvojio 30 od ukupno 30 bodova.  Čestitamo učenicima i učiteljicama koji sudjeluju u projektima! Neka ove oznake za kvalitetan rad budu podstrijek za daljnje učestvovanje u ovakvim i sličnim projektima!

Ponosimo se vama!!!!

 

Svjetski dan plesa

Svjetski dan plesa obilježili su danas, 29.4. učenici 3. razreda pokazavši svoje umijeće plesa i pjevanja na videokonferenciji s još dvije osnovne škole. Dan plesa 3. razred obilježava u okviru projekta udruge Zvono "Uhvati ritam" koji nastoji među učenicima promovirati ples kao sredstvo izražavanja i svakodnevnog vježbanja. Naši mali plesači spojili su se s kolegama iz Osnovne škole Brodarica Šibenik  i Osnovne škole Mrkopalj. Naši učenici proveli su nas kroz plesne ritmove salse, meksičkog plesa, menueta, a otpjevali smo i otplesali zajedno i poznate dječje pjesme Hoki Poki i Kad si sretan. Otplesali smo i svoju vlastitu koreografiju pod nazivom "Urnebes" i prezentirali videospot koreografije.  Učenici iz drugih škola pozorno su pratili naš ples i potom nam pokazali i svoje plesne korake. Proveli smo dan plesa u ugodnom druženju i zabavnoj i zdravoj aktivnosti.

Video koreografije "Urnebes" pogledajte na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=4DMEX-l8-cU

 

100. DAN ŠKOLE 2016.

2. i 3. razred naše škole uključio se i ove godine u projekt E-twinninga i Udruge učitelja razredne nastave Zvono nazvan „Stoti dan škole“. Taj dan je zamišljen kao dan učenja kroz igru i zabavne aktivnosti u školama diljem Hrvatske. Naše učiteljice Elvira Burić i Mirjana Pribanić Klanac dodale su projektu i jednu humanitarnu notu skupljajući plastične čepove za udrugu oboljelih od leukemije i limfoma tj. za njihovu akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

 Naši učenici su se stvarno potrudili i u jednom danu između ostalog uspjeli otpjevati himnu projekta, riješiti sto matematičkih zadataka, naći i zapisati sto zanimljivosti o Fužinama, zapisati sto riječi na engleskom jeziku, nacrtati kako će izgledati ljudi i automobili za sto godina i napraviti plakat o tome što bi oni kupili za sto kuna. Učenici 2. razreda su otvorili kutiju želja u koju su prije godinu dana zapisali svoje želje za narednu godinu.

Projektni dan se završio videokonferencijom sa osnovnom školom iz Opuzena u  kojoj su djeca prezentirala jedna drugima čime su se bavili tijekom dana.Tako su učenici iz doline Neretve doznali čak sto zanimljivosti iz našeg kraja, a naši učenici su se upoznali sa zagonetkama i šalama toga dijela Hrvatske.

Učenici su bili vrlo zadovoljni projektnim danom, a najviše im je bilo drago da su po svim razredima skupili puno plastičnih čepova za pomoć onima kojima je najpotrebnije.   

 

Dvadeset dana dobrote

U ovo predblagdansko vrijeme zanimljivim i lijepim projektom razvedrili su našu školu učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama Elvirom Burić i Mirjanom Pribanić-Klanac. 2. i 3. razred je kroz dvadeset dana u prosincu proveo projekt „20 dana dobrote“ koji je u sebi sadržavao mnoge lijepe i hvalevrijedne aktivnosti. 

Tako se tu našlo vremena za Dan zagrljaja 8.12., Dan lijepih riječi, ali i za Dan slatkiša. Učenici su sa svojim učiteljicama posjetili 15.12. i azil za napuštene pse u Liču te im odnijeli hranu, deke i druge potrepštine. Oduševljenju djece i malih lajavaca nije bilo kraja. Državni projekt koji je pokrenula učiteljica Sandra Vuk okupio je mnoge škole u Hrvatskoj pa su tako za kraj provođenja projekta naši učenici stupili u kontakt preko video-poziva s učenicima iz Opuzena koji su također u projektu. Razmijenili su iskustva i zadovoljstvo da su dio ovako lijepe priče kojom se nastoji naučiti djecu da je potrebno i lijepo pomagati drugima i širiti oko sebe pozitivnu energiju. 

Projekt je popratio i Novi list, pročitajte članak na linku :

http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/node_1588/Skolarci-u-sklonistu-za-pse-Lic-Ucenici-u-projektu-20-dana-dobrote

 

Hrvatski olimpijski dan - Mala olimpijada

Na ideju i inicijativu učiteljice razredne nastave Irene Vlahinić, učenici i učitelji naše škole odlučili su na jedan malo drugačiji način nego inače obilježiti Hrvatski olimpijski dan. Naime, organizirali smo svoju vlastitu školsku Olimpijadu u čemu su bili angažirani svi učitelji i učenici. 

Počeli smo olimpijski dan prezentacijom učitelja Davora Kauzlarića o povijesti olimpijskog pokreta od antičkih igara preko Pierrea de Coubertina do današnjih modernih igara s mnoštvom sportaša iz cijelog svijeta. Prisjetili smo se i naših olimpijaca i njihovih uspjeha, poput zlata rukometaša i vaterpolista,berbe medalja Janice Kostelić, uspjeha Gorana Ivaniševića, Nikolaja Pešalova i mnogih drugih.

Nakon teorije uslijedila je praksa – učenici su se preselili na školsko igralište, a s njima u štafeti i olimpijski plamen i olimpijska zastava, baš kao i na „velikim“ igrama . Nakon što smo zapalili plamen i izvjesili zastavu uz zvuke himne olimpijskog pokreta, počeli smo sa sportskim natjecanjima. Natjecale su se ekipe u mlađem i starijem uzrastu. Mlađi uzrast (1.-4. razreda) je trčao na 30 metara, bacao kuglu, skakao u dalj i trčao štafetnu utrku. Stariji učenici su se natjecali u odbojci, malom nogometu i također trčali štafetu. Svi učenici su pokazali iznimno zalaganje, baš po onoj krilatici „brže, više,jače“ i demonstrirali pravi olimpijski duh. Nakon utrka štafeta proglasili smo najbolje i podijelili im medalje. No, kako je bilo evidentno da su svi učenici dali sve od sebe na ovoj maloj olimpijadi, učitelji su odlučili svakome tko još nije dobio medalju darovati jednu brončanu tako da ostanemo vjerni još jednom olimpijskom geslu po kojem je važno sudjelovati, a ne isključivo pobijediti.

Na kraju natjecanja ravnateljica Jasna Štimac istaknula je kako se nada da će ova fužinska mala Olimpijada postati tradicionalna te da će se održavati svake godine za Hrvatski olimpijski dan, a ne svake četvrte.

 

100. DAN ŠKOLE

Učenici 1. i 2. razreda OŠ Ivanke Trohar sa svojim učiteljicama Elvirom Burić i Mirjanom Pribanić-Klanac uključili su se u nacionalni projekt „100. dan škole“.

Projekt obuhvaća učitelje i učenike razredne nastave na području Hrvatske.U našoj školi učenici 2. razreda su učili himnu projekta, rješavali matematičke zadatke i radili plakate vezane uz projekt.Učenici 1. razreda napravili su vremensku kutiju gdje su pohranili želje koje će otvoriti za godinu dana na stoti dan škole.Crtali su kako će izgledati za sto godina i napravili su plakat na kojem su izračunali što sve mogu kupiti za 100 kn.U 10 h uspostavili su video poziv  preko skype-a sa osnovnim školama u Opuzenu,Cresu i Malom Lošinju koje su također uključene u projekt.Učenici su prezentirali radove koje su napravili tijekom provođenja projekta. Za kraj projekta učenici su podijelili sto zagrljaja svojim učiteljima, školskim kolegama i djelatnicima škole. 

Video sa svim aktivnostima provedenima uz 100. dan škole možete pogledati u priloženom linku:

http://play.smilebox.com/SpreadMoreHappy/4e4449784e6a49304d44453d0d0a

Na sljedećim linkovima možete pogledati snimke s videokonferencije:

https://www.youtube.com/watch?v=QRUvbXr-WHw

https://www.youtube.com/watch?v=y9kKj0xgiPQ

 

20 dana dobrote

U ovo predblagdansko vrijeme zanimljivim i lijepim projektom razvedrili su našu školu učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama Elvirom Burić i Mirjanom Pribanić-Klanac. 2. i 3. razred je kroz dvadeset dana u prosincu proveo projekt „20 dana dobrote“ koji je u sebi sadržavao mnoge lijepe i hvalevrijedne aktivnosti. 

Tako se tu našlo vremena za Dan zagrljaja 8.12., Dan lijepih riječi, ali i za Dan slatkiša. Učenici su sa svojim učiteljicama posjetili 15.12. i azil za napuštene pse u Liču te im odnijeli hranu, deke i druge potrepštine. Oduševljenju djece i malih lajavaca nije bilo kraja. Državni projekt koji je pokrenula učiteljica Sandra Vuk okupio je mnoge škole u Hrvatskoj pa su tako za kraj provođenja projekta naši učenici stupili u kontakt preko video-poziva s učenicima iz Opuzena koji su također u projektu. Razmijenili su iskustva i zadovoljstvo da su dio ovako lijepe priče kojom se nastoji naučiti djecu da je potrebno i lijepo pomagati drugima i širiti oko sebe pozitivnu energiju. 

Olimpijski dan

Ove smo srijede 10. rujna 2014. godine u našoj školi obilježili još jedan Hrvatski olimpijski dan u spomen na 10. rujna 1991. kada je održana osnivačka sjednica krovne hrvatske sportske organizacije - Hrvatskog olimpijskog odbora.

Tom smo prigodom obukli bijele majice koje simboliziraju mir, sport i prijateljstvo. U školi nam se pridružila gošća, gospođa Saša Miloš predstavivši nam plivačke aktivnosti koje se održavaju u sklopu SRD Viševica, a u kojima uspješno i marljivo treniraju i natječu se  i naši učenici. Gospođa Saša Miloš naglasila je da baveći se sportom, osim što brinemo i čuvamo svoje zdravlje, sklapamo nova prijateljstva i družimo se.

A da i u redovima učitelja imamo marljivih sportaša pokazala nam je učiteljica 3. razreda Irena Vlahinić čija je ljubav atletika, i to skok u vis. Učiteljica se ove godine iz Budimpešte vratila s brončanom medaljom Svjetskog atletskog prvenstva za veterane. Moramo svakako spomenuti i našu učiteljicu iz fizike Adrianu Beović koja se ove godine sa svojom ekipom popela na najviši vrh Afrike – Kilimandžaro.

Svim sportašima ovom prilikom čestitamo na njihovim uspjesima! 

Na kraju druženja jednoglasno smo istakli da je u zdravom tijelu uvijek i zdrav duh.

 

Ekološka grupa


Filmska družina

Natjecanja


Radio emisija
Priloženi dokumenti:
Male tajne knjiznice.mp3


Natjecanje Dabar


TražilicaUpisi u srednje škole

Kalendar
« Svibanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Vremenska prognoza

               FUŽINE


Školska knjiga


Profil

preskoči na navigaciju