preskoči na sadržaj
 

 

20 dana dobrote - posjet Domu umirovljenika u Fužinama

Uz projekt 20 dana dobrote, učenici 3. razreda  i njihova učiteljica Jadranka Gecan  posjetili su Dom umirovljenika Fužine.

Razveselili su drage umirovljenike prigodnim programom, pjesmama , recitacijama i scenskim igrama. Osim pjesmom darivali su naše starije i prigodnim poklonima! Druženje se nastavilo uz slatkiše,  pjesmu i priče dragih umirovljenika. 

 

Obiteljski dan u 3. razredu

3. razred realizirao je ovaj mjesec mnoštvo zabavnih i zanimljivih aktivnosti uz Dan obitelji. Projekt udruge Zvono i E twinninga Obiteljski dan proveden je u našoj školi  od 8. - 15.5.2017. Cilj projekta je obilježavanje Međunarodnog dana obitelji provođenjem različitih aktivnosti u razrednom odjelu te naglašavanje važnosti obitelji. U Obiteljskom tjednu svako jutro smo započeli čitanjem jedne izreke o obitelji. Nastavili smo s drugim aktivnostima : slikanje - Moja obitelj,  pjevanje pjesama i čitanje tekstova na tematiku obitelji. U Danu za tatu izradili smo krunu za tatu - Moj tata je naj i pisali smo sastavak „Da sam ja tata/mama“. U danu za mamu izradili smo cvijet za mamu - Mama volim te, a u alatu Red Stamp izradili smo digitalnu čestitku i poslali mami na e - mail. Na sam Dan obitelji ugostili smo Patrikovog i Tinovog tatu. Zajedno smo pjevali, igrali se pantomime i učili se raditi postere u web alatu Glogster  i prezentaciju u programu Adobe Spark . Tema nam je bila Fužine - mjesto za obiteljski odmor. U alatu Crossword labs izradili smo obiteljsku križaljku. Dan je protekao u veselju i zabavi te smo svi poželjeli još takvih dana.

 

"Igrajmo se jezikom" u mlađim razredima

Mlađi razredi naše škole pridružili su se obilježavanju Mjeseca hrvatskog jezika (21.2.-17.3.) u utorak 14.3. provođenjem projektnog dana pod nazivom „Igrajmo se jezikom“. Učenici 1., 2. , 3. i 4. razreda sa svojim učiteljicama proveli su mnoge zanimljive aktivnosti i otkrili kako učenje materinskog jezika može biti vrlo zabavno.

Tako su učenici rješavali kolo sreće na računalu, tražili zanimljive i neobične riječi, tražili riječi sa glasovima č i ć, formirali uz pomoć računalnog programa zanimljive oblike s hrvatskim riječima i pokušavali brzo izgovoriti jezične „petlje“. Učenici trećeg razreda smislili su pjesmicu na temu jezika koju su nam i otpjevali. Projektni dan zaključen je zabavnim kvizom u programu Kahoot kojeg su nam priredili naši četvrtaši s učiteljicom Elvirom Burić. U kvizu koji se rješava putem mobitela uz učenike okušale su se i učiteljice, a najviše znanja pokazala je učenica 4. razreda Gabrijela Kozelički. Učiteljice su zaključile kako za nagradu nakon dana posvećenog hrvatskom jeziku, učenici neće dobiti zadaću iz – hrvatskog.

 

100. dan škole 2017.

Mlađi razredi naše škole sa svojim učiteljicama već su tradicionalno obilježili 100.dan škole u projektu za kojeg su naši četvrtaši prošle godine nagrađeni europskom oznakom kvalitete. I ove godine učenici 4. razreda su sa svojom učiteljicom Elvirom Burić realizirali zanimljiv program. Odgovarali su na sto pitanja iz školskog gradiva u programu Cahoot, proveli su humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova za nabavku lijekova, izrađivali su naočale od papira u obliku broja 100, donijeli sto igračaka u školu i na kraju glasno zapjevali himnu projekta.

U ovom projektu priključili su im se i učenici 1., 2. i 3. razreda s učiteljicama Irenom Vlahinić, Jadrankom Gecan i Mirjanom Pribanić – Klanac.Tako su naši prvašići između ostalog brojali sto stvari koje koriste, napravili plakat od sto bubamara i napravili sto koraka od škole. Drugi razred iskazao se skupljajući čepove za humanitarnu akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

Učenici trećeg razreda su ispisali pedeset imenica i pedeset glagola, množili i dijelili s brojkom 100 i napravili lijepi mozaik sa 100 raznobojnih krugova u kvadratu po uzoru na poznatog slikara Vasilija Kandinskog. Naši učenici su uživali u projektnoj nastavi, naučili su puno toga novog, a pokazali su i veliku dozu humanosti.

 

Uspješni projekt 4. razreda nagrađen najvišom europskom oznakom kvalitete!

Predani rad učiteljice Elvire Burić i njenih vrijednih četvrtaša ponovno je prepoznat i nagrađen najvišim ocjenama!  Naime, ovaj  je razred  već dvije  godine  uključen u međunarodni program E-Twinning koji provodi Europska Unija u području obrazovanja i u koji je uključeno više od 170 tisuća škola iz Europe i iz nekih azijskih zemalja. E-Twinning platforma je program u kojem odgojno-obrazovni djelatnici izmjenjuju svoja iskustva, znanja i sudjeluju u projektima s vršnjacima iz cijele Europe.  U sklopu tog programa naši četvrtaši su osvojili tri ocjene izvrsnosti za tri svoja projekta, a ovih dana je stiglo i najveće priznanje  za projekt „100. dan škole“ koji je dobio najvišu europsku oznaku kvalitete! 
Čestitamo učiteljici Elviri i njenim učenicima!

Ovakva ocjena je dokaz kvalitetnog rada i podstreh za daljnji rad!

Danas, 29. studenog, naš E-Twinning razred  ugostio je  stručnjake  iz Nacionalnog parka Risnjak koji su pomogli našim učenicima u provedbi novog  E-Twinning projekta „Sličnosti i razlike krajeva Republike Hrvatske“. Naši gosti, Silvija Barbarić iz marketinga NP Risnjak i čuvar parka Miroslav Janeš  su nam približili biljni i životinjski svijet jedinog nacionalnog parka u gorskom dijelu Hrvatske. Uz pomoć novih tehnologija uspostavili smo vezu s OŠ Opuzen i održali pravu malu video konferenciju! Učenici iz Opuzena  su pažljivo  pratili predavanje  zajedno sa svojom učiteljicom Ivanom Bašić koja je i osmislila ovaj projekt.

 

Kvaliteta za kvalitetu

Učenici 4. razreda, učiteljica Elvira Burić  i naša škola  ovih su dana nagrađeni potvrdama za kvalitetu.  Naime  tri  njihova lanjska projekta : 100. dan škole, Uhvati ritam i 20 Dana dobrote  nagrađeni su E -  twinning  oznakom  kvalitete.  Tijekom provedbe projekata korištene su pedagoške  inovacije, komuniciralo se sa ostalim sudionicima iz drugih škola, a učenici su bili glavna pokretačka snaga projektnih aktivnosti. Svi ostvareni rezultati projekata ocjenjeni su i svaki projekt je osvojio 30 od ukupno 30 bodova.  Čestitamo učenicima i učiteljicama koji sudjeluju u projektima! Neka ove oznake za kvalitetan rad budu podstrijek za daljnje učestvovanje u ovakvim i sličnim projektima!

Ponosimo se vama!!!!

 

Svjetski dan plesa

Svjetski dan plesa obilježili su danas, 29.4. učenici 3. razreda pokazavši svoje umijeće plesa i pjevanja na videokonferenciji s još dvije osnovne škole. Dan plesa 3. razred obilježava u okviru projekta udruge Zvono "Uhvati ritam" koji nastoji među učenicima promovirati ples kao sredstvo izražavanja i svakodnevnog vježbanja. Naši mali plesači spojili su se s kolegama iz Osnovne škole Brodarica Šibenik  i Osnovne škole Mrkopalj. Naši učenici proveli su nas kroz plesne ritmove salse, meksičkog plesa, menueta, a otpjevali smo i otplesali zajedno i poznate dječje pjesme Hoki Poki i Kad si sretan. Otplesali smo i svoju vlastitu koreografiju pod nazivom "Urnebes" i prezentirali videospot koreografije.  Učenici iz drugih škola pozorno su pratili naš ples i potom nam pokazali i svoje plesne korake. Proveli smo dan plesa u ugodnom druženju i zabavnoj i zdravoj aktivnosti.

Video koreografije "Urnebes" pogledajte na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=4DMEX-l8-cU

 

100. DAN ŠKOLE 2016.

2. i 3. razred naše škole uključio se i ove godine u projekt E-twinninga i Udruge učitelja razredne nastave Zvono nazvan „Stoti dan škole“. Taj dan je zamišljen kao dan učenja kroz igru i zabavne aktivnosti u školama diljem Hrvatske. Naše učiteljice Elvira Burić i Mirjana Pribanić Klanac dodale su projektu i jednu humanitarnu notu skupljajući plastične čepove za udrugu oboljelih od leukemije i limfoma tj. za njihovu akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

 Naši učenici su se stvarno potrudili i u jednom danu između ostalog uspjeli otpjevati himnu projekta, riješiti sto matematičkih zadataka, naći i zapisati sto zanimljivosti o Fužinama, zapisati sto riječi na engleskom jeziku, nacrtati kako će izgledati ljudi i automobili za sto godina i napraviti plakat o tome što bi oni kupili za sto kuna. Učenici 2. razreda su otvorili kutiju želja u koju su prije godinu dana zapisali svoje želje za narednu godinu.

Projektni dan se završio videokonferencijom sa osnovnom školom iz Opuzena u  kojoj su djeca prezentirala jedna drugima čime su se bavili tijekom dana.Tako su učenici iz doline Neretve doznali čak sto zanimljivosti iz našeg kraja, a naši učenici su se upoznali sa zagonetkama i šalama toga dijela Hrvatske.

Učenici su bili vrlo zadovoljni projektnim danom, a najviše im je bilo drago da su po svim razredima skupili puno plastičnih čepova za pomoć onima kojima je najpotrebnije.   

 

Dvadeset dana dobrote

U ovo predblagdansko vrijeme zanimljivim i lijepim projektom razvedrili su našu školu učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama Elvirom Burić i Mirjanom Pribanić-Klanac. 2. i 3. razred je kroz dvadeset dana u prosincu proveo projekt „20 dana dobrote“ koji je u sebi sadržavao mnoge lijepe i hvalevrijedne aktivnosti. 

Tako se tu našlo vremena za Dan zagrljaja 8.12., Dan lijepih riječi, ali i za Dan slatkiša. Učenici su sa svojim učiteljicama posjetili 15.12. i azil za napuštene pse u Liču te im odnijeli hranu, deke i druge potrepštine. Oduševljenju djece i malih lajavaca nije bilo kraja. Državni projekt koji je pokrenula učiteljica Sandra Vuk okupio je mnoge škole u Hrvatskoj pa su tako za kraj provođenja projekta naši učenici stupili u kontakt preko video-poziva s učenicima iz Opuzena koji su također u projektu. Razmijenili su iskustva i zadovoljstvo da su dio ovako lijepe priče kojom se nastoji naučiti djecu da je potrebno i lijepo pomagati drugima i širiti oko sebe pozitivnu energiju. 

Projekt je popratio i Novi list, pročitajte članak na linku :

http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/node_1588/Skolarci-u-sklonistu-za-pse-Lic-Ucenici-u-projektu-20-dana-dobrote

 

Hrvatski olimpijski dan - Mala olimpijada

Na ideju i inicijativu učiteljice razredne nastave Irene Vlahinić, učenici i učitelji naše škole odlučili su na jedan malo drugačiji način nego inače obilježiti Hrvatski olimpijski dan. Naime, organizirali smo svoju vlastitu školsku Olimpijadu u čemu su bili angažirani svi učitelji i učenici. 

Počeli smo olimpijski dan prezentacijom učitelja Davora Kauzlarića o povijesti olimpijskog pokreta od antičkih igara preko Pierrea de Coubertina do današnjih modernih igara s mnoštvom sportaša iz cijelog svijeta. Prisjetili smo se i naših olimpijaca i njihovih uspjeha, poput zlata rukometaša i vaterpolista,berbe medalja Janice Kostelić, uspjeha Gorana Ivaniševića, Nikolaja Pešalova i mnogih drugih.

Nakon teorije uslijedila je praksa – učenici su se preselili na školsko igralište, a s njima u štafeti i olimpijski plamen i olimpijska zastava, baš kao i na „velikim“ igrama . Nakon što smo zapalili plamen i izvjesili zastavu uz zvuke himne olimpijskog pokreta, počeli smo sa sportskim natjecanjima. Natjecale su se ekipe u mlađem i starijem uzrastu. Mlađi uzrast (1.-4. razreda) je trčao na 30 metara, bacao kuglu, skakao u dalj i trčao štafetnu utrku. Stariji učenici su se natjecali u odbojci, malom nogometu i također trčali štafetu. Svi učenici su pokazali iznimno zalaganje, baš po onoj krilatici „brže, više,jače“ i demonstrirali pravi olimpijski duh. Nakon utrka štafeta proglasili smo najbolje i podijelili im medalje. No, kako je bilo evidentno da su svi učenici dali sve od sebe na ovoj maloj olimpijadi, učitelji su odlučili svakome tko još nije dobio medalju darovati jednu brončanu tako da ostanemo vjerni još jednom olimpijskom geslu po kojem je važno sudjelovati, a ne isključivo pobijediti.

Na kraju natjecanja ravnateljica Jasna Štimac istaknula je kako se nada da će ova fužinska mala Olimpijada postati tradicionalna te da će se održavati svake godine za Hrvatski olimpijski dan, a ne svake četvrte.

 

100. DAN ŠKOLE

Učenici 1. i 2. razreda OŠ Ivanke Trohar sa svojim učiteljicama Elvirom Burić i Mirjanom Pribanić-Klanac uključili su se u nacionalni projekt „100. dan škole“.

Projekt obuhvaća učitelje i učenike razredne nastave na području Hrvatske.U našoj školi učenici 2. razreda su učili himnu projekta, rješavali matematičke zadatke i radili plakate vezane uz projekt.Učenici 1. razreda napravili su vremensku kutiju gdje su pohranili želje koje će otvoriti za godinu dana na stoti dan škole.Crtali su kako će izgledati za sto godina i napravili su plakat na kojem su izračunali što sve mogu kupiti za 100 kn.U 10 h uspostavili su video poziv  preko skype-a sa osnovnim školama u Opuzenu,Cresu i Malom Lošinju koje su također uključene u projekt.Učenici su prezentirali radove koje su napravili tijekom provođenja projekta. Za kraj projekta učenici su podijelili sto zagrljaja svojim učiteljima, školskim kolegama i djelatnicima škole. 

Video sa svim aktivnostima provedenima uz 100. dan škole možete pogledati u priloženom linku:

http://play.smilebox.com/SpreadMoreHappy/4e4449784e6a49304d44453d0d0a

Na sljedećim linkovima možete pogledati snimke s videokonferencije:

https://www.youtube.com/watch?v=QRUvbXr-WHw

https://www.youtube.com/watch?v=y9kKj0xgiPQ

 

20 dana dobrote

U ovo predblagdansko vrijeme zanimljivim i lijepim projektom razvedrili su našu školu učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama Elvirom Burić i Mirjanom Pribanić-Klanac. 2. i 3. razred je kroz dvadeset dana u prosincu proveo projekt „20 dana dobrote“ koji je u sebi sadržavao mnoge lijepe i hvalevrijedne aktivnosti. 

Tako se tu našlo vremena za Dan zagrljaja 8.12., Dan lijepih riječi, ali i za Dan slatkiša. Učenici su sa svojim učiteljicama posjetili 15.12. i azil za napuštene pse u Liču te im odnijeli hranu, deke i druge potrepštine. Oduševljenju djece i malih lajavaca nije bilo kraja. Državni projekt koji je pokrenula učiteljica Sandra Vuk okupio je mnoge škole u Hrvatskoj pa su tako za kraj provođenja projekta naši učenici stupili u kontakt preko video-poziva s učenicima iz Opuzena koji su također u projektu. Razmijenili su iskustva i zadovoljstvo da su dio ovako lijepe priče kojom se nastoji naučiti djecu da je potrebno i lijepo pomagati drugima i širiti oko sebe pozitivnu energiju. 

Olimpijski dan

Ove smo srijede 10. rujna 2014. godine u našoj školi obilježili još jedan Hrvatski olimpijski dan u spomen na 10. rujna 1991. kada je održana osnivačka sjednica krovne hrvatske sportske organizacije - Hrvatskog olimpijskog odbora.

Tom smo prigodom obukli bijele majice koje simboliziraju mir, sport i prijateljstvo. U školi nam se pridružila gošća, gospođa Saša Miloš predstavivši nam plivačke aktivnosti koje se održavaju u sklopu SRD Viševica, a u kojima uspješno i marljivo treniraju i natječu se  i naši učenici. Gospođa Saša Miloš naglasila je da baveći se sportom, osim što brinemo i čuvamo svoje zdravlje, sklapamo nova prijateljstva i družimo se.

A da i u redovima učitelja imamo marljivih sportaša pokazala nam je učiteljica 3. razreda Irena Vlahinić čija je ljubav atletika, i to skok u vis. Učiteljica se ove godine iz Budimpešte vratila s brončanom medaljom Svjetskog atletskog prvenstva za veterane. Moramo svakako spomenuti i našu učiteljicu iz fizike Adrianu Beović koja se ove godine sa svojom ekipom popela na najviši vrh Afrike – Kilimandžaro.

Svim sportašima ovom prilikom čestitamo na njihovim uspjesima! 

Na kraju druženja jednoglasno smo istakli da je u zdravom tijelu uvijek i zdrav duh.

 

eTwinning

                                                                                                                             

PROJEKTI


Natjecanje Dabar


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

TražilicaUpisi u srednje škole

Filmska družina

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vremenska prognoza

               FUŽINE


Školska knjiga


Profil

preskoči na navigaciju